Főoldal Programok II. Szarvasgomba nap Triflafaterral - Palkonya

II. Szarvasgomba nap Triflafaterral - Palkonya

2020 október 17
Palkonya

Idén október 17-én rendezzük meg a II. Szarvasgomba napot Palkonyán.
Két fő eseménnyel szeretnénk közelebb hozni az érdeklődökhöz a szarvasgombát: egy délelőtti Szarvasgomba Workshoppal és egy esti Szarvasgomba Gourmet vacsorával.
Vendégünk Érsek Gergely nagyrabecsült séf lesz az Érsek Édentől.


SZARVASGOMBA WORKSHOP 10:00-TÓL

 

Szeretettel várunk II. Szarvasgomba Workshopunkra, ahol megismerheted és megkóstolhatod a szarvasgomba fajtákat, láthatod, hogyan keres Szálka kutyánk szarvasgombát, beszélgetünk, befogadjuk az illatokat és az ízeket egyszerre.

Program:

10:00 regisztráció, welcome drink (Hárságyi Pince)
Szarvasgomba keresés Szálkával
Őszi Szarvasgomba tapasok 5 féle szarvasgombával mellé Hárságyi borok
Beszélgetés a szarvasgombáról, lehetséges termesztésről, a konyhai felhasználásról, eszközökről
Az Őszi Szarvasgomba tapas-okat Triflafater és Gergely Érsek készíti el Nektek.

Készülünk borokkal és házi szörpökkel és ezek variációival.

A program kültéri lesz, kérjük úgy öltözzenek.

Helyszín: Palkonya Faluháza gyönyörű kilátással

A részvételi díj 5500 Ft/fő.

Előzetes jelentkezés szükséges, férőhelyek száma korlátozott.

Regisztrációt kérjük a következő címre küldeni október 13-ig: r_szilvia@borviraghaz.hu telefonon érdeklődni Hárságyi Balázsnál (Triflafater): 06 30 8719719

További információ: https://www.facebook.com/events/361135011735130/
Szálláskínálatunk:

Borvirág Vendégház (2 szoba) www.borviraghaz.hu
Parázs vendégház (3 apartman) www.parazsvendeghaz.hu

SZARVASGOMBA GOURMET VACSORA 18:00-TÓL



 

Örömmel invitálunk a Szarvasgomba Gourmet Vacsoránkra, melyet nagyrabecsült séf barátunkkal Gergely Érsekkel az ÉRSEK ÉDEN tulajdonosával készítjük el. Öt féle szarvasgomba, öt fogás izgalmas textúrákkal, illatokkal és őszi ízekkel, hangulatokkal.
A fogások mellé borokat kínálunk a Hárságyi Pincetől és a Villányi Borvidék borászaitól.
Őrületes ízek, illatok és élmény vár október 17-én 18 órakor a Vaj Bisztró és Vendégházban.
– – —————————————— – –
ÖT FOGÁSOS MENÜ ÖTFÉLE SZARVASGOMBÁRA HANGOLVA:

Kacsamáj mousse gömböcske, céklatextúrákkal, téli szarvasgombával (Tuber Brumale)
Beluga lencskrém leves, szalonna morzsával, nagyspórás szarvasgombával (Tuber macrosporum)
Házi zöld tészta, paszternákos sajtmártással, ropogós paszternák pelyhekkel, amarant mikrozölddel és Isztriai szarvasgombával (Tuber Magnatum)
Slow borjúgerinc, gyökérzöldséges árpával, Burgundi Szarvasgombával (Tuber Uncinatum)
Homokiszarvasgomba desszert sütőtök hangolódással

Az öt fogásos menü borral: 17.900 Ft/fő.

Előzetes jelentkezés szükséges, férőhelyek száma korlátozott.

Regisztrációt kérjük a következő címre küldeni október 13-ig: r_szilvia@borviraghaz.hu telefonon érdeklődni Hárságyi Balázsnál (Triflafater): 06 30 8719719

További információ: https://www.facebook.com/events/1284420218560918/
https://www.facebook.com/events/361135011735130/???? 

Szálláskínálatunk:

Borvirág Vendégház (2 szoba) www.borviraghaz.hu
Parázs vendégház (3 apartman) www.parazsvendeghaz.hu
Vaj Bisztró és Vendégház (2 apartman) www.vajbisztro.hu


Várunk örömmel! Triflafater és Csapata