Főoldal Programok Rozé Fröccs Fesztivál 2014

Rozé Fröccs Fesztivál 2014

2014 július 18 - 2014 július 19
Villány

Rozé Fröccs Fesztivál 2014.07.18-19.

A megújult Rozé Fröccs Fesztiválon fuss rozéban, figyelj az életmódodra, sétálj az irodalom segítségével a fröccs körül, és ne hagyd ki az Irie Maffia, Anima Sound System, Ladánybene27 bulikat!

HELYSZÍN: Villányi Rendezvénytér

Állandó programok:

BUBORÉK A PALACKBAN – A SZÓDÁSÜVEG TÖRTÉNETE

A helyi gyűjtők szódásüvegeiből rendezett tárlat július 1-20. között látogatható a Villányi Rendezvénytéren. A kollekcióban a díszes ritka palackok mellett, egyedi tervezésű ritkaságok és a nagyszülők konyhájából jól ismert darabok is megtalálhatóak.

ROZÉFRÖCCS UTCA

A rendezvényre kitelepülő borászok mindegyikének kínálatában szerepel a rozé fröccs, a pincészet által készített borpaletta részeként.

MAGYAR KÉZMŰVES UTCA – NÉPMŰVÉSZETI VÁSÁR

Július 18., Péntek


 Kezdés  Program

10.00

SZÉNDIOXID ÉS A BOR
Helyszín: Rendezvénytér - Konferenciaterem
Tekintettel a gyöngyöző borok elkészítése terén napjainkban tapasztalható útkeresésre, a borászok számára szakmai konferencián, fórumon, s ezzel egybekötött pincelátogatáson nyílik lehetőség a széndioxid borászati szerepének, valamint az ehhez kapcsolható technológiai eljárásokat bemutatására.

14.00

GyöngyözőborokBORVERSENY
Helyszín: Rendezvénytér – Konferenciaterem
Gyöngyöző borok országos versenye.
A borpiacon az utóbbi évtizedben a könnyed borok iránti érdeklődés folyamatosan nő. A fogyasztói igény növekedése egybeesik azon borászati gazdasági érdekkel, ami a gyorsan értékesíthető, ezért forráslekötést nem eredményező tételek preferálásában ölt testet. E tendencia legújabb eleme a magasabb szénsavtartalmú gyöngyöző borok megjelenése a piacon. A témaválasztás oka e téren az is, hogy e borok állnak legközelebb a fröccshöz.


18.00


HELYI TERMÉKEK BOLTJÁNAK MEGNYITÓJA
Helyszín: Villány, Rákóczi Ferenc u. 1-3.
A fesztivál - céljaival összhangban – lehetőséget biztosít a Leader Térségek közötti együttműködésre. Ennek keretében Bóly és Villány várososok által ez évben beadott helyi termékek előállítását és értékesítését célzó pályázat részeként megvalósuló helyi termék bolt ünnepélyes megnyitására, ismertségének, piaci bevezetésének megalapozására.

19.00

Füsti Molnár Éva
FRÖCCSKULTÚRA – IRODALMI SÉTA A FRÖCCS KÖRÜL

Helyszín: Rendezvénytér – Konferenciaterem
Irodalmi szemelvények Füsti-Molnár Éva színművésznő előadásában zenével, bonbonkóstolóval és egy pohár borral fűszerezve.
Belépő: 2500 Ft

21.00

Irie MaffiaIRIE MAFFIA
A 2005-ben alakult Irie Maffia rövid idő alatt az egyik legjobb magyar koncertzenekarrá nőtte ki magát. Nem csoda, hiszen a reggae, hiphop, rock és funk határait egymásba mosó bandának a frontvonalában koncentrálódnak az újgenerációs kedvencek: a ghánai-magyar énekesnő Sena, a legeredetibb jamaikai ragga hanggal megáldott MC Columbo, és a reppsztár-családapa, MC Busa licitálnak egymásra szövegeikkel. A tizenegy tagú zenekar vezetője a harsonás Élő Márton (Dermot), aki közösen Horváth Gáspárral (Jumo Daddy), a zenekar másik alapítójával a zeneszerzésért is felel.

23.00

DJ TOM-I


Július 19., Szombat

10.00 - 20.00


NÉPMŰVÉSZETI VÁSÁR
Térségbeli művészek és alkotók kézműves áruiból, iparművészeti, lakberendezési, divat- és használati tárgyaiból válogathatnak az érdeklődők.

