Hummel Pincészet

Európai borút minőség: ♣♣

Cím: Villány, Batthyány utca 4

GPS: ,

Mobil:36/20/4167154

Webcím: http://www.weingut-hummel.com


Nyitva tartás: állandó


Pince szolgáltatásai:

  • Borértékesítés
Főoldal > Pince > Hummel Pincészet

Hummel Pincészet

Villány, Batthyány utca 4

Hummel Pincészet
A Villányi Hummel pincészetet 1998-ban Horst Hummel alapította.
7,5 hektár szőlőültetvénye van a Portugieser, a Kékfrankos (Lemberger), a Cabernet Sauvignon, a Cabernet Franc és a Merlot fajtákkal. A Hárslevelü (lime-leafed), a Furmint és a Traminer megvásárolt növényekből készülnek.
Az üzletet 2008 óta irányítják az ökológiai szőlőtermesztés szabályainak megfelelően. 2016 óta használunk biodinamikus készítményeket a szőlőültetvényekben.
Borjainkat spontán módon erjesztjük. A vörösborokat nyílt erjesztő tartályokban erjesztik. Az erjesztés befejezése után a bor két-négy hétig marad a pépen, hogy megöblítsék. Ezután különféle korú és eltérő eredetű tölgyfahordókba húzzák. A fajtától függően a bor legfeljebb két évig érlelhető.
A pincészet kinyilvánított célja, hogy valódi, független, jellegzetes borokat készítsen egészséges, jó minőségű szőlőből, modern, organikus szőlőművelésből, amelyek tükrözik a szőlőfajta, a talaj és a különleges Villányi éghajlat alapvető jellemzőit.

A Villányi Hummel pincészetet 1998-ban Horst Hummel alapította.
7,5 hektár szőlőültetvénye van a Portugieser, a Kékfrankos (Lemberger), a Cabernet Sauvignon, a Cabernet Franc és a Merlot fajtákkal. A Hárslevelü (lime-leafed), a Furmint és a Traminer megvásárolt növényekből készülnek.
Az üzletet 2008 óta irányítják az ökológiai szőlőtermesztés szabályainak megfelelően. 2016 óta használunk biodinamikus készítményeket a szőlőültetvényekben.
Borjainkat spontán módon erjesztjük. A vörösborokat nyílt erjesztő tartályokban erjesztik. Az erjesztés befejezése után a bor két-négy hétig marad a pépen, hogy megöblítsék. Ezután különféle korú és eltérő eredetű tölgyfahordókba húzzák. A fajtától függően a bor legfeljebb két évig érlelhető.
A pincészet kinyilvánított célja, hogy valódi, független, jellegzetes borokat készítsen egészséges, jó minőségű szőlőből, modern, organikus szőlőművelésből, amelyek tükrözik a szőlőfajta, a talaj és a különleges Villányi éghajlat alapvető jellemzőit.


Pince Térkép
Az oldal feltöltés alatt áll.