- Villány Wine Region
- Settlements
- Map
- Programmes
- About us
Wednesday, 14 February 2018 12:11
Az üzem építése 2016 júliusában kezdődött, tavaly ősztől pedig már zajlik a próbaüzem, ahol jelenleg elsősorban Kékszőlőmag Mikroőrlemény, Kékszőlőmag Olaj, valamint az igazi újdonságnak számító retard Kékszőlőmag Tabletta kísérletezésén dolgoznak. A kékszőlőmag termékek 2018 nyarától kerülnek forgalomba.
Speciális, az eddig ismerteknél nagyságrendekkel nagyobb és kiegyenlített, aktív komponens felszívódású szőlőmag őrlemény alapú táplálék kiegészítők (tabletta, liszt), valamint ipari méretű előállításukhoz szükséges gyártás technológia kifejlesztése elnevezésű kutatási-fejlesztési projekt célja olyan szőlőmag alapú táplálékkiegészítő kifejlesztése és gyártástechnológiájának fejlesztése, amely tudományos kísérletekkel igazoltan széleskörű egészségvédő hatással rendelkezik. A készítmény előállítása során olyan egyedülálló, innovatív technológia fejlesztése történik, mely lehetővé teszi a szőlőmagörlemény fajlagos felületének és porozitásának jelentős növelését, így a biológiailag aktív hatóanyagok (flavonoidok, stilbének, anthocianinok, szerves savak, stb.) jobb és egyenletesebb kioldódását, felszívódását. A kutatási munkát a PTE ÁOK Biokémiai és Orvosi Kémiai Intézet végzi.
Gratulálunk és sok sikert kívánunk!