Főoldal Rólunk Kiemelt hírek Kerékpárral biztonságban Villány-Siklós között

Kerékpárral biztonságban Villány-Siklós között

Július elejétől már kipróbálható a Villányi borvidék nyugati és keleti oldalát összekötő új kerékpárút, bár a hivatalos műszaki átadásra egy kicsit még várni kell.

A Villány-Siklósi Borút szerelmesei és a helyi lakosság nagy örömére hamarosan átadásra kerül a Siklóst Nagyharsánnyal összekötő kerékpárút.

Nagyharsányból, a községi temetőtől indul az a szilárd burkolatú kerékpárút, amely a szántóföldeket átszeli Kisharsányig. Kisforgalmú műúton kerekezhetünk el Nagytótfalu nyugati végéig. Innen kezdődik a következő szakasza, amely a Göntér domb szőlősorai után éri el Siklós határát, majd csatlakozik az elkerülőút körforgalmához. Kisharsány település gesztorságában, pályázati pénzből készülő útszakaszok együttesen közel 4 km hosszúak, 2 m szélesek és jó rálátással mutatják meg a villányi szőlőültetvények szépségét. Az aktív pihenésre vágyó turisták és lakosság régen megfogalmazott igénye a DDOP támogatásával, közel 278 M forintból megvalósuló bicikliút, amely lehetővé teszi a borvidék tengelyét alkotó Harkány- Siklós - Villány települések közötti biztonságos kerékpározást. Az átadó ünnepség 2015. július 8-án lesz, Kisharsányban.

Pattanjunk nyeregbe, járjuk be két keréken a Villányi borvidéket!

Kisharsányban csodáljuk meg a falu műemlék református templomát, oszlopos tornácú, régi parasztházait, a szép fekvésű, ligetes pincefalut! Engedjük gyermekeinknek próbára tenni önmagukat a játszótéren.

Tekerjünk fel a Vylyan-hoz a Fekete-hegyre és egy-két pohár, frissítő bor mellett gyönyörködjünk a táj szépségében, adjuk át magunkat a minket körbeölelő nyugalomnak!

Guruljunk tovább, és fedezzük fel a Villányi borvidék látnivalói és pincéi közül annyit, amennyi erőnkből telik!


Kerékpárutak a Villányi borvidéken  >>>

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet - bringa szervíz pont