Főoldal Programok Erdély konyhája a Vylyan Teraszon

Erdély konyhája a Vylyan Teraszon

2017 október 07
Kisharsány

Erdély konyhája a Vylyan Teraszon - 2017.10.07.-Kisharsány

Több évszázados különállása miatt Erdély konyhája „szigetgasztronómia”, amely ellenállt a nyugati hatásoknak, s a magyar konyha paprikakultuszának is, soknemzetiségűsége pedig szépen „fűszerezi” a konyha remekműveit. A sajátságos fűszerezése (csombor, boróka, kömény, majoránna, lestyán) miatt is elképesztően gazdag, karakteres „regionális konyha” az erdélyi.

Talán mindenki volt már kirándulni valahol, s nem csak a szívében, hanem a gyomrában is szerzett szép élményeket! Tematikus szombatunkon, október 7–én Erdély kerül a tányérokra! Várjuk a Vylyan.  A menüsorhoz talán szótár is kellhet, az ízes szavak mögött isteni fogások rejlenek!


Előétel

Vinete és zakuszka green eggben sütve, házi szőlőmagvas kenyérrel – 1200 Forint

Leves

Csorba leves üveccsel – 1200 Forint


Főételek

  • Lucskos káposzta, füstölt csülökkel – 2400 Forint
  • Mics, muzsdéjos friss salátával, juhtúrós puliszkával – 2800 Forint
  • Pityóka tokány, sült oldalassal – 3200 Forint

Desszert

Kőtes palacsinta, házi kokojsza lekvárral – 1100 Forint


Információ, bejelentkezés

Gönczöl Gábor – 06 30/376-0885, vendeglatas@vylyan.hu