Főoldal Programok Programcsomagok a Villány-Siklósi Borúton

Programcsomagok a Villány-Siklósi Borúton

2018 január 01 - 2019 december 31

Átutazóban vagy? Villámlátogatásra érkeztél? Van pár órád és megismernéd kulturális emlékeinket, borainkat, fürdőinket? Válogass az alábbi programjavaslatokból vagy állítsd össze a sajátod! Ha segítségre, információra van szükséged, vagy szívesebben vennél részt szervezett programon keress minket elérhetőségeinken!

Borkóstolók: Fedezd fel a borvidék borait, tégy egy sétát a villányi pincesoron, térj be műemlék pincéinkbe, ízleld meg borainkat, ismerd meg a borvidék múltját a bormúzeumban!

Kulturális kalandozások: Eredj a Tenkes Kapitánya nyomába! Magyarország egyik legépebben maradt vára, tárt kapukkal vár. A Siklósi vár állandó kiállításai, a várbörtön, a bormúzeum mellett az udvari sütöde, az illatszertár és a szabóság interaktív programokkal készül a látogatóknak. A kisebbeket pedig Játékország várja!

Szakrális emlékek: A Máriagyűdi Bazilika a Villányi borvidék legszebb szakrális emléke és népszerű zarándokhelye. A kegytemplomtól keletre található szabadtéri oltár pár éve teljes felújításon esett át. Árpádkori templomaink ma is eredeti funkciójukat töltik be. Jellegzetes piros kupolájával a palkonyai római katolikus templom a borvidék egyik éke.

Bakancsot fel: Borvidékünk ikonikus hegye a Szársomlyó, amely számos védett növény és állatfaj otthona, ezért csak szakvezetővel látogatható. A villányi Templom-hegy ammoniteszei és kilátója kedvelt attrakció a természetjáróknak.

Wellness élmények: Gyógyvízre vagy wellness élményekre vágsz? Válaszd a Harkányi Gyógy és Strandfürdő vagy a Siklósi Thermal Spa szolgáltatásait! Érkezz akár a pároddal, családoddal, barátaiddal a fürdők különböző medencéi között biztosan megtalálod a nektek valót!

Helyi termékek nyomában: A helyi, ÉRTÉK! Kóstold meg sajtjainkat, joghurtjainkat, befőttjeinket, lekvárjainkat, házi tésztáinkat, füstölt áruinkat, fűszereinket, teakeverékeinket!

Eltöltenél egy-két napot a Villányi borvidéken? Felfedeznéd a környéket? Megkóstolnád borainkat és érdekel a gasztronómiánk? Pihennél, felfrissülnél vagy inkább aktív kikapcsolódásra vágysz? Válogass ízelítő programjaink közül, állítsd össze a saját igényeidnek megfelelő csomagot vagy keress minket és szívesen segítünk programod összeállításában!

Fedezd fel a borvidéket két keréken. Keress minket, kerékpárkölcsönzésben, túravezetésben partnereink szívesen állnak rendelkezésedre!

Információ:

Villány-Siklósi Borút Egyesület
7800 Siklós, Felszabadulás u. 80.
Tel: + 36 70 777 0998
E-mail: borut@villanyiborvidek.hu