Főoldal About us Kiemelt hírek

Kiemelt hírek

Monday, 11 April 2022 12:03

Kedves Partnerünk! Ezúton tisztelettel meghívjuk az immár 37. alkalommal megrendezésre kerülő Szent György–napi Borverseny eredményhirdetésére. -A borverseny ünnepélyes eredményhirdetésére 2022. április 22. napján (péntek) 18:00 órakor kerül sor a Siklósi Várban. A legjobb eredményt elért kistermelőt fehér- és vörösbor kategóriában külön díjazásban részesítjük. -Hagyományainkhoz híven a nevezett borokat az eredményhirdetésen a jelenlévők kóstolhatják egy vacsora kíséretében. -Megválasztásra kerül a TENKES KAPITÁNYA BORA, melynek díját minden évben a borverseny legeredményesebb bora érdemli ki. Idén első alkalommal kiválasztásra kerül Siklós Város bora! Ez az esemény a HUHR/1901/2.1.3/0054 azonosító számon nyilvántartott „Cross Border Wine Routes 2” projekt támogatásával valósul meg.

A Meghívó pdf formátumban letölthető itt!

 

Monday, 04 April 2022 00:00

Villány, the southernmost wine region of Hungary is famous for Villányi Franc, it has been the “pilgrimage destination” of lovers of the variety, and this year Villány is organizing the very first Cabernet Franc international wine contest of the world. Entries are welcome until 20 May! Entry categories: all Cabernet Franc single-varietal wines, Cabernet Franc-based blends and older vintages – not only from Europe but also from overseas are welcome. 

If you are an experienced wine expert and passionate about the variety, you can apply to be a jury member and taste together with renowned wine experts including Cees van Casteren MW from the Netherlands. If you are interested, send your short bio here!

 

 

 

 

 

Wednesday, 09 March 2022 10:08

Villányi Borvidék Helyi termék védjegy

Minősített helyi termelők térképe

A térkép letölthető pdf formátumban is itt!

   

Monday, 07 March 2022 00:00


Gere Tamás és Zsolt Pincészete Természetes Szőlőlé

"Pincészetünk hitvallásában mindig is kiemelt szerepet játszott a természetesség. Bő 10 éve kezdtünk organikus műveléssel dolgozni a területeinken és immáron 3 éve teljes mértékben így gondozzuk azokat. Fontos számunkra, hogy védjük és óvjuk a természet adta értékeket. Boraink mellett más terméken keresztül is szeretnénk közelebb vinni a fogyasztót a természethez.

Így Villányban talán elsőként 2010-ben készült el első natúr szőlőlevünk. Az ipari üdítőitalok alternatívájaként egy másik, cukor és tartósítószer mentes alkoholmentes termékkel akartunk szolgálni betérő vendégeinknek.

Kezdetben még mi sem tudtuk, hogy fogadja majd a piac. Így mindössze pár száz bag-in-box került letöltésre. Meglepetésünkre a friss, csomagolt szőlőlé a vártnál hamarabb elfogyott. A következő években ezt a számot fokozatosan emeltük, így mára elértünk az 1000 zacskó/év mennyiséghez.

A bag-in-box választása főként a könnyebb kezelés és a hosszabb szavatossági idő érdekében történt. A légmentes kezelésnek köszönhetően, a csapolás során a zacskóban maradó szőlőlé nem érintkezik levegővel, így fogyaszthatósága (az első csapolás után) akár 3-4 hét is lehet.

A piaci igényeknek megfelelően szőlőlevünket 3 éve, palackos (0,75 literes) kiszerelésben is töltjük.

Fajtaválasztást tekintve, eleinte zöldveltelínivel kísérleteztünk, majd a saszla fajtával is tettünk egy próbát, de végül a muscat ottonel mellett döntöttünk. Az utóbbi 3 évben standard minőségben, kellő savval, illattal és megnyerő ízvilágával bebizonyította, hogy jól döntöttünk.

A 100%-os gyümölcslé megőrzi a szőlő valódi ízét. Hozzáadott anyagot (tartósítószer, aroma, víz, cukor, stb.) NEM TARTALMAZ. A frissen préselt szőlőlé egy rövid hőkezelésen esik át, megőrizve a gyümölcs eredeti, hasznos élettani tulajdonságait. Gyümölcslevünk megfelel a legszigorúbb minőségi és élelmiszeripari előírásoknak.

