Főoldal Rólunk Kiemelt hírek

Kiemelt hírek

2018. június 06. szerda, 12:35

Methode Malatinszky


Malatinszky Maghari 2015

A SIAL (Párizs egyik legnagyobb élelmiszer és borkiállítása) az Év Innovációja 2018 díjjal tüntette ki Malatinszky Csaba MAGHARI 2015 borát, amely egyik különleges eljárással hordóban erjesztett cabernet franc.



Malatinszky Csabát kérdeztük az eljárásól és a díjról:

Bővebben: Methode Malatinszky

 

2018. május 02. szerda, 10:05

Versenyben a borvidék - Érmek és érdemek Villányból

Eseménydús hónapot tudhat maga mögött a Villányi borvidék. Mint minden évben áprilisban, idén is megrendezésre kerültek a nagy hagyományokkal bíró, mind a gazdák mind a szakmai plénum előtt komoly értéket képviselő borversenyek. Ahogy a borvidék 1 egység, de két kisebb, meghatározó térség, úgy a versenyekből is körzetenként 1-1 kerül megszervezésre ebben az időszakban.

Bővebben: Versenyben a borvidék - Érmek és érdemek Villányból

 

2018. április 23. hétfő, 08:41

13. BorZsongás Villányban!

Már tizenharmadik alkalommal készülünk a Villányi borvidék pezsgő, vidám, barátságos fesztiváljára a BORZSONGÁSRA. Az idei évben hét településen tizenhét helyszínen várunk mindenkit kedvenc majálisunkra április 28-tól május 1-ig. BorZsongás Fesztivál, 2018

A rendezvény lüktetését, emberközeliségét, sokszínűségét kedvelik az évről évre visszatérő vendégek. Az elnevezésből is következtetni lehet arra a lendületre és izgalomra, amellyel a pincék, éttermek, szolgáltatók készülnek.

Bővebben: BorZsongás Villányban

   

2018. április 20. péntek, 13:44

Kik lesznek a Kihívók?

A Villányi borvidék legjobb stifolderét keressük Palkonya kiemelkedő gasztroműhelyében, a PalKonyhában a BorZsonágás Fesztiválon.

A Villányi borvidék legjobb stifoldere - 2018.04.28. - Villányi borvidék

Termékkészítők a Villányi BorZsongás Fesztiválokra szervezett megmérettetéseken évről-évre harmonikusan fűszerezett, gondosan kezelt stifoldereket neveznek, egyre kiegyensúlyozottabb, erős mezőnyt alkotva. Tavaly A LEGJOBB STIFI minták közül a siklósi Kalmár Pince szalámijának ítélték a "A Villányi borvidék legjobb stifoldere " címet, a verseny történetében nem először.

Bővebben: Kik lesznek a kihívók?

 

