Főoldal Programok Medvehagyma túra és holland sajtműhely a Vylyan Teraszon

Medvehagyma túra és holland sajtműhely a Vylyan Teraszon

2018 március 24
Kisharsány
Medvehagyma túra és holland sajtkóstoló - 2018.03.24. - Kisharsány, Vylyan Terasz


•    10.00 – Találkozás a Vylyan Teraszon, túraindító KAKAS Rozé 2017, medvehagymás pogácsa, útravaló szendvics

•    10:30 – Indulás!

A túra a délelőtt fél 11-kor indul. A túrára a pihenőkkel kb. 3 órát számolunk, a táv nem megerőltető, alkalmas lábbeli ajánlott! A teraszról a kéktúra útvonalán nyugatra, a Mandolás dűlő felé indulunk, a környékünk legjobb medvehagyma lelőhelyéig, a Bika rétig megyünk, itt lehet gyűjteni (a gyűjtéshez adunk alkalmas szatyrot), majd indulunk vissza a teraszra. A túra hossza oda-vissza 7 km, könnyű terepen.


A tél végén már nagyon ki vagyunk éhezve a zöldre, ezért örülünk különösen az első kibújó növényeknek, pláne, ha az ehető és finom is, sőt még gyógyhatása is ezerféle van. Ilyen a medvehagyma! Aki szeret túrázni, összekötjük a kellemest a hasznossal, fel lehet tölteni a kamrát frissen szedett medvehagymával!

Visszaérkezés kb. 14:00 órakor


A túravezető Gönczöl Gábor kollégánk, aki a vidéket természetfotói által is igen jól ismeri.


SAJT MŰHELY


•    Látvány sajtfondü és kóstolás Simon-nal – BOSZORKÁNY Rizling 2017 és HERKA Chardonnay 2017


Simon Wintermans, a „legmagyarabb holland tüke”

Akik hallották már hírét a kulturális fővárosokba elbicikliző, vagy pécset tulipánokkal elárasztó pécsi hollandról, azt is tudják, hogy Simon nem csak aktív polgár, hanem nagy hobbija a gasztronómia is szerepet kap életében, és szerencsére, általa a pécsiekében is. Vallja, hogy a legjobb, ami Magyarországon készül: a bor, s ami Hollandiában: a sajt- ...és nem fordítva;-)!


A Sajtfondü műfajt nagyon sok tapasztalattal műveli. Fondüt készíteni roppant egyszerűnek tűnik, de valójában sok ’titkos’ apró mozzanattól lesz tökéletes a végeredmény, ezért is hívtuk meg, hogy „ellessük” ezeket a fogásokat, s nem utolsó sorban, hogy hihetetlenül finom Gouda sajtokat kóstoljunk, autentikus „kulturális” körítéssel.


EBÉD


•    Ebéd a Vylyan konyhából: Medvehagymás csirke burger és rozmaringos édesburgonya - KAKAS Rozé 2017

•    Desszert Simontól: Poffertjes - holland mini palacsinta

•    Lecsengés a beszélgetéshez: Vylyan Csóka 2014, Vylyan Merlot 2015


Akikkel találkozhat:

•    Debreczeni Mónika birtokigazgató

•    Vendégséfünk - Simon Wintermans, aki sajt fondüt és a desszertet készíti és egészen biztosan érdekes történetekkel fűszerezi!


Árak:

•    „Mindent bele”: 6.800 Ft/fő

•    Alkoholmentes, gyermek: 3.200 Ft/fő


A programon való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött! Jelentkezés március 21-ig a túravezetőnél, Gönczöl Gábornál – 30/376-0885, vendeglatas@vylyan.hu

40 fő jelentkezését tudjuk fogadni.