Főoldal FRANC & FRANC Nemzetközi cabernet franc kóstolónap

Harmadik cabernet franc kóstolónap

2017. november 25. 

A Villányi Borvidék népszerűsítésére és a villányi borok magas minőségének  ismertté tétele érdekében három esztendeje elindítottuk Villányi Franc projektünket. A projekt részeként megalkottuk a VILLÁNYI FRANC márkanevet, mely a prémium és szuper prémium minősítéssel rendelkező villányi cabernet franc borok közösségi megnevezése.

A borvidék összefogásának jeleként valósult meg 2015-ben az első Franc&Franc nemzetközi konferencia és kóstolónap, amikor a cabernet franc termeléséről híres Loire-menti borvidék borászait és boraikat láttuk vendégül. 2016-ban újabb fejezetet írtunk a Villányi Franc történetébe, hiszen azokat az európai bortermelőket invitáltuk Villányba, akik hisznek a cabernet franc fajtában és önállóan készítenek belőle bort. Kiemelt partnerek voltak ebben az évben az olasz Friuli Grave régió és a Balkán-térség cabernet franc termelői. Ma már a Villányi Franc a márka piaci bevezetése után két esztendővel egyre sikeresebben szerepel a hazai piacon is, ezért 2017-ben a harmadik Franc&Franc  Fórum és kóstolónap vezértémája a Magyar borpiac és a cabernet franc lesz.

Idén a történetnek Ön is részese lehet, amihez nem kell más tenni, mint benevezni a kóstolónapra  és Villányba venni az irányt 2017. november 25-én, szombaton.

Ezen a napon a villányi pincékben túrázva ismerkedhetünk meg a legszebb és legújabb, már piacon levő Villányi Franc-okkal. A kóstolónapra válogatott hazai borok mellett más hazai borvidékekről is érkeznek vendégpincészetek, amelyek szintén bemutatják cabernet franc boraikat.

A programot kora délelőtt köszöntővel és napindító koccintással kezdjük, majd öt kóstolóhelyszínen legalább 40 villányi és hazai bort kínálunk a résztvevőknek. A pincészetek közötti közlekedést buszokkal biztosítjuk.

A részvételi díj tartalmazza: a borkóstoló nap minden tételének kóstolását; az egyes helyszínek közötti transzfert; a kínált borkorcsolyákat, falatkákat; ebédet; egy kóstolópoharat; kóstolófüzetet jegyzetelési lehetőséggel; egy Villányi Franc emléktárgyat.

 Villány, a cabernet franc természetes hazája várja a borkedvelőket!

Fórum részletes programja>>>

Kóstolónap részletes programja>>>


Belépőjegy 18.900 forintos áron vásárolható a www.jegymester.hu  oldalon és a nagyobb jegyirodákban.

SZABAD SZÁLLÁSOK A PROGRAM IDEJÉRE >>>