Főoldal Programok Ördögkatlan a Vylyan Teraszon

Ördögkatlan a Vylyan Teraszon

2017 augusztus 01 - 2017 augusztus 05
Kisharsány

“Ha egy ember álmodik, az csak egy álom, de ha több ember álmodik egyszerre, az a valóság kezdete” (Friedensreich Hundertwasser)

Védnökök: Törőcsik Mari – †Cseh Tamás

Már a tizedik?!

Úgy látszik, ez az év a 10 éves évfordulóké: ahogyan az Ördögkatlan Fesztivál, úgy a megújult Vylyan Terasz is épp 10 éves, s a Művészi hordókat is az első Katlanon avattuk. (Az idei fesztiválon egy-egy varázslatos Háy, Cseh, Wahorn-Töttös, Rutkai művészi hordóval gazdagodik majd a jubiláló gyűjtemény!) A legenda szerelmes ördögének emléket állító bor, a Villányi Ördög cuvée első évjárata is épp tíz éve debütált, s azóta is szépen kíséri a kultúrmenüt.

A dolog érdekessége a természetes párhuzam, ahogyan az egymástól függetlenül megszülető szálakat az ’ördög’ egybefűzte. Ezen a teraszon ült össze anno a két ördögkatlan főszervező Bérczes Laci és Kiss Móni a Vylyanos és a Szoborparkos csapattal. Laciék egy álmot hoztak, amelyből közösen konkrét terv rajzolódott és megszületett az első Katlan, amely azóta is minden évben eufória-felhőt hagy maga után. Így lesz idén augusztusban is, tarts velünk!

Vylyan Terasz - Kisharsány, Fekete - hegy

Ízelítő a Vylyan Terasz programokból

Vylyan-koncertek

  • Sárik Péter – Az egyik legjelentősebb magyar jazz-zongorista, aki Jazzkívánságműsorával bebizonyítja, a jazz az egyik legszerethetőbb zenei műfaj! Feat: Szőke Nikoletta
  • Dresch Mihály – A magyar jazz ikonja, fiatal – az új nemzedék virtuóz vonóskvartetjével lép fel
  • Wombo Orchestra – Az „őrült” franciák, akik mindig örömet, energiát és szédületes zenét hoznak a Teraszra.
  • Víg Mihály – Legendás alternatív dalnok, Tarr Béla filmjeinek zeneszerzője
  • Barabás Lőrinc – A popos jazz népszerű és kiváló képviselője
  • Szirtes Edina Mókus- érzelmekkel mélyen átitatott koncertje
  • Neil Young Sétány – Rátóti Zoltán legendás zenekara
  • Cabaret Medrano – Alternatív rock-együttes, a magyar népzene, a klezmer és a balkáni zene ötvözete

Vylyan Terasz - Kisharsány, Fekete - hegy

Vylyan- Irodalom

A terasz megtelik irodalommal: a díszvendég: Krasznahorkai László, Háy János, In memoriam Petri György, Slam Poetry, Kiss Tibor Noé, Beck Zoltán, Cseh András, Térey János, Peer Krisztián

Vylyan – Jövőtánc

Táncosok és zenészek találkozásából születő improvizatív produkciók. Fellép például Alexander Balanescu!

Vylyan- Kiállítások

Emlékszilánkok – A Pina Bausch-emlékkiállításon a 20. század (tánc)színházának egyik legnagyobb hatású alkotóját idézzük meg fotókkal és plakátokkal.

Művészi hordók

A Katlannal együtt születtek a „Művészi hordók” 2008-ban. Idén a régiek mellé újak kerülnek, és mi tanúi lehetünk az új hordók születésének: Wahorn András és Töttös Kata, Háy János, Rutkai Bori és Cseh András „itt és most” festik-formálják hordójukat.

Vylyan- Beszélgetések

Bérczes Tibor beszélgetés-sorozata: ZSIDÓ VAGY?

Vylyan- Vetítések

Malter Filmfesztivál több mint 60 rövidfilmből álló válogatással. A Katlan látogatóin is múlik, hogy melyik rövidfilm alkotói kapják meg a közönségdíjat. Zárásként Enyedi Ildikó gyönyörű filmjét, a Testről és lélekről –t vetítjük.

Vylyan- Gyerekprogramok

Futrinka – Táncos alkotó foglalkozás 5-10 éves gyerekeknek: Táncolva rajzolni, fröcskölve festeni, nagy papíron ugrás közben nyomot hagyni… előre irigyeljük a gyerkőcöket!:)

“ÖRDÖGI” Vylyan konyha

Vylyan Terasz - Kisharsány, Fekete - hegy

„Ha szívből főzöl, a lelked is jól lakik”

A kultúrmenü mellé megújult gasztronómiai kínálatunk is igazi csemege. A gasztro-kínálat mögött is ugyanaz a bevált recept, mint a boroknál: az egyedarcúságra, s egyszerűen a legjobbra törekszünk. Aki szeret jót enni, várjuk új kínálatunkkal, amely a borokkal együtt kompex ízélményt nyújt.

 

"Az Ördögkatlan olyan lesz, amilyenné mi tesszük"

10. Ördögkatlan Fesztivál - 2017.08.01-5. - Villányi borvidék

… mondta Háy János a kezdetekkor. Kilenc év után kimondhatjuk: az Ördögkatlan jó lett, mert – legalább öt napig – jók vagyunk. Így lesz ez 2017. augusztus 1-5. között is.

Sokakat visszahívunk, akik hűségesek voltak hozzánk, mert ez a tizedik a múltat is megidézi. Verdi Requiemjével, melyet a Nemzeti Filharmonikusok adnak elő, egykori vezetőjükre, Kocsis Zoltánra emlékezünk, de emlékezünk Tamásra, Brigire, Nórára…, sokakra, akiket 2008 óta elveszítettünk, és lesz Cseh Tamás-Leonard Cohen emlékkoncert is Másik Jánossal, Kiss Tibivel, Beck Zolival, Balanescuval; és persze színház színház hátán (talán a sorszám-problémát is orvosoljuk internetileg); visszahívjuk a francia Galapiat Cirkuszt és mondani sem kell: Quimbyt és Kiscsillagot, és újra jön Both Miki az ukrán udvarral, hogy a záráskor a felnőtté vált (18 éves) Mulatsággal búcsúzzunk…

Egyfajta „Best of Katlan” lesz az idén, miközben készülünk új programokkal is: jön végre Krasznahorkai, lesz Lajkó-Balanescu közös estet, millió családi program– és a programokon túl: találkozások, találkozások, találkozások. Mindig úgy készülünk, ez lesz a legjobb, most is ezt szeretnénk. De tudjuk, akkor lesz a 10. a legjobb Katlan, ha olyan tud lenni, mint a legelső: ártatlan, őszinte, személyes és szeretetteljes.  Rajtunk múlik, ezért nincs akadálya, hogy így legyen.

Ötnapos mulatságra hívunk hát mindenkit, aki normális és aki nemnormális, és aki a szívét hozza közénk, az Ördögkatlan egyre bővülő emberséges közegébe.

Kiss Mónika, Bérczes László, főszervezők

Az Ördögkatlan Fesztivál honlapján, a www.ordogkatlan.hu weboldalon, valamint a fesztivál facebook-oldalán a teljes és részletes program végigböngészhető, valamint minden hasznos információ (szállásokról, utazásról) megtalálható.

Jegyvásárlás