Főoldal Über uns Nachrichten Kézbe fogható a Villányi Franc

Kézbe fogható a Villányi Franc


Végre kézzelfogható a Villányi borvidék hosszú ideje tartó együtt gondolkodásának és összefogásának gyümölcse! A Villányi Franc mostantól nem csak fogalom, hanem kóstolható és a palackokon is látható valóság.

Kézbe fogható a Villányi Franc

Pont került egy régóta várt engedélyezés végére, a Villányi borvidék eredetvédelmi rendszerén történt változtatásokat a mezőgazdasági miniszter 2015 márciusában aláírta. Mit jelent ez?

Mostantól a prémium franc-ok palackján már kereshető a Villányi Franc márkanév.

A hazánkban elsőként életre hívott Villányi eredetvédelmi rendszer a franc kapcsán tavaly fontos újításon ment keresztül. A Villányi Borvidéki Tanács meghatározta a premium és super premium kategóriás cabernet franc minőségi feltételeit és ezzel életre hívta az új borvidéki csúcsbor márkáját.

A cabernet franc egy olyan világfajta, amely önálló borként ritkán jelenik meg. Nem úgy a Villányi borvidéken, ahol megtalálta természetes otthonát. A borvidék különleges termőhelyének, klímájának és alkotó borászainak köszönhetően a 100% cabernet franc-ból készült premium vagy super premium minősítést elért bort Villányi Franc -nak nevezzük.

A szőlő a Villányi borvidéken immár az ültetvények 14%-át teszi ki. A színtiszta mészkő és a sok napsütés melengette szőlő markáns és komplex, ugyanakkor lendületes és friss bort ad. A Villányi Franc az elegancia, az egyensúly, a finomhangolás művésze, sokrétűségét mutatja, hogy a fajtajelleg mellett teret enged a borász egyéniségének is. Legalább egy éves fahordós érlelést kap, s a hosszú palackos érlelést is meghálálja.

Borvidéki anyagok a Villányi Franc-ról:

· Kiadvány ITT letölthető

· Kisfilm ITT megtekinthető