A hozzánk érkező gyerekek nagy kedvence, de nyáron szódával keverve a felnőttek is szívesen fogyasztják. Tikkasztó nyári napon nagy pohárban jéggel, egy csepp citrom vagy lime levével és pár szál mentával megbolondítva majd szódával felöntve igazi hűsítő koktélt kapunk." - Gere Zsolt

Videó: https://www.facebook.com/villanytermeszetesen/videos/469530131203981

 

Gere Attila Pincészete Szőlőmagolaj és -héj termékek

Gere Attila Pincészete 70 hektáron gazdálkodó, 1991-ben indult családi vállalkozás, melyet napjainkban Villány és Magyarország egyik legjelentősebb pincészeteként tartanak számon. A bio művelésű szőlőskertekkel és csúcstechnológiával rendelkező borászattal fémjelzett vállalkozás ma már egyebek mellett egy 4 csillagos wellness-szállodával (Crocus Hotel) és az egyedi kulináris élvezeteket nyújtó Mandula Étteremmel adja meg a körítést a borok élvezetéhez.

A GERE KÉKSZŐLŐ MAG MIKRO-ŐRLEMÉNY egy igazán különleges termék. Kedvező élettani hatásai mellett az első olyan hazai szőlőmag termék, mely 100%-ban organikus szőlőskertek terméséből készült. Az őrlemény saját szabadalmú, speciális mikro őrlési technikának köszönhetően az értékes bioaktív anyagok felszívódása a szervezetben rendkívül hatékonnyá vált.

SZŐLŐMAGOLAJ - A tökéletesen érett kékszőlők magjából kinyert olaj rendkívül gazdag bioaktív antioxidáns anyagokban. Ez a termék a természet ajándéka: különleges ízének köszönhetően sokrétűen felhasználható a gasztronómiában és rendkívül egészséges is.

Magas hőtűrő képességének köszönhetően kiválóan alkalmas gasztronómiai célra, akár főzéshez, akár saláták, krémek készítéséhez. A hideg sajtolásnak köszönhetően a bioaktív antioxidáns anyagok sokkal intenzívebben vannak jelen, jobban kifejtik kedvező élettani hatásukat, mint más olajoknál. Külsőleg, masszázsolajként is alkalmazható.

Videó: https://www.facebook.com/watch/?v=389672136259029

 

Olajütő Szociális Szövetkezet Hidegen sajtolt olajak

"2009 óta gyártunk kiváló minőségű hidegen sajtolt olajokat Olajütő Szövetkezet néven.Mitől kiváló minőségűek a hidegen sajtolt olajaink? Az Ormánságban tevékenykedünk, ahol az országban a legmagasabb a napsütéses órák száma, így a nagyszerű alapanyag garantált. Kizárólag mechanikai eljárás segítségével, hőkezelés nélkül állítjuk elő prémium kategóriás olajainkat. Mindenféle vegyi anyag hozzáadása nélkül, kisüzemi manufakturális módon és főként szeretettel állítjuk elő termékeinket. A magas gasztronómiai érték mellett fogyasztásukkal az egészségmegőrzésben is fontos szerepük van. Prémium minőségű olajainkkal szeretnénk hozzájárulni egy boldogabb, egészségesebb, mosolygósabb és fenntarthatóbb jövőhöz." - Lefler Zsolt

Videó: https://www.facebook.com/watch/?v=603842044029111


Mokos Pincészet Gyümölcsborok

"Pincészetünk a hagyományos villányi vörösborok mellett gyümölcsbor különlegességek készítésével is foglalkozik. Nem titkolt célunk, hogy ezt a Magyarországon még kevésbé elterjedt italkategóriát a fogyasztókkal megismertessük. Fontosnak tartjuk, hogy gyümölcsborainkat kizárólag hazai termelésű, friss, zamatos gyümölcsökből készítjük, víz, színező-, és ízesítőanyagok hozzáadása nélkül." - Mokos Balázs

Videó: https://www.facebook.com/villanytermeszetesen/videos/490159725847388/

 

Bock Borászat Kékszőlőmag termékek

"A Bock Borászat a Villányi Borvidékről évente átlagosan 11 ezer mázsa kékszőlőt szüretel. A borszőlő feldolgozásának egyik mellékterméke, a rendkívül magas antioxidáns tartalmú, kedvező élettani hatásokkal rendelkező kékszőlőmag biztosítja az alapanyagot a Bock Kékszőlőmag termékcsaládhoz.

A szőlő és a bor jótékony hatásairól már a Bibliában is olvashatunk, ám a kékszőlőmag belseje még ennél is nagyobb kincset rejt. Polifenol tartalma az egyik legmagasabb a természetben előforduló növények közül, emellett gazdag esszenciális zsírsavakban, illetve számos ásványi anyagot és nyomelemet is tartalmaz." - Bock József

Videó: https://www.facebook.com/villanytermeszetesen/videos/374976034444003/

 

Báthori Méhészet Akácméz, Gesztenyeméz és Aranyvessző méz

A családi méhészet története 1968-ban indult, egy méhcsaláddal. Azóta 200 méhcsaládot tudnak maguknak, akiket igyekeznek szívvel lélekkel egészségesen tartani, valamint segítségükkel mesés mézeket üvegekbe rejteni.

