" /> Villányi RozéMaraton 2015
Főoldal Programok Villányi RozéMaraton 2015

Villányi RozéMaraton 2015

2015 július 17 - 2015 július 18
Villány
Rozé Fröccs Fesztivál 2014.07.18-19.

Rozéba öltözik Villány július 17-én és 18-án, hogy az országban egyedülálló módon ünnepelje a rozé borokat.
A borvidéken ötödik alkalommal rendezik meg a népszerű Rozé Fesztivált, amely az ország egyik legvidámabb és legszínesebb borfesztiválja. A rendezvény fénypontja - a koncertek, gasztronómiai- és sportprogramok mellett - kétség kívül a RozéMaraton, azaz "1000 hosszúlépés" Villányban, jelmezes futóverseny, ahol a jelentkezők karneváli hangulatban a rozé színét idéző ruhadarabokban, rozé fröccs frissítők kíséretében futják végig a 3 km-es távot.

HELYSZÍN: Villányi Rendezvénytér

Állandó programok:

BORUDVAR

A borvidék 25 pincészete települ ki a rendezvényre, kínálatukban a legfrissebb rozék mellett a vörös és fehérborok is megtalálhatóak.

KÉZMŰVES VÁSÁR

Térségbeli művészek és alkotók kézműves áruiból, iparművészeti, lakberendezési, divat- és használati tárgyaiból válogathatnak az érdeklődők.

 


Kezdés


Program

Július 17. Péntek


21.00

Kowalsky meg a Vega - RozéMaraton 2015.07.17.Kowalsky Meg A Vega

A hazai klub- és fesztiválélet egyik legnépszerűbb zenekara egy éve ismét legismertebb felállásában járja az országot – óriási sikerrel. A tavalyi évben új dalokat jelentettek meg, jubileumi koncertet adtak, megjelent egy könyv, és készült az új album is. Kowalsky mellett a régi ritmusszekció, Jimmy (Szórád Csaba – basszusgitár) és Soci (Vajda Péter – dobok), valamint Vajda Tamás és Vidák Róbert gitárosok zenélnek, s a zenekar a sokak által megkedvelt klasszikus hangszerelésben prezentálja a legnépszerűbb Vega-dalokat.

23.00

Dj Heszi

Dj Heszi több mint 10 éve táncoltatja a közönséget többféle stílusban, megmaradva a slágeres vonalnál. Zenei repertoárjában egyaránt megtalálhatóak az örökzöld magyar slágerek mellett a rock’n’ roll kedvenceken át, a funky és a DISCO zene legjobbjai között a legdögösebb rockzenék és a legnagyobb és legfrissebb mai slágerek is.

Július 20. Szombat

10.00 - 18.00

Népi játszóház

A játszóház fő attrakciója minden bizonnyal a vesszőkosaras körhinta, de a gyermekek emellett több más hagyományos népi fajátékkal, a csigafuttatással, a lépegetőkkel és gólyalábakkal is megismerkedhetnek. Mindemellett logikai és ügyességi játékok, sőt igazi lovagi torna várja a kicsiket és nagyobbakat is.

14.00-
17.00

Villányi RozéMaraton

Regisztráció a RozéMaratonra

Csapatok, egyéni indulók, gyerekek jelentkezését várjuk.
Versenyfelhívás itt>>>

10.00

Bakancsos fröccstúra

Kivételes lehetőség nyílik az természetkedvelők számára, hogy egy képzett túravezető kalauzolásával körbejárják a Szársomlyó hegyét, ahonnan páratlan kilátás nyílik a villányi borvidékre. A túra során a vidék titokzatos mondáit, legendáit is megismerhetik az érdeklődők. Helyszín: Szársomlyó. Találkozási pont: Szoborpark. Javasolt minimális korhatár: 5 év.

16.30

Villányi RozéMaraton
ROZÉMARATON – 1000 ROZÉ HOSSZÚLÉPÉS VILLÁNYBANA rózsaszín futóverseny során a közel 3 km-es távon fröccs és málnaszörp frissítők várják a résztvevőket, akik zenés kongás felvezetéssel futják végig a távot. Regisztráció: 10.00 órától, rajt 16.30-kor a Villányi Rendezvénytéren. Felhívás ITT olvasható.   A rozéfröccs frissítők mellett a hangulatról SolymiConga és Dj Duly gondoskodik.

Versenyfelhívás itt>>>

Online regisztárció itt>>>

17.00

Rozé szépségverseny

A futóversenyen indulók többsége a kialakult hagyománynak megfelelően a bor illetve fröccs színét megidéző öltözetben rója a távot, így a futás egyben jelmezes szépségverseny is. A legötletesebb öltözetek, kiegészítők, eszközök színpadi zsűrizése a program kedvelt és szerves részét alkotja. A nyilvános jelmezmustra 15.30-kor kezdődik a Villányi Rendezvénytéren.

19.00

Fábián Juli&Zoohacker - Villányi RozéMaraton 2015.07.18.Fábián Juli & Zoohacker

Az elektroakusztikus formációt 2011-ben alapította a két különböző műfajból érkező, mégis közös hangot találó zenész: Fábián Juli és Palásti Kovács Zoltán alias Zoohacker. A két zenész világának összefonódása egy olyan hatékony szerzőpárost hívott életre, mely azonnal egyedi hangvételű saját szerzeményeket komponált. A számok különlegességét az adja, hogy egyrészt a régi zenei stílusok mellett szinte az összes modern irányzat teret kap, másrészt a régebbi műfajok újraértelmeződnek a mai modern felfogás és az elektronikus hangszerelés által, s mindennek eredménye igazi minőségi popzene.


19.30

Éjszakai bakancsos túra

A jelentkezők túravezető kalauzolásával járhatják végig sötétedéskor a villányi Templomhegyet egészen a kilátóig, ahol megcsodálhatják a naplementét. A hazafelé vezető úton az éjszakai erdő sajátos hangulata, a csillagos égbolt és a települések fényei kísérik a túrázót. Javasolt minimális korhatár: 10 év. Találkozási pont: Villány – Vasútállomás. A programon csak saját felelősségre lehet részt venni!

21.30

The Carbonfools- Villányi RozéMaraton- 2015.07.18.The Carbonfools

A The Carbonfools (Szénhülyék) egy magyar, (de angolul éneklő), elsősorban elektronikus zenei együttes. Zenéjük a rock, blues, reggae, dub, disco, folk, ethno, darkwave és a mai modern elektronikus műfajok egyvelege. Egyedi hangzásviláguk alapja az elektronikus és az élő hangszeres zene egysége

23.30

Dj-Tomi
 

Már több mint 10 éve a megye számos szórakozóhelyének kedvelt Dj-je, mi több országos dj versenyeken elért dobogós helyezésekkel is büszkélkedhet. Zenei repertoárjában az örökzöld magyar kedvencek mellett a legfrissebb mai slágerek is megtalálhatóak. Dj Tom-I neve garancia a jó szórakozásra.További információ, online jelentkezés>>>