2018. április 18. szerda, 10:36

Megújultak a Gere borok
Villány, 2018. április 18. - Új külsőt vettek fel a Gere Pincészet borai, jelezve a harminc éve tartó történet következő szakaszát. A név is módosult: “A. Gere” olvasható a címkéken, utalva Gere Attilára és gyermekeire, Andreára és Attilára egyaránt. A címkéken túl a kínált borstruktúra is megváltozott, átláthatóbbá vált. A hetedik generáción átívelő borászat célja a váltással az volt, hogy a családi jellegen túl egy egységes, a palackok tartalmának minőségét méltó módon kifejező megjelenést hozzon létre, mely itthon és nemzetközi viszonylatban egyaránt, hosszú távon is megállhatja a helyét. 
Új fejezetet nyitott három évtizedes történetében a Gere Pincészet: megújította arculatát. Ez a borászat megjelenésének minden elemét érinti, így például a címkéket, a csomagolóanyagokat, és rendhagyó módon magát a nevet is. A borok ugyanis az “A. Gere” nevet viselik a jövőben. Ahogyan Gere Attila borász elmondta: “A borászat hagyománya már a hetedik generációt öleli fel családunkban, és ez a folytonosság különösen markánsan jelenik meg azáltal, hogy a lányom, Andrea és a fiam, Attila is aktívan bekapcsolódott a pincészet munkájába. Az új név ennek szellemében egyidejűleg jelöl engem és őket is.”
Az alapítókban már régebben megfogalmazódott, hogy az eddig organikusan, az éppen adott lehetőségeknek és elképzeléseknek megfelelően fejlődő márka tudatosan épüljön tovább. Ennek megalapozására Unger Zsolt márkaépítőt és csapatát kérték fel, akik nem csupán az arculat tervezésében, hanem a termékstratégia és -struktúra átalakításában is szerepet játszottak. 
A 17 tételből álló borsor a javaslatuknak megfelelően átrendeződött: koherensebb lett és a Weninger & Gere márka beolvadásával egyszerűsödött. (Ez a változás természetesen nem érinti a Franz Weningerrel és családjával való üzleti kapcsolatot és barátságot.) A borok kategóriái is (alap-, közép-, és csúcsborok) egyértelműen nyomon követhetők a külső megjelenésben, a korábbinál jobban elkülönülnek egymástól.
“Családi pincészet vagyunk, a szívünket is beleadjuk munkánkba, viszont emellett boraink állandó, megbízható minőséget képviselnek és elérhetőek a legszélesebb rétegek számára is. Ez professzionalizmust és előrelátást feltételez, melynek köszönhetően nemzetközi színvonalú borokat tudunk készíteni. Fontos volt számunkra, hogy boraink és borászatunk külseje is tükrözze azt a szemléletmódot, amit képviselünk.” - mondta Gere Attila. 
A megújulás nem azonnal válik láthatóvá, mert mindig csak az új évjáratok kapnak új címkéket. A teljes paletta így előreláthatólag fél év múlva cserélődik le és válik elérhetővé országszerte.
A Gere Pincészetről
Az 1986-os volt az első évjárat, amelyből a ma ismert pincészetet létrehozó Gere Attila bort palackozott Villányban. A kínálat ezt követően folyamatosan bővült, egyaránt gondolva a fogyasztók széles körére és a top borok kedvelőire is. Ma már tizenhét féle Gere bor található meg a kereskedések polcain, melyek közül a Villányi Franc és a Kopar Cuvée csak a kiemelkedő évjáratokban készül el. Gere Attila mellett aktív szerepet vállalt a pincészet működésében a borász lánya, Gere Andrea és fia, ifj. Gere Attila is. 

Megújultak a Gere borok

Új külsőt vettek fel a Gere Pincészet borai, jelezve a harminc éve tartó történet következő szakaszát. A név is módosult: “A. Gere” olvasható a címkéken, utalva Gere Attilára és gyermekeire, Andreára és Attilára egyaránt. A címkéken túl a kínált borstruktúra is megváltozott, átláthatóbbá vált. A hetedik generáción átívelő borászat célja a váltással az volt, hogy a családi jellegen túl egy egységes, a palackok tartalmának minőségét méltó módon kifejező megjelenést hozzon létre, mely itthon és nemzetközi viszonylatban egyaránt, hosszú távon is megállhatja a helyét. 

Megújultak a Gere borok

 

Új fejezetet nyitott három évtizedes történetében a Gere Pincészet: megújította arculatát. Ez a borászat megjelenésének minden elemét érinti, így például a címkéket, a csomagolóanyagokat, és rendhagyó módon magát a nevet is. A borok ugyanis az “A. Gere” nevet viselik a jövőben. Ahogyan Gere Attila borász elmondta: “A borászat hagyománya már a hetedik generációt öleli fel családunkban, és ez a folytonosság különösen markánsan jelenik meg azáltal, hogy a lányom, Andrea és a fiam, Attila is aktívan bekapcsolódott a pincészet munkájába. Az új név ennek szellemében egyidejűleg jelöl engem és őket is.”

Bővebben: Megújultak a GERE borok

   

Oldal 1 / 79