Főoldal Programok Franc & Franc Kóstolónap

Franc & Franc Kóstolónap

2019 november 23
Villány

Franc&Franc Kóstolónap 2019

2019. november 23. szombat


2019. november 23-án, szombaton a villányi pincékben túrázva ismerkedhet meg 250 borrajongó a legújabb Villányi Franc-okkal a pincészetek személyes prezentálásában. A kóstolónapon több, mint 25 pincészet 40 cabernet franc borát lehet megkóstolni.

A pincészetek közötti közlekedést buszokkal biztosítják a szervezők. A részvételi díj tartalmazza: a borkóstoló nap minden tételének kóstolását (legalább 40 borminta); az egyes helyszínek közötti transzfert; a kínált borkorcsolyákat, falatkákat; ebédet; egy kóstolópoharat; kóstolófüzetet jegyzetelési lehetőséggel; egy Villányi Franc emléktárgyat.

Kóstolóhelyszínek:
- Csányi Pincészet
- Bock Pince
- Gere Attila Pincészete
- Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet
- Sauska Pincészet

Regisztráció 2019. november 23-án 8:30-tól a Polgár Bortrezorban, ami a kiinduló állomás is egyben (7773 Villány, Arany János u. 7.)
Megkérjük kedves vendégeinket, hogy a gördülékeny regisztráció érdekében időben érkezzenek.

A tavalyi kóstolónapról készült kisfilm megtekinthető itt.

Jegyvásárlás csak elővételben a www.jegymester.hu oldalon lehetséges, a jegyár 20.900 Ft.

 

A Villányi Franc


 

A cabernet franc egy olyan világfajta, amely önálló borként ritkán jelenik meg. Nem úgy a Villányi borvidéken, ahol megtalálta természetes otthonát.

A borvidék különleges termőhelyének, klímájának és alkotó borászainak köszönhetően a 100% cabernet franc-ból készült bort, – premium és super premium minőségben – Villányi Franc-nak nevezzük. Ebben az elegáns borban a borvidék vezértermékét tisztelhetjük.

 

A szőlő ideális termőhelyre talált a Villányi borvidéken, ahol immár az ültetvények 15%-át teszi ki. A magas mésztartalmú löszben gyökerező és a sok napsütés melengette szőlő markáns és komplex, ugyanakkor lendületes és friss bort ad. A Villányi Franc az elegancia, az egyensúly, a finomhangolás művésze, sokrétűségét mutatja, hogy a fajtajelleg mellett teret enged a borász egyéniségének is.

A Villányi Franc premium borként egy éves hordós érlelés után kerül forgalomba, 6000 liter készülhet egy hektárnyi szőlőből, míg a super premium Villányi Franc egy évet hordóban, majd egy évet palackban is eltölt, mielőtt megkóstolhatnánk, ráadásul itt csupán 3500 liter bort ad egy hektár szőlő.

 

*******************************************************************

További információ:

Kovács Boglárka Dóra

marketing vezető +36 30 575 5245
marketing@villanyiborvidek.hu