Szeretettel várjuk a Villányi borvidékre a vidéki gasztronómia lelkes rajongóit, ahol az először debütáló regionális „mini-SVÉT” gasztronómiai rendezvénysorozatunk szezonnyitó eseménye kerül sor április 19-20-án, azaz Húsvétkor." /> Hú!SVÉT, avagy kulináris kalandozások
Főoldal Programok Hú!SVÉT, avagy kulináris kalandozások

Hú!SVÉT, avagy kulináris kalandozások

2014 április 19 - 2014 április 20

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) bemutatja:


Hú!SVÉT, avagy Húsvéti kulináris kalandozások Villányban és Palkonyán

Szeretettel várjuk a Villányi borvidékre a vidéki gasztronómia lelkes rajongóit, ahol az először debütáló regionális „mini-SVÉT” gasztronómiai rendezvénysorozatunk szezonnyitó eseménye kerül sor április 19-20-án, azaz Húsvétkor.

Az idei évtől a Stílusos Vidéki Éttermiség valamennyi tagját reprezentáló „nagy” rendezvényünk mellett, – a lelkes vidéki gasztro-műhelyekkel köszönhetően – több kisebb, színes eseménnyel készülünk.

Április 19. Palkonyai Húsvétváró

10 órától (P)alkonyatig, változatos családi programok várják a Villányi borvidék legszebb falujában, a 330 lelkes Palkonyán.  A kínálatot könnyed tavaszi sétával felkereshető húsvétváró udvarházak, műemlék pincék, családi pincészetek, érdekes emberek, a hely szelleme és ízei, finom borok, kemencés és grill ételek, házi sütemények, sok játék alkotják.

-  Villányban 19 órakor kezdetét veszi a Hernyák-Gere gourmet borvacsora a Mandula Étterem és Bor-Bárban. A borvidékeken átívelő, egész estés ízutazáson a Gere és a Hernyák család ifjú tagjai kalauzolják a vendégeket. Asztalok korlátozott számban a mandula@gere.hu címen foglalhatók.

Szombati részletes program>>>


Április 20. vasárnap: végre Hú!SVÉT!


-  Április 20-án délben indul az élet a mini SVÉT-nek helyszínt adó Mandula Étterem és Bor-Bárban, ahol a résztvevő éttermek egy hatfogásos, tematikus Hú!Svéti menüvel készülnek, melynek ára 6000 Ft, ez 12 órától 15 óráig fogyasztható. A gördülékeny kiszolgálás érdekében a részvétel regisztrációhoz kötött (husvet@svet.hu).
-  Ezt követően 15 és 18 óra között kötetlen sétakóstolásra van lehetőség, ahol korlátozott adagok állnak a vendégek rendelkezésére. Aki nem a szűkített választékból szemezgetne, annak érdemes a 12 és 15 óra közötti időpontra regisztrálnia. Regisztráció a 15 és 18 óra közötti idősávra nem szükséges.

-  Résztvevő éttermek: Baricska Csárda – Balatonfüred, Chianti Étterem – Veszprém, Hernyák Birtok – Etyek, Mandula Étterem és Bor-Bár – Villány, Walter Vendéglő – Perbál, Viator Étterem és Bor-Bár – Pannonhalma. Vendégek: PalKonyha – Palkonya, Erhardt Étterem – Sopron.

- A falatokhoz a zenét a III. GERE Jazz Fesztivál egyik emblematikus fellépője Joe Fritz és zenekara, továbbá Pesti Zoli blues zenész szolgáltatja.

Vasárnapi részletes program és menü>>>


Stílusos Vidéki Éttermiség- 2014.04.19-20. Villány, Palkonya