Főoldal Programok Franc&Franc Nemzetközi cabernet franc fórum

Franc&Franc Nemzetközi cabernet franc fórum

2017 november 24
Palkonya

Franc&Franc nemzetközi cabernet franc fórum 2017. november 24.

A Villányi borvidék összefogásának jeleként született meg 2015-ben az első FRANC&FRANC nemzetközi konferencia és kóstolónap, amikor a Loire-menti cabernet franc termelőket és boraikat láttuk vendégül.

Tavaly egy újabb fejezetet írtunk a Villányi Franc történetkönyvébe, hiszen azokat az európai bortermelőket invitáltuk Villányba, akik hisznek a cabernet franc fajtában és önállóan készítenek belőle bort, a kiemelt partnerek 2016-ban az olasz Friuli Grave régió és a Balkán-térség cabernet franc termelői voltak.

A két éve bevezetett VILLÁNYI FRANC márkanév a prémium és szuper prémium villányi cabernet franc borok közösségi megnevezése, amely saját logóval, márkajelzéssel rendelkezik. Szeretnénk, ha ez a márka a hazai piacon is egyre sikeresebben szerepelne, ezért az idei rendezvény vezértémája a Magyar borpiac és a cabernet franc.

2017. november 24. péntek, Mokos Pincészet Palkonya

Fórum a hazai borpiac megismerésére

8.30-9.00   Transzfer Villányból  (Diófás tér) Palkonyára (Mokos Pincészet)
9.00-9.30   Regisztráció
9.30-9.45  Köszöntők: Bock József elnök, Villányi Borvidék Hegyközségi Tanácsa, Gere Andrea borász, Gál Zsombor főosztályvezető, MTÜ
9.45-10.05 Villány, Eredetvédelem, Hozzáadott érték – Gál Péter helyettes államtitkár, FM
10.05-10.35 A Villányi eredetvédelem 10 éve (3 bor kóstolásával) - Jekl Béla elnök, Villányi Borvidék Borbíráló Bizottsága
10.35-12.00 Villányi Franc Kóstoló (12 bor kóstolásával) – Horkay András  elnök, Országos Borszakértő Bizottság
12.00-12.15 Kávészünet
12.15-13.00 Hordókísérletek a Cabernet franc fajtával Villányban (6 bor kóstolásával) – Ruppert Ignác ügyvezető, Cellárius Kft.  és Szakál Zoltán borász, Csányi Pincészet
13.00-13.30  Villányi Franc: Stílusok és Piacok – Fiáth Attila docens, Corvinus Egyetem
13.30-14.00 A Villányi Franc a sommelier szemével - Szik Mátyás sommelier
14.00-15.00  Ebédszünet
15.00-15.30  Villányi Franc és Fogyasztási Trendek - Törőcsik Mária intézetvezető, PTE KTK
15.30-15.50  Hogy adjuk el a Villányi Franc-t? - Herczeg Ágnes borszakértő
15.50-16.10 Villányi Franc: kereskedelmi szempontok - ahogy a borbeszerző látja - Bárczi-Elek Ágnes beszerzési vezető, Auchan Magyarország
16.10-16.30 A Villányi Franc helye a gasztronómiában – Csapody Balázs elnök, Pannon Gasztronómiai Akadémia
16.30-16.50  Kávészünet Villányi Falatok kíséretében (Pauli Zoltán)
16.50-17.50 Magyar Cabernet franc Válogatott Kóstoló – 7 Tétel – Romsics László vezérigazgató, Csányi Pincészet, Horkay András
17.50-18.30  Kerekasztal, értékelés

    Transzfer Villányba

21.00     Gereben Zita koncert a Bock Pincében

A részvételi díj tartalmazza: a fórum minden tételének kóstolását; a transzfert Villány és Palkonya között; a kínált Villányi Falatokat; ebédet; kóstolófüzetet jegyzetelési lehetőséggel; egy Villányi Franc emléktárgyat.

Kóstolható borok listája>>>

A fórum résztvevői ingyenesen részt vehetnek Gereben Zita Kvintet péntek esti koncertjén 21.00 órától a Bock Pince kupolapincéjében, előzetes regisztrációt követően a info@borut.hu e-mail címen. A terem befogadóképessége korlátozott, ezért az igények beérkezését követően az első 80 jegyigénylő kaphat ingyenes belépőjegyet.

A fórum részvételi díja: 18.900 Ft

Jegyvásárlás: https://www.jegymester.hu/hun/Production/381899/Franc&Franc-Forum

Franc&Franc nemzetközi cabernet franc kóstolónap programja>>>

Franc&Franc nemzetközi cabernet franc fórum 2017. november 24.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!