10.00-
20.00

Népművészeti játszóház - Rozé Fröccs FesztiválNÉPMŰVÉSZETI JÁTSZÓHÁZ GYERMEKEKNEK

10.00 - 18.00


ÉLETMÓD TÁBOR
Az életmód táborban civil szervezetek és szakemberek gyakorlati és specifikus megközelítéssel tartanak workshopokat és előadásokat a saját szakterületeiken. A legkülönfélébb módszereket és technikákat sajátíthatják el az emberek, annak érdekében, hogy az életük teljesebb, egészségesebb és tudatosabb legyen.

9.00

Bakancsos fröccstúraBAKANCSOS FRÖCCSTÚRA Kivételes lehetőség nyílik az érdeklődők számára, hogy egy képzett túrvezető kalauzolásával körbejárják a Szársomlyó hegyét, ahonnan páratlan kilátás nyílik a villányi borvidékre. A túra során a vidék titokzatos mondáit, legendáit is megismerhetjük.

Helyszín: Szársomlyó Találkozási pont: Szoborpark

10.00

JÓGA

11.00

Rozé Fröccs Fesztivál - ZumbaZUMBA

14.00

BORAKADÉMIA
Szakmai beszéltetés fiatal villányi borászokkal a borvidék borairól, borkultúráról, a borkóstolás rejtelmeiről, valamint a bor és az egészséges életmód kapcsolatáról, nem csak borszakértők számára.

17.00

Jelmezes futóverseny
JELMEZES FUTÓVERSENY - 1000 ROZÉ HOSSZÚLÉPÉS VILLÁNYBAN

A jelmezes futóverseny során a közel 3,5 km-es távon fröccs és málnaszörp frissítők várják a résztvevőket, akik zenés kongás felvezetéssel futják végig a távot.
Regisztráció: 10.00 órától a Villányi Rendezvénytéren
VERSENYFELHÍVÁS>>>

18.30

ROZÉ szépségverseny
ROZÉ SZÉPSÉGVERSENY

A futóversenyen indulók többsége a kialakult hagyománynak megfelelően a bor illetve fröccs színét megidéző öltözetben rója a távot, így a futás egyben jelmez szépségverseny is. A legötletesebb jelmezek, kiegészítők, eszközök színpadi zsűrizése a program kedvelt és szerves részét alkotja.

19.30

ANIMA SOUND SYSTEMAnima Sound System
Az Anima Sound System az elmúlt másfél évtized egyik legfontosabb magyar könnyűzenei formációja, a hazai elektronikus tánczenei színtér elsőszámú irányadó alakulata. A Prieger Zsolt, Prieger Szabolcs és Németh Gergely köré épülő formáció talán legnagyobb erőssége a bátorság - az, hogy lemezről-lemezre, periódusról-periódusra képes megújulni, feladni már bevált és megszokott sémákat, és valami egészen újba kezdeni. Priegerék állandóan változó produkciójának különlegességét mindemellett a zene színes szövete, a stílusok keveredése adta és adja: modern elektronikus tánczene, reggae és dub, hiphop és triphop, a jól ismert slágerek, hagyományos dalok és zenei kísérletek.

20.00

ÉJSZAKAI BAKKANCSOS TÚRA A jelentkezők túrvezető kalauzolásával járhatják végig sötétedéskor a villányi Templomhegyet egészen a kilátóig, ahol megcsodálhatják a naplementét. A hazafelé vezető úton az éjszakai erdő sajátos hangulata, a csillagos égbolt és a települések fényei kísérik a túrázót. Javasolt minimális korhatár: 10 év A programon csak saját felelősségre lehet részt venni!

21.30

Ladánybene 27
LADÁNYBENE 27

A Ladánybene 27 Magyarország reggae nagykövete. Töretlenül táncoltatja a közönséget a reggae zene éltető ritmusaira.

23.00

ANIMA SOUND SYSTEM DJ-SET
Az este folyamán az Anima Sound System két oszlopa, Prieger Zsolt és Németh Gergely veszik át a hatalmat a keverőpult felett, s verik majd fel a hullámokat Punk Goes To Disco felségjelű live act-be oltott dj-szettjükkel.


OFF programok
- Színpompás ugróiskola
- Vizes játékok
- Keleti vízipipa sátor
- KINECT játékok
- Sportprogramok
- Mászófal
- X-JUMP

Rendező: Villány Város Önkormányzata
Kapcsolattartó: Báthori Emese - Villányi Rendezvénytér
Tel: +36 72 592 937
E-mail: bathoriemese@villany.hu