Főoldal Rólunk Kiemelt hírek Egy vidéki élménygazdaság születése. A Villány-Siklósi Borút.

Egy vidéki élménygazdaság születése. A Villány-Siklósi Borút.


A Villány-Siklósi Borút húszéves évfordulójára készült el az interjúkötet, amely a villányi borászokon és más fontos szereplőkön keresztül keresztmetszetet ad az elmúlt 20-25 év átalakulásáról a villányi borvidéken. Az interjúkban vezető borászok, turisztikai szakemberek és sokan mások megszólalnak és mesélik el saját történetüket, mintegy 160 oldalon keresztül.

Palkonya Weingarten dűlő Fotó: Bencs János

Mindannyiuknak fontos szerepe volt abban, hogy a borút és a borvidék a magyar vidék átalakulásának egyik szimbólumává vált. A kötetet egy tanulmány zárja, amely az elmúlt 25 év átalakulásának főbb szakaszait foglalja össze.

Villányban és térségében egy vidéki élménygazdaság kibontakozásának lehetünk szemtanúi. A kötet érdekes és hasznos olvasmány lehet diákoknak, vidékfejlesztőknek, helyi vezetőknek, a minőségi vörösbort szerető embereknek, mindazoknak, akik személyes történeteken keresztül szeretnének megismerkedni a villányi borvidék átalakulásával, fordulópontjaival, fejlődési szakaszaival, vagy egy–egy borász személyes történetével.

A 18 interjú és az összefoglaló tanulmány különleges betekintést ad Magyarország legizgalmasabban fejlődő borvidéke és az ott alkotó borászok életébe.

A kötet magánkiadásban jelenik meg, ha elegendő előfizetője lesz. Kérjük, segítsen!

KÉRJÜK, HOGY ELŐVÉTELI SZÁNDÉKÁT AZ Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. CÍMEN JELEZNI SZÍVESKEDJEN, A DARABSZÁM MEGJELÖLÉSSEL EGYÜTT!

Amennyiben sikerülne 300 db-ra elővételi szándékot összegyűjteni, akkor a kötet ára 1350 Ft/db. lesz, amire Dr. Kovács Dezső 7635 Pécs Erdész u 35. Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. vállal garanciát.

Ha lesz annyi igény, ami alapján a kötetet le lehet gyártatni, akkor  Villányban és Baranyában a szerkesztő személyesen fogja eljuttatni a könyvet a megrendelőknek. A megyén kívüli megrendelőknek a darabszámtól (súlytól) függően majd postai költséget kell az árhoz hozzászámolnia.  A kiadáson a szerkesztő haszonnal nem számol, csak a kötet megvalósításának közvetlen  költségeit kalkulálta.

Tartalomjegyzék:

Előszó

Interjú Tiffán Edével –2008. június

Interjú Dr. Szűcs Józseffel - 2010. június

Interjú Becker Leonórával - 2008. május

Interjú Sarkadi Eszterrel - 2010. június

Interjú Mayer Mártonnal -2008. május

Interjú Bock Józseffel - 2008. június

Interjú Debreczeni Mónikával - 2008. június

Interjú Jekl Bélával - 2008. június

Interjú Nagy Gergellyel - 2009. június

Interjú Kecskés Józseffel - 2009. augusztus

Interjú Polgár Katalinnal - 2010.április

Interjú Molnár Tamással - 2010.április

Interjú Kövesdi Szilviával - 2010.április

Interjú Gere Andreával és Pauli Zoltánnal - 2010.május

Interjú Gál Józseffel, Bakonyi Antallal és Szakál Zoltánnal – 2011. november

Interjú Günzer Tamással - 2011.december

Interjú Nacsa Györggyel -2013.október

Interjú Malatinszky Csabával -2014. március

Interjú Bock Józseffel - 2014. szeptember

Kovács Dezső - Borturizmus és vidéki élménygazdaság