Videó: https://www.facebook.com/villanytermeszetesen/videos/4658944944234472/


Trinitás Sajtműhely Lágysajt

A házaspár őstermelőként 6 éve készít sajtot Vokányban, de hobbi szinten ezt megelőzően is foglalkoztak vele. Többféle termék készül a sajtműhelyben, a sajtok mellett például Juliska Túrótortája nagy kedvence a Miszli Lakásétterembe látogatóknak.

Videó: https://www.facebook.com/watch/?v=274897681433127

 

Lelovits Pincészet Természetes Szőlőlé

Lelovits Tamás Pincészetében töretlenül kiállnak az egészséges életmód mellett, ennek a jegyében is született meg a 100% Természetes szőlőlé.  A pincészet két évvel ezelőtt kezdte meg a szőlőlé gyártását, melynek elkészítésekor nem alkalmaznak cukrot, illetve tartósítószert. A Szőlőlevet helyben a Pincészetnél lehet megkóstolni.

Videó: https://www.facebook.com/villanytermeszetesen/videos/737734274328365/


Mároki Zöldség- és Gyümölcsfeldolgozó START Szociális Szövetkezet Bodzavirág szörp, Ecetes cékla és Sváb Szilvalekvár 

"Márok hátrányos helyzetű kistelepülés Baranya megyében. Aprófalu, de nem tartozik Baranya megye legkisebb települései közé, lakóinak száma 430 fő. A munkanélküliség és a hátrányok ledolgozása érdekében 2010 óta önkormányzatunk számos fejlesztést és programot indított. Ezek közé tartozik a mezőgazdasági Startmunka is, melyben 2011 óta foglalkozunk növénytermesztéssel és tartósítással. A hatékonyabb munka, és a nagyobb elköteleződés érdekében 2013-ban létrehoztuk a Márokért Szociális Szövetkezetünket, mely a startmunkaprogram mezőgazdasági ágát hivatott átvenni a jövőben. A szövetkezet célja a tagok szociális helyzetének javítása, az öngondoskodás feltételeinek megteremtése, munkahelyteremtés. A szövetkezetnek a helyi önkormányzat valamint 10 természetes személy a tagja. A manufakturális kisüzemet a használaton kívüli óvodai konyhából alakítottuk ki. Termékeinket, hagyományos, a "régi iskola" szerinti receptúra szerint készítjük el így termékeinket valóban a házias íz jellemzi."

Videó: https://www.facebook.com/villanytermeszetesen/videos/638513883909244/


A cikk folyamatosan frissül a Facebookon megjelenő kampánnyal együtt.

A pincészet két évvel ezelőtt kezdte meg a szőlőlé gyártását, melynek elkészítésekor nem alkalmaznak cukrot, illetve tartósítószert.
 

Wednesday, 02 March 2022 08:06

A Tenkes Borvidékfejlesztő Nonprofit Kft. és a Villány-Siklósi Borút Egyesület a Wine Tour Across Borders HUHR/1901/2.1.3/0095 számú projektjének köszönhetően egy tanulmányútra invitálja 2022. április 7-9. között a Villányi borvidék borturisztikai szolgáltatóit. A horvátokkal közös utazásra 10 főt tudunk regisztrálni a pincészetek és borturisztikai szolgáltatók közül, szolgáltatónként 1 főt!

A szakmai utazás részletei:

1. nap Kamptal

  • Langenlois, LOISIUM World of Wine, a borvidék közösségi bor turisztikai központjának meglátogatása.
  • Látogatás a Bründlmayer pincészetben (Itt ebéd- 3 fogásos, + borkóstoló)
  • Szállás Wachauban a Hotel Pfeffel elfoglalása (Félpanzió! Reggelit és vacsorát kapunk)

2. nap Kremstal & Wachau

  • A helyi Langenlois Borút bejárása (Max 1 óra - lehetőség szerint szakmai meeting a helyi borút vezetőivel)
  • Délelőtt Kremstal
  • Látogatás a Malat pincészetben (Itt 3 fogásos ebéd + borkóstoló)
  • Délután Wachau
  • Látogatás a Domäne Wachau pincészetében (Borkóstoló)

3. nap: Reggeli után utazás haza

A szolgáltatók regisztrációját jelentkezési sorrendben fogadjuk írásban 2022 március 11. 16:00-ig a marketing@villanyiborvidek.hu email címen.

Várjuk jelentkezésüket!

   

Page 2 of 86