Főoldal About us Kiemelt hírek Franc&Franc nemzetközi cabernet franc fórum és kóstolónap

Franc&Franc nemzetközi cabernet franc fórum és kóstolónap

Immár harmadik alkalommal várjuk vendégeinket, hogy együttkóstolva ismerjék meg borvidékünk büszkeségét a Villányi Franct, amit az idei évben a hazai borpiac szempontjából mutatunk be a Franc&Franc fórumon és kóstolónapon.

Franc&Franc nemzetközi cabenret franc fórum 2017. november. 24.

A Villányi borvidék összefogásának jeleként született meg 2015-ben az első FRANC&FRANC nemzetközi konferencia és kóstolónap, amikor a Loire-menti cabernet franc termelőket és boraikat láttuk vendégül.

Tavaly egy újabb fejezetet írtunk a Villányi Franc történetkönyvébe, hiszen azokat az európai bortermelőket invitáltuk Villányba, akik hisznek a cabernet franc fajtában és önállóan készítenek belőle bort, a kiemelt partnerek 2016-ban az olasz Friuli Grave régió és a Balkán-térség cabernet franc termelői voltak.

A két éve bevezetett VILLÁNYI FRANC márkanév a prémium és szuper prémium villányi cabernet franc borok közösségi megnevezése, amely saját logóval, márkajelzéssel rendelkezik. Szeretnénk, ha ez a márka a hazai piacon is egyre sikeresebben szerepelne, ezért az idei rendezvény vezértémája a Magyar borpiac és a cabernet franc. 2017.november 24-én, 9 órától a palkonyai Mokos Pincében a Franc&Franc Fórumon előadóink beszélnek többek között az eredetvédelemről, stílusokról, piacokról, gasztronómiáról.

A fórum részletes programja, további információ>>>

Franc&Franc nemzetközi cabenret franc kóstolónap 2017. november. 25.

2017. november 25-én, szombaton a Franc&Franc kóstolónapon a villányi pincékben túrázva ismerkedhetünk meg a legszebb és legújabb, már piacon levő Villányi Franc-okkal. A kóstolónapra válogatott villányi borok mellett más hazai borvidékekről is érkeznek vendégpincészetek, amelyek szintén bemutatják cabernet franc boraikat.

A programot kora délelőtt köszöntővel és napindító koccintással kezdjük, majd öt kóstolóhelyszínen több mint 40 villányi és hazai bort kínálunk a résztvevőknek. A pincészetek közötti közlekedést buszokkal biztosítjuk.

A kóstolónap részletes programja, további információ>>>

Villány, a cabernet franc természetes hazája várja a borkedvelőket!


Belépőjegy 18.900 forintos áron vásárolható a www.jegymester.hu  oldalon és a nagyobb jegyirodákban.