Főoldal About us Kiemelt hírek Bolygó Hollandi Borismereti képzés a Bock Pincében

Bolygó Hollandi Borismereti képzés a Bock Pincében
Érvényes: 2019. április 9-24.
Másfél évtizede tartja példátlan sikerű magyar és nemzetközi borismereti kurzusát, a Bolygó Hollandit Hollandi Gábor vezető sommelier, aki magasan kvalifikált munkatársaival most először viszi el tanfolyamát Dél-Magyarországra.
Az államilag is elismert oklevelet adó, összesen hat alkalomból álló, 24 órás képzést a villányi Bock Pincében tartják meg, ahol a kurzus végén, május elején komoly vizsgát tesznek a hallgatók. A kurzust vendéglátásban dolgozó szakmabelieknek és laikus borszeretőknek egyaránt ajánljuk!
„Örülök, hogy minket választott Hollandi Gábor, és megtiszteltetés, hogy a boraink és infrastruktúránk a jövő borszakértőinek fejlődését segíthetik. Gábor és az oktatók személye pedig garancia a kiváló képzésre” – nyilatkozta Bock József villányi borász, az Év Bortermelője (1997). Áprilisban összesen hat képzési napon a jelentkezők elmélyülhetnek a fehér- és vörösborok, valamint a pezsgők, tokaji desszertborok és pálinkák világában.
„Amikor arra gondoltunk, hogy Villány környékén is biztosítjuk az érdeklődőknek a Bolygó Hollandi borismereti kurzust, nem kellett sokat töprengenünk, hol rendezzük meg azt: a Bock Pince világszínvonalú vendéglátása, a konferenciatermek felszereltsége, és nem utolsósorban a borok minősége ideális helyszín a tanfolyam számára, és már izgatottan várjuk az áprilisi kezdést” – mondta el Hollandi Gábor, a képzés tulajdonosa, vezető tanára.
A szervezők bizakodók, és már arra is felkészültek, hogy megfelelő érdeklődés esetén idén további időpontokban is megrendezzék a tanfolyamot. A jelentkezéssel mindenesetre érdemes sietni, mivel a szakmai minőséget az is garantálja, hogy kis csoportban tanulnak a hallgatók, áprilisban legfeljebb húszan iratkozhatnak be az aktuális tanfolyamra.
Tanfolyam
Időpontok: Az oktatás időpontjai keddi és szerdai napokon vannak, általában 17:00-21:00 óra között.
Transzfer: Pécs-Villány-Pécs vonalon transzfer szolgáltatást biztosítunk megfelelő mennyiségű igény esetén.
Akkreditált, elszámolható képzés: Vendéglátóhelyek elszámolhatják alkalmazottjaik képzését 100%-ban.
Dátumok, tematika (időpontváltozás)
Bevezetés a borok világába I 2019. április 9.
Borkóstolás alapismeretei (a bor színe, illata és ízhatása)
Borbírálat lépései, borok elemzése
Magyarország borvidékei
Borkategóriák, Hungaricumok, termékismeret
Kóstolás, elemzés, bírálat
A fehérszőlő fajtái I 2019. április 10.
Fehérbor szőlőfajtái (magyar és világfajták)
Fehérbor készítésének technológiája
Minőségi elvárások, borbetegségek
Kóstolás, elemzés, bírálat
A kékszőlő fajtái I 2019. április 16.
A bor és egészség a mai tudomány szemével
Vörösbor szőlőfajtái
Vörösbor készítésének technológiája
Vörösborok csoportosítása és szempontjai, a siller és a rozé
Kóstolás, elemzés, bírálat
Tokaji borvidék I 2019. április 17.
Tokaji borvidék bemutatása
Tokaji borok készítése, fajtái, évjáratai
Tokaji borkülönlegességek
Kóstolás, elemezés, bírálat
Pálinka, mint Hungaricum- gyakorlati oktatás I 2019. április 23.
Pálinka készítése, fajtái, szervírozási módja
Betekintés a magyar és nemzetközi gasztronómiába
A borok kiszerelése és felszolgálása
Borok és ételek párosítása
Pohárismeret
Kóstolás, elemzés, bírálat
A pezsgő története és készítése I 2019. április 24.
Szakmai látogatás a Törley Pezsgőgyárban
XXII. ker. Budafok, Anna utca 5-7.
A pezsgő története, készítése, fajtái
Champagne, habzóbor, gyöngyözőbor
Szervírozási mód
Kóstolás, elemzés, bírálat
Vizsga I a kurzus hallgatóival megbeszélt időpontban
Elmélet
Gyakorlat
Oktatóink és a vizsgabizottság tagjai: 
Dr. Botos Ernő I Címzetes Egyetemi Tanár, Tanszékvezető, Tudományos Főmunkatárs
Dr. Sárkány Péter I Borász, Nemzetközi Borbíráló, A Magyar Élelmezésipari Tudományos Egyesület Borászati Szakosztályának Elnöke
Dr. Hajdú Edit I A Kecskeméti Szőlészeti És Borászati Kutatóintézet Tudományos Főmunkatársa
Árvay János I Főborász, az év bortermelője 2003; Árvay Pincészet tulajdonosa
Quirin Károly I Törley Pezsgőpincészet Kft., pezsgőmester
Hollandi Gábor I Head Sommelier, A Bolygó Hollandi Borismereti Képzés Tulajdonosa
Részvételi díj: 100 000 Ft/fő I Maximális létszám: 20 fő
Az ár tartalmazza az oktatási díjat, a kóstolandó borokat, italokat, a látogatást, a Törley pezsgőgyárban, az oktatási segédjegyzetet és a vizsgadíjat.
A tanfolyamra a hallgatók 40 000 Ft befizetésével regisztrálhatják magukat.
Jelentkezési határidő: 2019. április 7.
Érdeklődés, jelentkezés:
Hollandi Gábor
+36 20 988 6432
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it
Kedvezményes szállás lehetőség: A borkurzus hallgatóinak a Bock Hotel Ermitage**** kedvezményes szálláscsomagot biztosít.
A csomag ára standard szobában: 20 000 Ft/fő/2 éjszaka
A csomag ára deluxe szobában: 24 000 Ft/fő/2 éjszaka
A csomag ára Private deluxe szobában: 22 000 Ft/fő/2 éjszaka
Szállásfoglalás:
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it
+3672492919

