Haraszti Családi Pincészet

Európai borút minőség: ♣♣♣

Cím: Palkonya, Pincesor 47.

GPS: 45.893309, 18.393624

Telefon:+36 30 657 4683
Mobil:+36 30 298 67 76

Webcím: https://www.facebook.com/haraszti.csaladipinceszet


Nyitva tartás: bejelentkezés alapján


Pince szolgáltatásai:

  • Pincelátogatás
  • Borkóstolás
  • Borértékesítés
Főoldal > Pince > Haraszti Családi Pincészet

Haraszti Családi Pincészet

Palkonya, Pincesor 47.

Haraszti Családi Pincészet
Haraszti Ferenc kóstoltat
Haraszti Pince, Palkonyán

Haraszti Ferenc kóstoltat
Haraszti stand a Palkonyai Nyitott Pincék rendezvényen, Pünkösd vasárnap.
Haraszti Pince, Palkonyán
Térjen be hozzánk a palkonyai műemlék pincesorra.

A Haraszti Családi Pincészet több generáció óta foglalkozik szőlészettel és borászattal. Életükben fordulópontként tartják számon, amikor az évezredfordulón a több mint száz éve a család tulajdonában lévő terület mellet új szőlőtelepítésbe kezdtek. Palkonyán elsőként nyitották ki műemlék pincéjüket, ahol palackozott borokkal és nagy lelkesedéssel szolgálják ki vendégeiket. Az egyre népszerűbbé váló borkóstoló programok miatt megvásárolták a szomszéd présházat is, és a két pinceágat a föld alatt összekötötték, s ezzel több élményt nyújtanak az ide látogatónak.


Pince Térkép

Made in Palkonya

A tőkétől a vevőig Palkonyán készülő Haraszti borokról így vall Haraszti Ferenc.

Borainkat kizárólag saját alapanyagból és saját munkával készítjük. Ezt nagyon fontosnak tartjuk, mert a bor sorsa már a tőkén dől el. A szüret után már a mi felelősségünk, hogy a szőlőből nagy bort készítsünk. Birtokunk  palkonyai Weingarten dűlő  legmagasabb és legjobb fekvésű déli, délkeleti oldalán található. Szőlőterületünk egybefüggő négy hektár aktív ültetvényből és egy déli fekvésű, betelepítésre váró  1,5 hektáros területből áll. Mindig arra törekszünk, hogy kiváló minőségű termést szüreteljünk, amit a legkíméletesebben védünk meg a feldolgozás során. Családunk gyökerei miatt is, és mert jó borokat szeretünk készíteni, a sváb precizitás minden mozzanatra jellemző a pincében. Fajtáinkat a borvidék fő fajtáiból állítottuk össze, amiket újratelepítettünk a saját magunk által oltott és nevelt szőlőveszőkkel. Premium vörösborainkat hagyományos technológiával, fakádban erjesztve és kis fahordóban érlelve készítjük, mindenféle kezelés és nyúzás nélkül kerülnek palackba. Primőr borainknál viszont szakítottunk a hagyománnyal, mert a gyümölcsösség, frissesség megőrzése végett tartályban erjesztjük és érleljük azokat.

Értékesítés nagyrészt a pincénkben történik, amely kiváló alkalom a fogyasztóinkkal való közvetlen kapcsolat megteremtésére. Ez talán a legfontosabb számunkra!

Haraszti Merlot 2011 - Villányi borverseny nagyarany érem + legjobb merlot díj

Palkonya Cuvée 2011- Villányi borverseny arany érem