Günzer Családi Birtok - Günzer Zoltán

Európai borút minőség: ♣♣♣

Cím: Villány, Oportó utca 6.

GPS: 45.866913, 18.446646

Mobil:+36 20/ 468-3126

Webcím: http://www.gunzerzoltan.hu


Nyitva tartás: bejelentkezés alapján


Pince szolgáltatásai:

  • Borkóstolás
  • Borértékesítés
Főoldal > Pince > Günzer Családi Birtok - Günzer Zoltán

Günzer Családi Birtok - Günzer Zoltán

Villány, Oportó utca 6.

Günzer Családi Birtok - Günzer Zoltán

A Günzer család a borvidéken generációk óta foglalkozott szőlőtermeléssel és bor-készitéssel. Egyrészt saját fogyasztási igényük kielégitésére másrészt a borpiacra történő értékesitésre.
Günzer Zoltán családi gazdasága 1993-ban kezdte meg működésést, kezdetben 0,5 ha ültetvénnyel és évi 1500 palack bor értékesitésével. A szőlőültetvények kezelése és a borászati filozófia a kezdettől fogva palackos bor értékesítésére fókuszál.


Pince Térkép

A termő területek betelepitése 1998-ban kezdődött, amely mára eléri a 20 hektárt. Technológiai beruházásunk 2001-ben indult és napjainkban is tart, hiszen a jó minőségű szőlő és a technológia elválaszthatatlanok egymástól. Borainktól próbáljuk a természeti adottságok maximumát kihozni, ügyelve az egyes dűlők sajátos értékeire. Hiszünk a családi gazdaságok nagyságrendjében, ahol minden munkafázishoz és megszülető tételhez szoros kötődésünk van.
A Classicus borok ászokhordóban vagy többgenerációs hordóban, míg a Prémium birtok-borok új magyar barrique hordóban érlelődnek. Ennek hossza 12 és 20 hónap közötti és hagyományos pincében történik. Önálló és házasított tételek az érettségi állapotuktól függően kerülnek palackozásra, majd megkezdődik a bor harmadik élete, a palackos érlelés.

Szolgáltatások

  • Borértékesítés

  • Borkóstolás az új borozóban (max. 60 fő)