Gaztro - és Borbarátnők Borrendje Siklós

Európai borút minőség: nincs

Cím: Siklós, Korvin Ottó u. 11.

GPS: ,

Mobil:06 20 916 3828

Webcím: www.borrend.hu


Nyitva tartás: nincs


Pince szolgáltatásai:

  • Borkóstolás
Főoldal > Pince > Gaztro - és Borbarátnők Borrendje Siklós

Gaztro - és Borbarátnők Borrendje Siklós

Siklós, Korvin Ottó u. 11.

Gaztro - és Borbarátnők Borrendje Siklós
A térség gasztronómiai hagyományainak felkutatása, megismertetése, az egészséges táplálkozási szokások ismertetése és a különböző néphagyományokhoz kötődő gasztronómiai szokások újraélesztése, valamint a határmenti területek gasztronómiai örökségének felkutatása és megőrzése. A kapcsolatok ápolása mellett kiemelt feladatunk a bor kultúrájának megismerése, megismertetése, a kulturált illetve a gasztronómiai élményekhez kötődő társasági borfogyasztás szokásainak népszerűsítése valamint az együtt működés a borút fejlesztésében, a minőségi bortermelés előmozdítása, a borturizmus fellendítése elsősorban a siklósi térségben
Működése során a tagok megismerik a térségi népszokásokhoz tartozó gasztronómiai különlegességeket, elkészítésük módját, a régi, helyben termelt alapanyagokat, azok feldolgozási eljárásait és céljainknak megfelelően a magyar borvidékeket, a borkészítés alapjait, a bor szervírozás módszereit, étel-ital összhangját.

A térség gasztronómiai hagyományainak felkutatása, megismertetése, az egészséges táplálkozási szokások ismertetése és a különböző néphagyományokhoz kötődő gasztronómiai szokások újraélesztése, valamint a határmenti területek gasztronómiai örökségének felkutatása és megőrzése. A kapcsolatok ápolása mellett kiemelt feladatunk a bor kultúrájának megismerése, megismertetése, a kulturált illetve a gasztronómiai élményekhez kötődő társasági borfogyasztás szokásainak népszerűsítése valamint az együtt működés a borút fejlesztésében, a minőségi bortermelés előmozdítása, a borturizmus fellendítése elsősorban a siklósi térségben
Működése során a tagok megismerik a térségi népszokásokhoz tartozó gasztronómiai különlegességeket, elkészítésük módját, a régi, helyben termelt alapanyagokat, azok feldolgozási eljárásait és céljainknak megfelelően a magyar borvidékeket, a borkészítés alapjait, a bor szervírozás módszereit, étel-ital összhangját.


Térkép
Az oldal feltöltés alatt áll.