Bolygó Hollandi Borismereti képzés a Bock Pincében


Másfél évtizede tartja példátlan sikerű magyar és nemzetközi borismereti kurzusát, a Bolygó Hollandit Hollandi Gábor vezető sommelier, aki magasan kvalifikált munkatársaival most először viszi el tanfolyamát Dél-Magyarországra. Érvényes: 2019. április 9-24.



Az államilag is elismert oklevelet adó, összesen hat alkalomból álló, 24 órás képzést a villányi Bock Pincében tartják meg, ahol a kurzus végén, május elején komoly vizsgát tesznek a hallgatók. A kurzust vendéglátásban dolgozó szakmabelieknek és laikus borszeretőknek egyaránt ajánljuk!

 

„Örülök, hogy minket választott Hollandi Gábor, és megtiszteltetés, hogy a boraink és infrastruktúránk a jövő borszakértőinek fejlődését segíthetik. Gábor és az oktatók személye pedig garancia a kiváló képzésre” – nyilatkozta Bock József villányi borász, az Év Bortermelője (1997). Áprilisban összesen hat képzési napon a jelentkezők elmélyülhetnek a fehér- és vörösborok, valamint a pezsgők, tokaji desszertborok és pálinkák világában.

„Amikor arra gondoltunk, hogy Villány környékén is biztosítjuk az érdeklődőknek a Bolygó Hollandi borismereti kurzust, nem kellett sokat töprengenünk, hol rendezzük meg azt: a Bock Pince világszínvonalú vendéglátása, a konferenciatermek felszereltsége, és nem utolsósorban a borok minősége ideális helyszín a tanfolyam számára, és már izgatottan várjuk az áprilisi kezdést” – mondta el Hollandi Gábor, a képzés tulajdonosa, vezető tanára.

A szervezők bizakodók, és már arra is felkészültek, hogy megfelelő érdeklődés esetén idén további időpontokban is megrendezzék a tanfolyamot. A jelentkezéssel mindenesetre érdemes sietni, mivel a szakmai minőséget az is garantálja, hogy kis csoportban tanulnak a hallgatók, áprilisban legfeljebb húszan iratkozhatnak be az aktuális tanfolyamra.

