Főoldal Programok Szüreti Gördülő Dűlők

Szüreti Gördülő Dűlők

2018 szeptember 29

Szüreti Gördülő Dűlők a Villányi borvidéken

Őszi kerékpáros gasztro- és bortúra a Siklósi Várból, a Villányi borvidék aranyló dűlői közt, 5 frissítő állomással, ahol remek borok mellett helyi termékeket kóstolhatunk, mert a helyi érték!

Szüreti gördülő dűlők 2018.09.29.

A túra induló állomása a Siklósi Vár, itt a Látogatóközpontban történő regisztrációt követően indulhattok útnak a szépen megújított siklósi belváros vadonatúj kerékpárútján a kerékpáros körtúrára: Siklós-Máriagyűd – Vokány – Palkonya – Villány – Siklós útvonalon.

A túra során a frissítő állomásokon helyi, kézműves termékeket, kiváló borokat kóstolhatnak a résztvevők, majd a Siklósi Várba érkezve kultúrszomjukat is csillapíthatják, hiszen a részvételi díj tartalmazza a vár belépőt is.

Partnereink:

Siklós Vár – Siklós
CzukorBorsó desszertmanufaktúra – Máriagyűd
Máriagyűd kegytemplom – Máriagyűd
Trinitás Kézműves Sajtműhely – Vokány
PalKonyha – Palkonya
Bock Pince, Bock Hotel Ermitage – Villány
Vinotéka és Bormúzeum a Siklósi várban – Siklós

A túra 40-45 km hosszúságú, részben védett kerékpárúton, részben alacsony forgalmú közúton halad. Előfordulnak benne kisebb emelkedők és vidám lejtők. Átlagos állóképességgel könnyen teljesíthető, egész napos túra, komolyabb edzettséget nem igényel.

Kerékpárbérlési lehetőséget partnerünk, a RentBike Villány biztosít: remek treking kerékpárok és e-bike is bérelhető. Kerékpárbérlés díja: 2500 Ft/kerékpár.
Bérlési igényt kérjük szeptember 27-ig jelezzétek!

Részvételi díj: 4 900 Ft amely tartalmazza az 5 frissítő állomáson kóstolókat melyi termékekből, belépőt a Siklósi Várba valamint a túraszervezést.

Jelentkezés és bővebb információ: Villány Siklósi Borút Egyesület: info@borut.hu +36 20 380 3388
Siklósi Turisztikai Egyesület infopont@siklos.hu

A túrán mindenki saját felelősségre vesz részt. A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják.