Keller Pince

Európai borút minőség: ♣♣♣

Cím: Villány, Kossuth Lajos utca 20. és Vásártér

GPS: 45.862689, 18.454024

Telefon:+3672/492-776
Telefax:+3672/492-776
Mobil:+3620/9476-347

Webcím: http://www.kellerpince.hu


Nyitva tartás: bejelentkezés alapján


Pince szolgáltatásai:

 • Pincelátogatás
 • Borkóstolás
 • Borértékesítés

Étkezési lehetőség:

 • Hidegkonyha
Főoldal > Pince > Keller Pince

Keller Pince

Villány, Kossuth Lajos utca 20. és Vásártér

Keller Pince
Keller György
Az új Keller Pince
Bortrezor a Keller Pincében
Hideg tál a Keller Pincében
Keller György
Keller Pince
Keller Pince
Bortrezor a Keller Pincében
Bortrezor a Keller Pincében

Keller György
Keller György, a borász.
Az új Keller Pince
Az új Keller Pince.
Bortrezor a Keller Pincében
Két pincében összesen 88 bortrezor.
Hideg tál a Keller Pincében
Házi finomságok és jó borok.
Keller György
Keller György és a bordalnokok.
Keller Pince
Hordós érlelés.
Keller Pince
Ahol a borok pihennek.
Bortrezor a Keller Pincében
Ahol a borok érnek.
Bortrezor a Keller Pincében
Ahogy a borok érnek.

Keller György, aki a villányi Keller Pincészet megalapítója, az ötödik generációja a szőlőtermeléssel és borászattal foglalkozó dinasztiának.  A pincészet megalapításával ő az első borász a családban, aki vendéglátással és nagyüzemi termeléssel is foglalkozik. Az 1994-ben Villányban megalapított Keller Pincészet kis vállalkozásként a Kossuth Lajos utcában található első „régi, hagyományos” pincéjében kezdte meg működését. Ezen kétszárnyú pincében illetve a fölötte található vendégtérben folyt a borkészítés és a vendéglátás.

2005-ben nagyon nagy változáson ment keresztül a pincészet. Az úgynevezett „régi” pincét kinőve egy nagy beruházás vette kezdetét, amely forduló pont volt a pincészet életében. A beruházás egy új, korszerű és egyben modern feldolgozó, palackozó, címkéző, új hordós érlelő pincével illetve egy nagyobb vendégtérrel bővült, így lehetővé vált a feldolgozás minden folyamatának egy helyen történő lebonyolítása, amely a borok minőségének javulását nagy - mértékben eredményezi.

Jelent pillanatban a pincészet 7,5 ha területen gazdálkodik, melyek Villány különböző jól termő területein helyezkednek el ( Csillagvölgy, Remete-dűlő, Somsics-dűlő, Ördögárok, Agancsos-dűlő).


Pince Étkezés Térkép

A Keller Pincészet jelenleg két pincét üzemeltet. A kép pince között több jelentős különbséget lehet felfedezni.

A Kossuth Lajos utcai régi pince

ahol ma már csak vendéglátás, a pincében hordós érlelés és raktározás zajlik. Ez a pince hangulatában régi időket idéz, hagyományokra alapul. Természetesen nagyon sok olyan vendég van, aki kifejezetten úgy érkezik a pincészethez, hogy ők a „régi” pincében szeretnének eltölteni egy vagy akár több kellemes estét. Ebben a pincében 39 bortrezort tart fent a pincészet a törzsvendégei számára.

A Dózsa György utca végén található az új pince illetve feldolgozó.

Itt zajlik a borkészítés minden folyamata. Ez az épület ad helyet a feldolgozó, palackozó, címkéző üzemeknek illetve a raktározás és az értékesítés nagy része is itt zajlik. Ezen felül megtalálható itt egy mesterségesen kialakított, klimatizált pince, melynek érdekessége, hogy a földfelszínnel egy szintben hagyományos formát megőrizve van kialakítva, amihez egy vendégtér is párosul. Az új épület átadásával lehetőség nyílt a pincészet számára nagyobb csoportok fogadására és nagyobb volumenű rendezvények lebonyolítására. A régi pincéhez hasonlóan, törzsvendégek számára ebben a pincében tíz bortrezort alakítottunk ki, így a pincészet jelen pillanatba 49 bortrezorral rendelkezik. Jelenleg minden trezornak van tulajdonosa, ami nagy büszkeséggel tölti el a családot.

Kiegészítő szolgáltatások:

 • szőlőhegyi túrák szervezése ( lovas programok) - csak bejelentkezésre

 • céges, vagy akár névre szóló palackok díszcsomagolással való értékesítése

 • kérés szerint a pincészet szakmai kísérettel megtekinthető

Férőhelyek:

 • 60 fő

Díjak:

 • Harmónia Cuveé 2003 ( 50% Cabernet Sauvignon - 50% Cabernet Franc) - a 2005-ös Villányi Borversenyen Villány legjobb vörösbora címét nyerte el.

 • Premium Kékfrankos - A pincészetünk második zászlós borának tekintjük. Több évjárat nyerte el Villány legjobb Kékfrankosa címét.

Beszélt nyelvek:

 • német