Elstartolt a Villányi REDy!  

2023-04-24

Villányi REDy Y

Hatodik kiadás hét változatban 

2018-ban a Villányi borvidék termelői a piaci trendekhez igazodva elhatározták, hogy egy olyan bort kívánnak megalkotni, amely a borvidék könnyed, mosolygós arcát mutatja meg a borkedvelő közönségnek.  A Villányi REDy, a borvidék közösségi bisztróbora, amely nem csak könnyed és vidám, de gyümölcsös, fiatalos, bulis, kedves, pimasz, vagány és izgalmas egyben. Nem akar több lenni, mint ami, de kevesebb sem. Pont olyan, mint a készítői, a fiatal és örökifjú villányi borászok. Míg a másik borvidéki márka, a Villányi Franc a borban komolyabb elmélyülést kereső fogyasztókat célozza, ez a bor a laza beszélgetések, bulik társa, egy kiváló választás a mindennapokra. 

 

A „Villány vidám arcát” felvillantó REDy egy portugieser alapú házasítás, amelyben megjelenhetnek még a blauburger, zweigelt, kékfrankos, kadarka és más Villányban honos fajták. Az alkotók elképzelése szerint illatában elsődlegesek a piros- és feketebogyós gyümölcsök, amelyet enyhe hordóhasználatra utaló fűszeres aromák egészíthetnek ki. Kortyban a lendületes, gyümölcsös, primer ízek dominálnak. 

  

Az új évjárattal legelőször április 15-én a pécsi Dóm Kőtárban, a Portugieser du Monde nemzetközi borversenyt kísérő kóstolófesztiválon találkozhattak az érdeklődők, ahol nagy sikert aratott. A rendezvény keretében Gere Zsolt mesélt a REDy koncepciójáról, míg a REDy készítő borászatok személyesen mutatták be a portugieser alapú házasításaikat. A 2022-es évjáratból 7 REDy indult útjára, de töretlen az érdeklődés a pincészetek körében, így várhatóan még többen fognak csatlakozni év közben az együttműködéshez.  

Villányi REDy pdm

 

Fotó: Kiss Gadget Zoltán 

Elstartolt a Villányi REDy!

Debütáló REDy pincészetek: Bock Pince, Csányi Pincészet, Gere Tamás & Zsolt Pincészete, Maczkó Róbert Pincészete, Mokos Pincészet, Szemes Pincészet, Vinatus Pincészet 

 

Webshop-os elérhetőségek:

Bock Pince >>

Csányi Pincészet >>

Gere Tamás & Zsolt Pincészete >>

Maczkó Róbert Pincészete >>

Mokos Pincészet >>

Szemes Pincészet >>

Vinatus Pincészet >>

 

Hol kóstólhatsz 2023-ban REDy-t?

 1. Természetesen a termelőknél a vendéglátó egységekben és pincészeteknél
 2. Valamint a következő eseményeken free tasting-eket szervezünk, hogy az egész sort lekóstolhassátok:
  2023.05.20. Villányi Aranykóstoló Pécs
  2023.05.26. Ha péntek, akkor Villány
  2023.05.27. Plakonyai Nyitott Pincék
  2023.07.07-08. Rozé Fesztivál
  2023.07.28. Ha péntek, akkor Villány
  2023.08.12. Siklósi Várfesztivál
  2023.08.18. Ha péntek, akkor Villány
  2023.10.6-8. Villányi Vörösbor Fesztivál
  2023.10.13. Villányi Aranykóstoló /Budapest/
  2023.12.03. Adventi Borszalon /Pécs/

Villányi REDy logoTovábbi információ: Kovács Boglárka Dóra marketing vezető – marketing@villanyiborvidek.hu 

Megosztás