Vár a Tenkes-hegy! Látogass el a Villányi Borvidék siklósi borászaihoz!" /> Siklósi BorTúra
Főoldal Programok Siklósi BorTúra

Siklósi BorTúra

2021 szeptember 01
Siklós

Látogass el a Tenkes-hegyoldalba, és ismerd meg a Villányi borvidék siklósi pincészeteit! Gyalogosan vagy kerékpárral is könnyen megközelíthetőek vagyunk, a dűlők között barangolva élvezheted a természet közelségét. A mesés környezet igazi feltöltődést nyújt, a szőlőtőkék mellett koccintva pedig élmény a borkóstolás! 

Állomások
- Kalmár Pince
- Bíbor Birtok
- Riczu Tamás Borászata
- Joó Tamás Pincészete
- Grócz Pincészet
- Vineas Borház

A szolgáltatókat egyénileg lehet látogatni, előzetes egyeztetés alapján!

Térkép 

Pincészetek bemutatása

Grócz Pincészet

 

Kis családi pincészet, generációkon átívelő hagyományok. Kis tételben készült, egyedi naturális borok és egyéb kézműves finomságok, szervezett és privát borkóstolók, "háztól-házig" szállítás, baráti hangulat és kikapcsolódás: Ezek vagyunk mi! Szeretettel várunk minden szándékosan erre járó és véletlenül egy fröccsre erre tévedő vendéget is!

 

Joó Tamás Pincészete

 

Sok szeretettel várjuk borkedvelő vendégeinket az Akasztófa dűlőben, ahol a tradicionális stílusban kialakított pincénk fedett teraszáról élvezhetik a gyönyörű siklósi panorámát, háttérben a Siklósi Várral. Borkóstoló csomagajánlataink mellé helyi termelők sajt és szalámi termékeit kínáljuk. Ha kíváncsiak Villány fehérboros arcára is, Siklósi Olaszrizlingünket semmiképp ne hagyják ki!

 

Riczu Tamás Borászata

 

Borászatunk hazai és nemzetközileg díjazott borai kóstolása mellett, az egészséges táplálkozás jegyében, minőségi alapanyagokból készült hidegtálat kínálunk, melyen házikolbász, sonka tormával, sajtok, kaszinótojás, töpörtyű, primőr zöldségekkel és kemencében sült ropogós kenyérrel, ínyenceknek nagymamánk kézzel nyújtott rétesét is megsüttetjük. Megmutatjuk borászatunkat, a pincét ahol boraink évekig érlelődnek, beszélgetünk a természet és állatvédelemről, elmondjuk hogy készítjük vegyszermentes, vegán borainkat. Szeretjük az állatokat, ezért minden „kedvencet” felügyelet mellett szívesen látunk borászatunk udvarán.

 

Bíbor Birtok

 

Boraink készítése során célunk, hogy koncentrált zamatok fejlődését támogassuk a hordókban.  Célunk, hogy Ön is felfedezhesse a saját ízvilágát a friss gyümölcsöktől a fűszeres jegyekig. Boraink jól kiegészítik egymást, akár a barátok, ezért élhető át minden kortyban, hogy közelebb hozza a társaságot. Hagyhatjuk, hogy kicsattanjon a jókedv, fantasztikus és emlékezetes élményt, az élő kapcsolat erejét nyújtva. Hagyhatjuk, hogy felszabaduljanak a Bennünk rejlő pozitív energiák.
Ha szívesen kóstolna ebből az életből többet, élné át a természet közelségét, szeretettel várjunk a Bíbor birtokra, ahol megtapasztalhatja a természet közelségét is, a forrásból meríthet. Hozza bátran gyermekét is, megtalálhatja a maga szeletét a természetből, miközben a felnőttek kortyolgatják az élet nedűjét.

 

Kalmár Pince

 

A Csukma dűlő a Villányi borvidék szívében, a siklósi Tenkes-hegy lábánál található. Ez a különleges régió ad otthont pincészetünknek, mely a közelmúltban egy látványpincével és egy korszerűsített borászati üzemmel is kibővült. Ugyanakkor, a régi présház épület és nádtetős terasz még ma is őrzi a hagyományos siklósi kispincék hangulatát, ahol vendégeink autentikus környezetben csodálhatják a Tenkes-hegy vonulatát. Eközben megismerkedhetnek a borvidékünk adottságait tükröző, minőségi borainkkal és a tradicionális, helyi ízekkel.

 

Vineas Borház

 

Várjuk vendégeinket Siklós egyik legpatinásabb épületében, ahol igényes környezetben kóstolhatod minőségi borainkat. Ízletes borkorcsolyákat, kitűnő kávékülönlegességeket kínálunk mediterrán stílusú pincénkben és hangulatos teraszunkon. Vidd haza kedvenc boraidat pinceáron a Számodra megfelelő kiszerelésben, vagy lepd meg szeretteidet egyedi csomagolású palackjainkkal. Gyere el a Siklósi Vár tövében lévő Vineas Borházba, az élmény és a hangulat garantált!

 

Elérhetőségek

Grócz Pincészet
Cím: 7800 Siklós, Zuhánya dűlő 3491/2. hrsz
Telefon: +36 30 397 6363, +36 30 238 7854
Nyitvatartás: H-SZO 10:00 - 19:00 előzetes egyeztetés javasolt
Weboldal: https://groczpinceszet.hu/

Joó Tamás Pincészete
Cím: 7800 Siklós, Akasztófa dűlő 194.
Telefon: +36 20 292 7378
Nyitvatartás: P-SZO 14:00-20:00 előzetes egyeztetés javasolt
Weboldal: https://jootamas.com/

Riczu Tamás Borászata
Cím: 7800 Siklós, Akasztófa dűlő 3513/5. hrsz
Telefon: +36 30 961 4149
Nyitvatartás: H-V 11:00-tól előzetes egyeztetés javasolt
Weboldal: https://riczutamas.com/

Bíbor Birtok
Cím: 7800 Siklós, Akasztófa dűlő 3534. hrsz
Telefon: +36 20 367 4131
Nyitvatartás: CS-SZO 14:00-18:00 előzetes egyeztetés javasolt
Weboldal: https://www.biborbirtok.com/

Kalmár Pince
Cím: 7800 Siklós, Csukma dűlő 3639. hrsz
Telefon: +36 30 278 4752
Nyitvatartás: H-V előzetes egyeztetés javasolt
Weboldal: http://www.kalmarpince.hu/

Vineas Borház
Cím: 7800 Siklós, Felszabadulás utca 7.
Telefon: +36 30 456 1281
Nyitvatartás: H-V 10:00-22:00
Weboldal: https://www.vineas.hu/