Főoldal About us Kiemelt hírek Methode Malatinszky

Methode Malatinszky


Malatinszky Maghari 2015

A SIAL (Párizs egyik legnagyobb élelmiszer és borkiállítása) az Év Innovációja 2018 díjjal tüntette ki Malatinszky Csaba MAGHARI 2015 borát, amely egyik különleges eljárással hordóban erjesztett cabernet franc.Malatinszky Csabát kérdeztük az eljárásól és a díjról:


"Kora tavasszal olvastam a SIAL (az egyik legnagyobb élelmiszer - és borkiállítás Párizsban) felhívását innovációs pályázaton történő részvételre, ami nem jöhetett volna jobbkor, mert volt valamim, amiről azt gondoltam, megérdemelné a szélesebb körű figyelmet. Beneveztem az elmúlt években kidolgozott, borkészítési eljárásommal, melynek gyümölcse a MAGHARI.

Alig küldtem el a módszer leírását, egy órán belül értesítettek, a leírtakat nagyon érdekesnek találták és mint vendégelőadót, meghívnak a soron következő shanghai-i illetve a jövő tavasszal Párizsban rendezendő kiállításra. A felkérést elfogadtam, a mester előadást Shanghai-ban megtartottam 50 fős szakmai zsűri előtt, melyet követően, a SIAL innovációs díjával tüntettek ki.

A módszerről: dűlő - és parcella szelektált cabernet franc szőlőből, zárt körülmények között, új tölgyhordóban erjeszt vörösbort, amelyhez teljes mértékben kézi munkát alkalmaz.

Módszeremet a francia zsűri mint "Methode Malatinszky" vette nyilvántartásba.

A név, a magyar őshagyományból származik, amelynek választása személyes tisztelgésem a magyarság előtt."

Szívből gratulálunk a díjhoz és bízunk benne, hogy még sok-sok elismerést hoz Csabának és a pincészetnek!