Főoldal Rólunk Kiemelt hírek Jegyek már kaphatóak a II. Villányi Prémium borkóstolóra

Jegyek már kaphatóak a II. Villányi Prémium borkóstolóra

Harmónia és összhang. Ezt keressük egy életen át mindenütt: kapcsolatainkban, munkánkban, környezetünkben, egészségünk állapotában, és hitünkben.

A II. Villányi Prémium Bormustra, amelyet a Pécsi Kodály központban, a zene fellegvárában tartunk, erről a harmóniakeresésről szól.

Legyen a vendégünk, kóstoljon és beszélgessen velünk,

2012. szeptember 22-én, szombaton 16.30- 18.30-ig,

majd hallgassa meg a XVI. Európai Bordalfesztivál gálakoncertjét!

Az a 20 bor, amely prémium minőségével a Villányi borvidék sajátosságainak legméltóbb tolmácsa, hívja össze szeretteit. Megszólítja kedves vendégét, bizalommal tölti el gazdáját és különleges mondanivalójával hívja fel figyelmét minden jelenlévőnek a bor örök igazságára.

Prémium borsor


A bormustra belépőjegy vásárlásával minden kedves vendég közvetlenül támogatja a Bordalfesztivált és a bordalban megfogalmazott magyar műveltség ismertté tételét.
Megveszem most!

Prémium borsor

Mi a prémium bor és mit érdemes tudni a Villányi borvidék eredetvédeleméről?  

A magyar kikericset ábrázoló védjegy jelentése a villányi borok címkéjén - csak a 2006-os évjárattól kezdve - a gondos és szorgalmas kezek által, szabályozott körülmények között készített, a borvilág egyik legérdekesebb borvidékén termett bort jelenti. A kikerics a villányi védett eredetű borok szimbóluma, a villányi borok védelmét és hitelét jelzi.

A kikerics egyedülálló, kizárólag a Szársomlyó hegy déli oldalán, a meleget elsőként megháláló, a legkorábban nyíló virágunk. Ahogy a kikerics védett növénye a magyar élővilágnak, úgy védjük a villányi bor eredetét és karakterét is, mint a magyar borkultúra kincsét.

Szársomlyó

Mit jelent a villányi borok eredetvédelme?

Védjük a termőhelyet, mert a borok gazdagságát, gyümölcsösségét és érettségét ilyen talajon érik el. A hegyoldalak, völgyek fekvése teszi a villányi bort villányivá. Kijelöljük és védjük a borvidék határait, a termőhelyet minősítjük, a dűlőket megkülönböztetjük.

Az itt termeszthető fajták listájához, a termesztési és borászati technológiáját megadjuk, és ellenőrizzük. A hagyományokat megvédjük, a borok érlelését és mennyiségét folyamatosan számon tartjuk.

Melyik bor kapja meg a védjegyet?    

Ha egy bor a Villányi borvidék eredetvédelmi szabályzatában előírt követelményeknek megfelel és a Borvidéki Borbíráló Bizottság is megfelelő minőségűnek, - a „Villányi classicus” vagy a „Villányi prémium” kategóriára alkalmasnak - tartja, akkor viselheti a kikerics védjegyet.

Mi a classicus és mi a prémium?

Az eredetvédelem a címkén is látható módon két kategóriát különböztet meg.

  • Kikerics, a villányi eredetvédett borok végjegyeA Villány classicus kategóriába a borok nagy többsége tartozik, amely a borvidékre és azon belül a fajtára jellemző borokat csoportosítja.
  • A prémium kategóriába azok a borok kerülnek, amelyek a classicus-nál szigorúbb szabályozásnak tesznek eleget, és sokkal több egyedi dűlő jelleget, valamint a borász, a borászat részéről további sajátságos értékeket mutatnak fel.

Keresse a villányi borok címkéjén a kikericset!

„Ezek a borok zenélnek”

Prémium borsor

A II. Villányi Prémium Bormustrán bemutatkozó 20 pincészet és 20 PRÉMIUM bora itt olvasható>>>

A XVI. Európai Bordalfesztivál kórusairól és programjáról itt olvasható>>>

Jegyárak a Gálakoncertre és a Bormustrára:

  • kombinált belépő (koncert, borkóstolóval) 3.500,- Ft

  • koncert 1.800,- Ft (I. rendű)

  • koncert 1.000,- Ft. (II. rendű)

  • kóstolójegy 3.000,- Ft

Jegyértékesítő helyek: 

  • jegymester.hu valamint a Jegymester irodáiban
  • Kodály Központ (Pécs, Breuer Marcell sétány 4.)
    Nyitva: H-SZ - 10-18h és a rendezvény ideje alatt