Főoldal Programok Villányi RozéMaraton 2016

Villányi RozéMaraton 2016

2016 július 15 - 2016 július 16
Villány
Rozé Fröccs Fesztivál 2014.07.18-19.

Rozéba öltözik Villány július 15-én és 16-án, hogy az országban egyedülálló módon ünnepelje a rozé borokat.
A borvidéken hatodik alkalommal rendezik meg a népszerű Rozé Fesztivált, amely az ország egyik legvidámabb és legszínesebb borfesztiválja. A rendezvény fénypontja - a koncertek, gasztronómiai- és sportprogramok mellett - kétség kívül a RozéMaraton, azaz "1000 hosszúlépés" Villányban, jelmezes futóverseny, ahol a jelentkezők karneváli hangulatban a rozé színét idéző ruhadarabokban, rozé fröccs frissítők kíséretében futják végig a 3 km-es távot.

HELYSZÍN: Villányi Rendezvénytér

Állandó programok:

BORUDVAR

A borvidék 25 pincészete települ ki a rendezvényre, kínálatukban a legfrissebb rozék mellett a vörös és fehérborok is megtalálhatóak.

KÉZMŰVES VÁSÁR

Térségbeli művészek és alkotók kézműves áruiból, iparművészeti, lakberendezési, divat- és használati tárgyaiból válogathatnak az érdeklődők.

Szabad szálláshelyek >>>


Kezdés


Program

Július 15. Péntek


19.00

Funktomas - Rosé Fesztivál - 2016.07.15, VillányFunktomas

Pécs 2012-es évjáratú funky-zenekara, amely eredetileg a városi zenészek régi motorosaiból alakult - ám azóta már több tagváltáson is átesett, így jelenleg a fiatalabb generáció is képviselteti benne magát. A repertoárban a következő zenekarok, előadók dalait idézik meg: Jamiroquai, Gio Bacio, The Doobie Brothers, Wild Cherry, The Brand New Heavies, Lenny Kravitz, a Black Crowes, Red Hot Chilli Peppers, Electro Deluxe és Stevie Wonder – amíg a közönség minden tagját teljesen át nem járja a funky életérzés.

21.00

Honeybeast - 2016.07.15, Villány - Rozé FesztiválHoneybeast

Érzelmes extrémitás, kiszakadó lélek és józan racionalitás, akár egy szál gitáron is előadható dalok és végsőkig kidolgozott hangszerelés, tábortűz-romantika és nadrágszár-lobogtató basszus, vonósnégyes és kifacsart elektronika, finom irónia, metsző szarkazmus és mély emberi drámák a szövegekben - ez a Honeybeast.

23.00

Intermezzo Latin Club - 2016.07.15, Villány - Villányi Rozé FesztiválIntermezzo Latin Club

Lüktető ritmusok, vérpezsdítő dallamok, LATIN FIESTA! A zenekar a latin zene utazó nagykövete. Stílusukban a latin pop, latin rock és ska zenét ötvözik. Koncertjükön lüktető ritmusokon, vérpezsdítő dallamokon keresztül élheti át a közönség azt a bizonyos latinos életérzést.

Július 16. Szombat

10.00 - 18.00

Népi játszóház

A játszóház fő attrakciója minden bizonnyal a vesszőkosaras körhinta, de a gyermekek emellett több más hagyományos népi fajátékkal, a csigafuttatással, a lépegetőkkel és gólyalábakkal is megismerkedhetnek. Mindemellett logikai és ügyességi játékok, sőt igazi lovagi torna várja a kicsiket és nagyobbakat is.

16.00

RozéMaraton bemelegítés - 2016.07.16., Villány

RozéMaraton bemelegítés

A futóverseny előtti közös bemelegítés Csuka-Maul Anikóval, az Xfight Team edzőjével, a hangulatfelelősök pedig SolymiConga és DJ Duly.

16.30

RozéMaraton- 2016.07.16., VillányROZÉMARATON – 1000 ROZÉ HOSSZÚLÉPÉS VILLÁNYBAN


A rózsaszín futóverseny során a közel 3 km-es távon fröccs és málnaszörp frissítők várják a résztvevőket, akik zenés kongás felvezetéssel futják végig a távot. Regisztráció: 10.00 órától, rajt 16.30-kor a Villányi Rendezvénytéren. Felhívás ITT olvasható.   A rozéfröccs frissítők mellett a hangulatról SolymiConga és Dj Duly gondoskodik.

Versenyfelhívás itt>>>

Online regisztárció itt>>>

17.00

Rozé szépségverseny - 2016.07.16. VillányRozé szépségverseny

A futóversenyen indulók többsége a kialakult hagyománynak megfelelően a bor illetve fröccs színét megidéző öltözetben rója a távot, így a futás egyben jelmezes szépségverseny is. A legötletesebb öltözetek, kiegészítők, eszközök színpadi zsűrizése a program kedvelt és szerves részét alkotja. A nyilvános jelmezmustra 15.30-kor kezdődik a Villányi Rendezvénytéren.

20.00

ByeAlex és a Slepp - 2016.07.16. VillányByeAlex és a Slepp

A ByeAlex és a Slepp együttes frontembere Márta Alex hírnevét annak köszönheti, hogy 2013-ban részt vett az Eurovíziós Dalfesztiválon. Az énekes 10. helyezést ért el a "Kedvesem" című dalával, ezzel elnyerte 2013-ban "Az év hazai felfedezettje" díjat. A fiatal tehetség ezt követően együttest alapított "ByeAlex és a Slepp" néven.

22.00

Intim Torna Illegál - 2016.07.16. VillányIntim Torna Illegál

Hat éve legálisan cirkuszolnak ezek a tornacipős hipnötizőr királyok, akik egy egész országot tanítottak meg arra, mi mindenért kell lyukat vágni a kádba. Akik örökké őrzik az emlékeket a mennyország kapujában, mert mindenkinek igaza van. Örömzenéjük határozottan rak fészket a köztudatba, jellegzetes hangzásuk, befogadhatóan mély üzeneteik, közvetlen stílusuk hazánk egyik legkedveltebb zenekarává tette őket.

23.30

DJ Creenshaw
 


További információ, online jelentkezés>>>

A rendezvény szervezője a Villányi Rendezvénytér.

További információk:
Telefon: +36 72 592 937
Mail:    info@villanyirendezvenyter.hu

A programváltoztatás jogát a szervezők fenntartják!