- Villány Wine Region
- Settlements
- Map
- Programmes
- About us
Monday, 02 November 2020 13:09
Határon átívelő együttműködés vette kezdetét
2020. szeptember 1. és 2022. augusztus 31. közötti időszakban a Tenkes Borvidékfejlesztő Nonprofit Kft. a Villány-Siklósi Borút Egyesület képviseletében projekt partnerként vesz részt Križevci városa fő kedvezményezett mellett a ''From wine routes to joint HUHR tourism brand – creating the recognizable cross-border wine region image'', röviden „Cross-border wine routes 2” projektben.
A projekt fő célja, hogy támogassa a létrehozását egy Magyarország-Horvátország határokon átívelő régió imázsnak, mint „határon átívelő borvidék”, a piac további fejlesztésével, pozícionálással, a meglévő és működő Križevci-Kalnik-Orehovec és Villány-Siklós borutak turisztikai vonzerejének növelésével, a látogatók számának növekedése, tartózkodásuk meghosszabbítása és a látogatók kiadásainak növekedése céljából a régióban.
Az együttműködés a szeptember 30-án Križevciben rendezett nyitókonferenciával vette kezdetét.

Aláírt támogatási szerződés a ''Cross-border wine routes 2'' projekthez
2020. október 6-án, kedden, Mario Rajn polgármester aláírta a fő kedvezményezett Križevci városa előtt a támogatási szerződést a ''From wine routes to joint HUHR tourism brand – creating the recognizable cross-border wine region image'', röviden „Cross-border wine routes 2” projektről, az Interreg V-A Hungary-Croatia Co-operation Programme 2014-2020 irányító hatóságával.
A támogatási szerződés az EU társfinanszírozását biztosítja a projekt megvalósításához az összérték 85% -ával, amely 399,771,57 EUR, azaz az EU-alapok összege 339,805,83 EUR. Križevci városa a Tenkes Borvidékfejlesztő Nonprofit Kft. projekt partnerrel közösen valósítja meg a projektet, a 2020. szeptember 1. és 2022. augusztus 31. közötti időszakban.
A projekt fő célja, hogy támogassa a létrehozását egy Magyarország-Horvátország határokon átívelő régió imázsnak, mint „határon átívelő borvidék”, a piac további fejlesztésével, pozícionálással, a meglévő és működő Križevci-Kalnik-Orehovec és Villány-Siklós borutak turisztikai vonzerejének növelésével, a látogatók számának növekedése, tartózkodásuk meghosszabbítása és a látogatók kiadásainak növekedése céljából a régióban.
Thursday, 12 March 2020 12:51
Megküzdöttek egymással a villányi borok
Bírál a szakmai zsűri
Eseménydús napot zárt március 11-én a Villányi borvidék. Idén 52. alkalommal került megrendezésre a nagy hagyományokkal bíró, mind a gazdák mind a szakmai plénum előtt komoly értéket képviselő Villányi borverseny.
Nagy érdeklődés mutatkozott a gazdák körében a versenyen való részvételre. Az idei megmérettetésen összesen 308 bor szállt ringbe, amelyből 58 fehér, 2 siller, 33 rozé és 215 vörös mintát neveztek a térség kisebb és nagyobb bortermelői.
A versenyző minták közül a legjobbak legjobbjainak sora a következőképpen alakult:
A versenyen összesen 81 aranyérem és 6 nagyarany érem született. Az abszolút győztesnek járó champion díjat ezúttal a Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet - Duennium Cuvée 2012 bora érdemelte ki. A legjobb Villányi Franc címet a Bock Borászat 2015-ös évjáratú franc-ja kapta.
A sajtóban dolgozó kollégák alkotta Média Bizottság munkájának eredményeként a Villány Média Bora címet a Szende Pince 2016-os évjáratú Kopár Villányi Franc-ja zsebelte be.A győztes termelő a sajtó felajánlásának jóvoltából értékes megjelenési lehetőségekkel gazdagodott.
Média Bizottság
Champion díj: Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet - Duennium Cuvée 2012
Nagy arany: Riczu Tamás Borászata - Symbol Cuvée 2017
Legjobb Villányi Franc: Bock Borászat - Villányi Franc 2015
Legjobb Cabernet franc: Weninger-Gere Pincészet 2017
Legjobb Cabernet sauvignon: Günzer Családi Birtok 2017
Legjobb Rozé: Stier Pincészet 2019
Legjobb Portugieser: Günzer Családi Birtok 2019
Legjobb Merlot: Maul Zsolt 2018
Legjobb Hárslevelű és Különdíj: Polgár Pincészet - Polgár Aranyhárs 2015
Legjobb Kékfrankos: Stier Pincészet 2017
Különdíj:
Szende Pince - Hédi Cuvée 2017
Günzer Tamás Pincészete - Mátyás cuvée 2017
Villány Média Bora:
Szende Pince - Kopár Villányi Franc 2016
A teljes eredménylista elérhető itt!
Sunday, 07 July 2019 15:29
Új és üde színfolt Villány szívében. 2019 nyarától Gere Tamás & Zsolt Pincészete, avagy a Diófa Panzió ezentúl nem csak hideg fogásokkal, hanem immáron bisztró konyhával várja vendégeit. Hagyományos magyar konyha a vidék ízeivel megspékelve - ez az a stílus melyben képzelik el ételeiket és melyhez kínálják boraikat.
A Roséfesztivál hétvégéjén kimondottan "Rózsaszín" menüvel várjuk vendégeinket!
„RÓZSASZÍN” MENÜ
Meggy leves |
1 000 Ft |
Rosé Kacsamell, snidlinges burgonyapüré |
3 500 Ft |
Csokoládé torta, málnával, ribizlivel |
1 200 Ft |
Ráadás Ajánlatunk: |
|
Burger, burgonya, coleslaw |
2 600 Ft |
Grillezett csirkenyárs, saláta |
2 900 Ft |
Friday, 22 March 2019 13:26
Az államilag is elismert oklevelet adó, összesen hat alkalomból álló, 24 órás képzést a villányi Bock Pincében tartják meg, ahol a kurzus végén, május elején komoly vizsgát tesznek a hallgatók. A kurzust vendéglátásban dolgozó szakmabelieknek és laikus borszeretőknek egyaránt ajánljuk!
Read more: Bolygó Hollandi Borismereti képzés a Bock Pincében
Thursday, 21 March 2019 09:36
A pincészetek által kóstolható borok listája hamarosan érkezik!
Page 7 of 86