Főoldal About us Kiemelt hírek Bock szőlőmagüzem avatás

Bock szőlőmagüzem avatás

2018. 01. 23-án hivatalosan is felavatták a Bock szőlőmagüzemet, ahol a jövőben a Bock Kékszőlőmag Mikroőrleményt, -olajat és az újdonságnak számító tablettát is készítik!
Az üzem építése 2016 júliusában kezdődött, tavaly ősztől pedig már zajlik a próbaüzem, ahol jelenleg elsősorban Kékszőlőmag Mikroőrlemény, Kékszőlőmag Olaj, valamint az igazi újdonságnak számító retard Kékszőlőmag Tabletta kísérletezésén dolgoznak. A kékszőlőmag termékek 2018 nyarától kerülnek forgalomba.

Speciális, az eddig ismerteknél nagyságrendekkel nagyobb és kiegyenlített, aktív komponens felszívódású szőlőmag őrlemény alapú táplálék kiegészítők (tabletta, liszt), valamint ipari méretű előállításukhoz szükséges gyártás technológia kifejlesztése elnevezésű kutatási-fejlesztési projekt célja olyan szőlőmag alapú táplálékkiegészítő kifejlesztése és gyártástechnológiájának fejlesztése, amely tudományos kísérletekkel igazoltan széleskörű egészségvédő hatással rendelkezik. A készítmény előállítása során olyan egyedülálló, innovatív technológia fejlesztése történik, mely lehetővé teszi a szőlőmagörlemény fajlagos felületének és porozitásának jelentős növelését, így a biológiailag aktív hatóanyagok (flavonoidok, stilbének, anthocianinok, szerves savak, stb.) jobb és egyenletesebb kioldódását, felszívódását. A kutatási munkát a PTE ÁOK Biokémiai és Orvosi Kémiai Intézet végzi.

Gratulálunk és sok sikert kívánunk!