Főoldal Rólunk Kiemelt hírek A Villányi borvidék kapui

Felállítottuk a Villányi borvidék első két BORKAPUJÁT!

Aki ezentúl a Villányi borvidékre érkezik, az a határban kihelyezett borkapuk között halad át.

A Villányi borkapuAz út két oldalán felállított "hordó-szobrok" tervezői Szász István grafikus és Bakó Tibor statikus voltak. A Bormarketing Kht. és a Hegyközségi Tanács anyagi támogatásával, valamint a Villányi-Siklósi Borút Egyesület koordinációs munkájával közel egy éves tervezési és engedélyeztetési teendőket követően, szeptemberben kezdődött a BORKAPUK építése.

A Villányi borvidék kapuja, a Szársomlyó és az eredetvédelmi jelkép: a Magyar KikericsA BORKAPU a Villányi borvidék határait jelzi. Jelenleg két helyen, a Pécs-Harkány szakaszon (a bissei elágazásnál) és a Bóly-Villány szakaszon (a mároki elágazásnál) található "műtárgy", impozáns méreteivel (5 méter magas) hívja fel az utazó figylemét. Aki ezeken a "hordókon" átutazik, az biztos lehet benne, hogy egy kiváló borvidékre érkezett. A későbbiekben hasonló műalkotások kerülnek az összes bevezető főút mellé.


Letölthető  nagy felbontású fotók a Villányi borkapurólKöszönjük mindenkinek a sok segítséget és közreműködést az első BORKAPUK felállításában!