Tenkes Kapitánya Lovastanya

Európai borút minőség: ♣♣

Cím: Siklós, Széchenyi u. 72.

GPS: 45.850665, 18.314650

Telefon:+ 36 72 579 215
Mobil:+36 30 9468-155

Webcím: http://www.tenkeslovastanya.hu


Nyitva tartás: bejelentkezés alapján


Pince szolgáltatásai:

  • Borkóstolás

Étkezési lehetőség:

  • Étterem
Főoldal > Étterem > Tenkes Kapitánya Lovastanya

Tenkes Kapitánya Lovastanya

Siklós, Széchenyi u. 72.

Tenkes Kapitánya Lovastanya

Siklóson, a Villány-Siklósi Borút mentén található, távol az utca zajától, gyermekbarát környezetben. A rohanó világban az emberek visszavágynak a természetbe, egyre jobban kíváncsiak az ősi időkre, kultúrákra, e régi idők hangulatába igyekszünk visszavezetni a vendégeinket. Fedezze fel tanyasi hangulatú lovas csárdánkat, de nem csak ezért érdemes eljönni hozzánk, hanem a gyönyörű táj, a végtelen nyugalom, és a rendkívül szép lovak társasága miatt. A gyermekeket pedig játszótér várja.Étkezés Térkép

Egész évben előzetes egyeztetés alapján fogadjuk a lovakat szerető és a természetet, a gasztronómiát kedvelő vendégeket.

Tanyánkon több őshonos állat is megtekinthető: Nóniusz lovak, racka juhok, mangalica disznók, szürke marhák, több fajta baromfi.

Kocsikázhat egyet Siklóson és környékén, amerre a Tenkes Kapitánya is járt, megtekintheti a város nevezetességeit is. Borkóstolóval kombinált hosszabb kirándulásokat is szervezünk. A lovas kocsikázás során lehetőség nyílik arra, hogy ellátogassunk a Tanyára, ahol a vendégek közelről láthatnak több őshonos állatot is. Élményekkel gazdagon térhetnek haza.

Vállaljuk rendezvények lebonyolításait (lakodalmak, születésnapok, névnapok, házassági évfordulók, ballagások, bankettek, osztálytalálkozók) igényes tanyasi étkekkel, bográcsos és kemencében sültek, akár borkóstolóval is.

Kicsiket és nagyokat is egyaránt vár a lovaglás. A gyermekeket kezdő és haladó szinten pónin, míg a felnőtteket nagy lovon futószáras oktatás várja, vagy tereplovaglás.

Lovas szolgáltatásaink: különböző lovasbemutatók, fogathajtó versenyek, sétakocsikázás, szánozás, kettes-, négyes-, ötös fogat ünnepi alkalmakra és rendezvényekre, oktatás kezdő és haladó lovasoknak, gyermekeknek pónin lovagoltatás, futószáras oktatás, tereplovaglás, lovas táborok.

Hagyományőrző rendezvényeink minden évben: Tenkesalja Böllérfesztivál, Nyuszisimogató, Lovas Majális, Gyermek Lovasnap, Pünkösdi Nyitott Tanya, Western Lovasnap.

Álmai esküvőjét tervezi?

Vegye igénybe esküvői fogat szolgáltatásainkat. Érkezzen a házasságkötés helyszínére az ünnephez méltóan. Különleges kettes-, négyes-, ötös-, hatos fogatainkkal vállalunk esküvőkre sétakocsikázást.

Élete egyik legfontosabb eseményét szervezi, de még nem tudja, hogy melyik az ideális helyszín az esküvőre? Válassza a Tenkes Kapitánya Lovastanyát! Tanyasi hangulatú lovas csárdánk, távol az utca zajától ideális helyszínt biztosít az emlékezetes esemény lebonyolításához. Festői környezetben és végtelen nyugalomban, hagyományos és különleges étkekkel, a Villány-Siklósi borvidék kiváló zamatú boraival tesszük teljessé az ifjú pár és a násznép kikapcsolódását. Ha segítségre lenne szüksége, keressen minket bizalommal! Mi örömmel segítünk Önnek a szervezésben és a lebonyolításban is egyaránt.

Csikós bemutató és puszta program
Ha egy kis ízelítőt szeretne kapni a pusztai életből, annak hagyományaival és érintetlen szépségével, ennek a célnak tökéletesen megfelel fél napos Puszta programunk, mely tartalmaz egy csikós bemutatót, egy lovas kocsikázást és egy bőséges ebédet vagy vacsorát.

Érkezéskor pálinkával és friss pogácsával fogadjuk a kedves vendégeket, majd előállnak a fogatok és megkezdődik a kocsikázás Siklóson és környékén. Visszaérkezvén a Tanya területére borkóstoló és hagymás zsíros kenyér fogyasztása várja a vendégeket.

Miután helyet foglaltak vendégeink a lelátókon, kezdetét veszi a látványos csikós bemutató hozzá illő zenei aláfestéssel. A csikósok ügyességi játékokkal szórakoztatják a vendégeket, autentikus képeket festve a környékbeliek múltjáról.

A bemutató befejeztével kezdetét veszi az ebéd vagy vacsora.

Csapatépítés
A mai stresszes rohanó világunkban néha elengedhetetlen, hogy a munkatársak kiszakadjanak a hétköznapok megszokott világából és szórakozva, kötetlen formában legyenek együtt. A szórakozáson túl nagyon fontos, hogy a résztvevők képet kapjanak a saját és társaik koncentráló- és alkalmazkodó képességéről, az egymáshoz való viszonyulásról, valamint arról, hogy ki milyen hatékony a feladatok megoldásában.

Ehhez járul hozzá a Tenkes csapatépítő tréning.

Csapatépítő játékok, céges elvonulások szervezéséhez a Siklós keleti csücskében található a Tenkes Kapitánya Lovastanya.

Kivételes adottságokkal rendelkezik, közel a Siklósi várhoz, mely egyedülállóan ép és szép az egész országban, és az új fürdőhöz a Thermál Spa-hoz.

Harkány fürdővárostól 5 km-re, Villány a bor városától 11 km-re található.

De a hétköznapi élet zajától mégis elvonulva, változatos környezetben szinte minden, ami egy csapatépítő program szempontjából érdekes lehet megtalálható. Ehhez a következő programokat tudjuk még ajánlani: sétakocsikázás (pálinkával, pogácsával), borkóstoló (zsíros kenyérrel), csikós bemutató, étkezési lehetőség.