Tanfolyam

Időpontok: Az oktatás időpontjai keddi és szerdai napokon vannak, általában 17:00-21:00 óra között.
Transzfer: Pécs-Villány-Pécs vonalon transzfer szolgáltatást biztosítunk megfelelő mennyiségű igény esetén.
Akkreditált, elszámolható képzés: Vendéglátóhelyek elszámolhatják alkalmazottjaik képzését 100%-ban.


Dátumok, tematika (időpontváltozás)

Bevezetés a borok világába I 2019. április 9.
Borkóstolás alapismeretei (a bor színe, illata és ízhatása)
Borbírálat lépései, borok elemzése
Magyarország borvidékei
Borkategóriák, Hungaricumok, termékismeret
Kóstolás, elemzés, bírálat

A fehérszőlő fajtái I 2019. április 10.
Fehérbor szőlőfajtái (magyar és világfajták)
Fehérbor készítésének technológiája
Minőségi elvárások, borbetegségek
Kóstolás, elemzés, bírálat

A kékszőlő fajtái I 2019. április 16.
A bor és egészség a mai tudomány szemével
Vörösbor szőlőfajtái
Vörösbor készítésének technológiája
Vörösborok csoportosítása és szempontjai, a siller és a rozé
Kóstolás, elemzés, bírálat
Tokaji borvidék I 2019. április 17.
Tokaji borvidék bemutatása
Tokaji borok készítése, fajtái, évjáratai
Tokaji borkülönlegességek
Kóstolás, elemezés, bírálat

Pálinka, mint Hungaricum- gyakorlati oktatás I 2019. április 23.
Pálinka készítése, fajtái, szervírozási módja
Betekintés a magyar és nemzetközi gasztronómiába
A borok kiszerelése és felszolgálása
Borok és ételek párosítása
Pohárismeret
Kóstolás, elemzés, bírálat

A pezsgő története és készítése I 2019. április 24.
Szakmai látogatás a Törley Pezsgőgyárban
XXII. ker. Budafok, Anna utca 5-7.
A pezsgő története, készítése, fajtái
Champagne, habzóbor, gyöngyözőbor
Szervírozási mód
Kóstolás, elemzés, bírálat
Vizsga I a kurzus hallgatóival megbeszélt időpontban
Elmélet
Gyakorlat


Oktatóink és a vizsgabizottság tagjai:

Dr. Botos Ernő I Címzetes Egyetemi Tanár, Tanszékvezető, Tudományos Főmunkatárs
Dr. Sárkány Péter I Borász, Nemzetközi Borbíráló, A Magyar Élelmezésipari Tudományos Egyesület Borászati Szakosztályának Elnöke
Dr. Hajdú Edit I A Kecskeméti Szőlészeti És Borászati Kutatóintézet Tudományos Főmunkatársa
Árvay János I Főborász, az év bortermelője 2003; Árvay Pincészet tulajdonosa
Quirin Károly I Törley Pezsgőpincészet Kft., pezsgőmester
Hollandi Gábor I Head Sommelier, A Bolygó Hollandi Borismereti Képzés Tulajdonosa

Részvételi díj: 100 000 Ft/fő I Maximális létszám: 20 fő
Az ár tartalmazza az oktatási díjat, a kóstolandó borokat, italokat, a látogatást, a Törley pezsgőgyárban, az oktatási segédjegyzetet és a vizsgadíjat.

A tanfolyamra a hallgatók 40 000 Ft befizetésével regisztrálhatják magukat.
Jelentkezési határidő: 2019. április 7.


Érdeklődés, jelentkezés:
Hollandi Gábor
+36 20 988 6432
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it


Kedvezményes szállás lehetőség: A borkurzus hallgatóinak a Bock Hotel Ermitage**** kedvezményes szálláscsomagot biztosít.

A csomag ára standard szobában: 20 000 Ft/fő/2 éjszaka
A csomag ára deluxe szobában: 24 000 Ft/fő/2 éjszaka
A csomag ára Private deluxe szobában: 22 000 Ft/fő/2 éjszaka

Szállásfoglalás:
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it
+3672492919