- Villányi borvidék
- Települések
- Térkép
- Programok
- Rólunk
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 | 31 |
A villanyiborvidek.hu a Feedly RSS olvasót ajánlja.
Kedves BorBarátunk!
A Villányi borvidék összefogásának újabb fejezete születik, melynek Ön is részese lehet! Ehhez nem kell más tenni, mint november 21-én Villányba venni az irányt, ahol öt villányi helyszínen 15 pincészet mutatja be, s meséli el, mitől különleges a Villányi Franc!
És nem egyedül teszi ezt, a villányi repertoárt érdekességként a Loire-i francia „kollégák” cabernet franc-jai is színesítik!
FRANC&FRANC -Villány invites Loire kóstolónap
Így együtt rendezünk Önnek egy emlékezetes gasztro-utazást a Franc körül!
Tavaly már tartottunk egy főpróbát, melynek képeit megnézheti facebook galériánkban és beszámolóját a VinCE magazinban olvashatja.
November 20-án a gyönyörűen felújított Siklósi várban egy zártkörű konferencián Claude és Lydia Bourguignon terroir-kutatók a villányi és loire-i termőhelyi adottságokról beszélnek, Jan van Lissum és Erik Sauter a cabernet franc kereskedelmi szempontjaival ismertetnek meg bennünket, Anne-Charlotte Genet Chinon-ból érkezik, hogy bemutasson nekünk 12 Loire-völgyi cabernet franc-t, Horkay András
az Országos Borbíráló Bizottság elnöke 12 Villányi Franc segítségével
meséli el, hogy miért találta meg a cabernet franc természetes otthonát
Villányban. Mindkét borvidék kiemelkedő, de más-más arcát mutatja a fajtának.
Részletes programunk:
Köszöntő és napindító koccintás 10 órától Gere Attila pincészetében.
További kóstolóhelyszínek: Bock Pince, Tiffán Ede és Zsolt Pincészete, Sauska Pincészet, Günzer Tamás Pincészete
Minden helyszínen a házigazda mellett más villányi pincészetek Villányi Franc-jait is megkóstolhatja. Sőt, remek loire-i franc-okat is megízlelhet!
A pincészetek közötti közlekedést buszokkal biztosítjuk.
Bemutatkozó pincészetek és borok:
Franciaországból:
Részvételi díj: 15 000 Ft/fő
A részvételi díj tartalmazza: a borkóstoló nap minden tételének kóstolását; az egyes helyszínek közötti transzfert; a kínált borkorcsolyákat, falatkákat; egy kóstolópoharat; kóstolófüzetet jegyzetelési lehetőséggel; emlékül egy Villányi Franc dropstopot.
A résztvevők létszáma korlátozott, ezért előzetes foglaláshoz kötött!
Hogyan jut el a Villányi borvidékre? Megközelítés
Válasszon borvidéki szálláshelyeink közül! Szálláskereső
Vacsoraajánlatok 2015. november 21-re >>>
Figyelem!
A regisztráció csak abban az esetben érvényes, ha a regisztrációs díj megérkezett számlaszámunkra! Erről e-mail értesítést küldünk, melyet kérünk a rendezvényre kinyomtatva hozzon magával!
November 20-án, 19 órától egy igazi gasztroutazásra hívjuk!
A Gault-Millau sapkás Mandula Étterem (Villány, Diófás tér 4.) egy Villányi Franc-ra hangolt exkluzív borvacsorát állított össze vendégeink részére:
Amouse Bouche: Villányi Libafalatok Vylyan Villányi Franc 2011
Füstölt kacsamáj terrine, marinált hagymával, must redukcióval, brióssal Bock Cabernet Franc 2009
Gesztenye Capuccino, almával, libatepertő grillázzsal Sauska Cabernet Franc 2011
Libacomb libahurkával radicchio , csicsóka Weninger & Gere Villányi Franc 2011
Lúdláb 2015 -Malatiszky Kúria Cabernet Franc 2007
A vacsora ára: 15 000 Ft/fő, amely tartalmazza az ajánlatban szereplő ételek és borok árát. Jelentkezés: info@borut.hu!
"A regisztrált felhasználó hozzájárul ahhoz, hogy a Villány-Siklósi Borút Egyesület a személyes adatait a Tenkes Borvidékfejlesztő Nonprofit Kft.-nek továbbítsa, kizárólag a rendezvényre történő regisztráció és a számlakibocsájtás miatt."
Információ:
Villány-Siklósi Borút Egyesület
7773 Villány, Deák F. u. 20/a
Tel: 72/492-181
E-mail: info@borut.hu