Főoldal Rólunk Kiemelt hírek Borvidéki "fellépés" az Urbanovon

Borvidéki "fellépés"az Urbanovon

Sokan voltak kíváncsiak a Villányi borvidék boraira az elmúlt hétvégén, az Urbanovo - Festival Pušipela 2015 (Štrigova, Horvátország) rendezvényen, ahol a Villány-Siklósi Borút munkatársai mutatták be – mint díszvendégek – a térség borturisztikai kínálatát.


Az Urbanovónak tizenöt éves hagyománya van, ez a Muraköz és a kontinentális Horvátország egyik legnagyobb boros rendezvénye, amely Szent Orbánhoz kötődik, és mindig májusban rendezik meg. A Pusipel (ami a furmint helyi neve) fesztiválja ma már egyre nagyobb, főleg helyi termelőket mutat be. A villányi vörösborokkal kétségtelenül színesítettük a kínálatot.


A jól szervezett vásárt, három nap alatt, több mint 3000-en látogatták. A szombati nap volt a legforgalmasabb. A sok helyi furmint és sauvignon blanc mellett a villányi fehérborok és rozék sok dícséretet kaptak. A Villányi Franc méltó képviselője volt borvidékünknek.

A hazai horvát közönség mellett Ausztriából, Ausztráliából, Németországból, Svájcból, Hollandiából, Szlovéniából és Magyarországról érkezett a legtöbb látogató.

A bemutatott pincészetek voltak: Bock Pince, Gere Attila Pincészete, Gere Tamás és Zsolt Pincészete, Halasi Pince, Malatinszky Kúria Organikus Szőlőbirtok, Polgár Pincészet, Vylyan Pincészet. A 100% Villány - 100% Cabernet Franc mesterkurzuson Győrffy Zoltán mutatta be a Villányi borvidék zászlósborát.

Köszönjük a Villány-Siklósi Borút önkénteseinek (Győrffy Zoltán, Muck Zsolt, Kozma Gábor és Somfalvy Gergő) a jól végzett munkát.

Hajrá Villányi borvidék!