Főoldal Programok Barbecue örömsütögetés - Jackfall Bormanufaktúra

Barbecue örömsütögetés - Jackfall Bormanufaktúra

2018 március 24
Kisjakabfalva

Kedves környékbeli Borrajongók, Borászok, Cimborák, "Hasukat szeretők" és Hedonisták!

Jackfall Bormanufaktúra, Kisjakabfalva
A Jackfall Bormanufaktúra március majdnem utolsó szombatján egy igazi ízig-vérig (füstig) BBQ sütögetésre, falatozásra, borozgatásra hív mindenkit, aki kicsit is magára ismer a megszólításban vagy csak kíváncsi!

MEGTUDHATJUK:

  • Mi az a barbecue
  • Mitől különleges
  • Honnan származik
  • Hogy lett ilyen népszerű
  • Kik a mesterei

Információbegyűjtés közben TÁNYÉRRA KERÜL:

  • MARHASZEGY: Marhahús egyik legkeményebb megnyilvánulása, melyet mély türelemmel lassan szelidítünk meg bizonyítván a BBQ technika alaptéziseit. A képzeletbeli BBQ főiskolán "mestervizsgaként" tartják számon a szegysütést, ezért mi egyszerű halandóként nem is merünk nagy mértékben eltávolodni a texasi gyökerektől: injektálás után, só, bors, füst, és potom 12-16 szabad óra az elkészítéséhez.
  • SERTÉSOLDALS: Az egyik legismertebb BBQ fogás, amely talán legközelebb áll a magyaros ízvilághoz. "Az oldalascsont melletti zsírréteg a lassú sütés alatt folyékonnyá válik és összeolvad a paprikás hagymás fűszerkéreggel, miközben a húsban lévő fehérje megköti whiskys-tölgyfahordó füstjét." Tovább is van mondjam még?
  • BBQ CSIRKECOMB: Egy kezdőknek javasolt BBQ recept, finomra hangolva. Ízében nagymamám cseresznyefájának a füstje dominál, mert az én nagymamám már csak ilyen.
  • INDONÉZ FÜSTÖS CSIRKECOMB: Vendégeinket egy ízkísérletnek vetjük alá, mivel a füstös-édes ízvariáns nem csak Amerikában divat. Mogyoró, citromfű, lime, avagy egzotikumok kavalkádja.
  • PULLED PORK: Alias tépett sertéshús, Vajpuhán és szaftosan illatozik, miután almalé és whiskey keverékével injektáltuk, köményes-korianderes fűszerkeverékbe forgattuk, cseresznyefa füstjén sütöttük, majd vajkockákkal tűzdelve, becsomagolva lassan engedtük lehűlni. Mehet a hamburgerzsömlébe sajttal éssavanyúsággal, vagy egy darab puha kenyérre házi barbecue szósszal, de sült babbal és hagymás burgonyával is finom. De főleg sörrel. Meg borral. És fröccsel. Mindennel.

TÖLTJÜK a poharakba:

  • Rózsabimbó 2017
  • Chardonnay 2015
  • Portugieser 2013
  • Cabernet Sauvignon 2012
  • Grand 2009


RÉSZVÉTELI DÍJ:  12.900Ft (étel, ital)

ASZTALFOGLALÁS: szallas@jackfall.com

Jelszó: "EGYÜNK MEG MINDENT!"

Összesen 40 főt tudunk fogadni, nekik szállást is tudunk biztosítani és tudjuk garantálni, hogy jóllaknak!