Főoldal Programok A Joó Pincészet programjai

A Joó Pincészet programjai

2020 szeptember 30
Siklós


Sommelier fogadóóra

Minden héten csütörtökön 18:00-18:45-ig
szeptember 03- október 29.

 

"Bevezető a borok világába" 
Fontosnak tartjuk, hogy a jó borok mellé élményt és tudást is átadjunk Nektek. Ezért a múlt heti eseményünk nagy sikerére való tekintettel, mostantól minden héten csütörtökön 18:00 - 18:45ig vezetett borkóstolót és sommelier bemutatót tartunk.
"Gyümölcsös jegyek, gurulós savak, hordó-fűszer, hosszú lecsengés, ásványos jelleg" Biztos Te is hallottál már hasonlókat borkóstolás közben. Gyere el csütörtökönként 18:00-18:45ig a Joó Pincészetbe, találkozz egy igazi sommelier-vel, és tudd meg mit jelentenek ezek a kifejezések, hogyan kell szakszerűen bort kóstolni, elemezni. 
Mi vár egy ilyen közös kóstolón?
Irsai, Olivérrel --> Kékfrankos Rozé --> 3JOÓ Cuvée
Három tételen és egy elemzőlapon keresztül közösen értékeljük a borokat, teszteljük az érzékszerveket, valamint szó lesz a borászat múltjáról, jelenéről és jövőjérő :)
Ha mindig is érdekelt a borok izgalmas és varázslatos világa:
Asztalfoglalás és további információ 0630/216-75-62
"Bevezető a borok világába" 
Fontosnak tartjuk, hogy a jó borok mellé élményt és tudást is átadjunk Nektek. Ezért a múlt heti eseményünk nagy sikerére való tekintettel, mostantól minden héten csütörtökön 18:00 - 18:45ig vezetett borkóstolót és sommelier bemutatót tartunk.
"Gyümölcsös jegyek, gurulós savak, hordó-fűszer, hosszú lecsengés, ásványos jelleg" Biztos Te is hallottál már hasonlókat borkóstolás közben. Gyere el csütörtökönként 18:00-18:45ig a Joó Pincészetbe, találkozz egy igazi sommelier-vel, és tudd meg mit jelentenek ezek a kifejezések, hogyan kell szakszerűen bort kóstolni, elemezni. 
Mi vár egy ilyen közös kóstolón?
Irsai, Olivérrel  -  Kékfrankos Rozé  -  3JOÓ Cuvée
Három tételen és egy elemzőlapon keresztül közösen értékeljük a borokat, teszteljük az érzékszerveket, valamint szó lesz a borászat múltjáról, jelenéről és jövőjéről!
Ha mindig is érdekelt a borok izgalmas és varázslatos világa:
Asztalfoglalás és további információ 0630/216-75-62





Kostas Lazaridis olivaolaj kóstoló

szeptember 11. 17:00 - 18:00

 

Gasztronómiai utazásunk következő állomása Görögország, ahonnan kedves barátunk Kostas Lazaridis helyi kistermelőktől hozza az olívabogyót és -olajat. 

Légy részese Te is egy izgalmas íz-utazásnak és ismerd meg a  Nikolopoulos birtokról származó extra szűz olívaolajakat, amit híres görög régióban,Kalamataban, álltják elő, kizárólag a legfinomabb koroneiki fajtájú olajbogyók felhasználásával, amelyeket kizárólag  Dél-Görögországban termesztenek.

A 3 féle olajat kovászos kenyérrel kóstoljuk majd, miközben a származással, szürettel és feldolgozással kapcsolatos kérdésekre Kostas válaszol. 

A kóstoló ára 1.500 Ft/fő

Az eseményre 20 férőhelyet tudunk biztosítani, így előzetes foglalás szükséges csütörtök délutánig. 
További információ és foglalás: 06 30 216 75 62

A bemutató után lehetőség lesz a a termékek megvásárlására is!



 


A Kenyér Titka - bemutató és kóstoló a pogányi sütödéből

szeptember 18. 17:00 - 18:30

Újdonsült étlapunk egyik alapja a jó kovászos kenyér
Sokáig kerestük, hogy melyik helyi sütödéből tudjuk hozni a legjobb kenyeret, de végül a Kecske sajt és házi kenyér-re esett a választásunk. A kis családi manufaktúra Pogányban készít kenyereket és kecskesajtot, melyet szintén megtalálhattok az étlapon időről időre. 

Az előadáson szó lesz:
- Az élesztős és a kovászos kenyér közötti különbségről
- A kovász egészségre gyakorolt pozitív hatásairól
- Különböző sütési módokról
- A liszt minőségének fontosságáról

Érkezik továbbá többféle kenyértípus is, hogy teljes legyen a kóstoló 

A maximális figyelmet  korlátozott részvételi létszámmal biztosítjuk (max 20fő), ezért kérünk Téged, hogy előzetes foglalással biztosítsd helyed!

További részletek hamarosan! 



Az otthoni kávékészítés workshop

szeptember 26. 15:00 - 17:00

Elérkezett az idő, hogy megtudj mindent, amit az otthoni tökéletes kávéról tudni akartál!
Herczeg Olivér a Bushcraft Coffee Hungary tulajdonosa tart Nektek egy izgalmas előadást, és hozzá sok-sok finom kávé is készül, melyet a Bean On Coffee Roastery pécsi üzemében pörköltek.
A kávék mellé készítünk Nektek házi kenegetőt, kovászos kenyérrel. 
Workshop-unk lényege, hogy elmélyítsük elméleti és szakmai tudásod kedvenc italoddal kapcsolatban. Csatlakozz hát hozzánk egy szombat délutáni kávézásra, ahol a következő dolgokról lesz szó:
- Mi a tökéletes kávé titka?
- Hogyan lehet elkerülni a keserű, égett ízeket?
- Miért fontos a víz minősége?
- Mi az az 5 dolog amire minden kávé készítésénél érdemes figyelni?
A workshop ára 2000 Ft/fő, mely tartalmazza az itt elfogyasztott kávékat és a házi kenegetőt.
A maximális figyelmet  korlátozott részvételi létszámmal biztosítjuk (max 20fő), ezért kérünk Téged, hogy előzetes foglalással biztosítsd helyed!