Főoldal Rólunk Kiemelt hírek Csöpögött Vince, telik majd a Pince

Csöpögött Vince, telik majd a Pince

A házigazdák vendégszeretete, a résztvevők barátsága hozza a Pincéről Pincére - Variációk Vincére az áldást és a jó hangulatot.

Dűlőjáró Vince 4. program - 2017.01.21. - Kalmár Pince, Siklós

A napsütés és a biztos jó hangulat bátorította a baráti társaságokat arra, hogy idén is a Villányi borvidék borosgazdáival ünnepeljék szent Vincét. A rendezvénysorozat résztvevői a mártírszentre való emlékezés mellett a néphagyomány útját is követve együtt igyekeztek az időjárásból, a vesszők állapotából jó termést varázsolni erre az esztendőre. Mi úgy hisszük, hogy ez sikerült!


A Pincéről Pincére Variációk Vincére rendezvénysorozat vendégei reggel HORDÓS VINCE programban Bock József, Gere Attila, Günzer Tamás és Polgár Zoltán vezetésével kóstolhatták meg a forgalomban még nem található hordós tételeket.

A DŰLŐJÁRÓ VINCE csapatokokat sült kolbásszal, saját készítésű falusi disznótorossal fogadták a házigazdák.  Az alaphangulatot adó, borhoz és Vince-napi hagyományokhoz kötődő játékok (ásott borra vadászás, Vince vesszőmetszés, palackdugózó-, lopózó-, hordó gurító verseny, játékos vetélkedők), rigmusok, vesszőszentelés, közös éneklés mellett jó borokkal kínálták a pincejáró Vincézőket. Vendégeink idén is a Büdös Vornyik népzenészeivel énekelhették a Vince dalt, - amit már mindenki kívülről tud, és amit Balogh Kornél, a Vylyan szőlésze kikérdez!

A VACSORÁZÓ VINCE programban a Villányi borvidék több településén a pincészetek és éttermek alkalomhoz illő bor- és ételkülönlegességekkel, Vince napi vacsorákkal várták a látogatókat.

A drávaszögi néphagyományokat követve a gazdák úgy tartják, sok bort kell ezen a napon inni, hogy ősszel jó szőlőtermés legyen. Köszönjük a dűlőjáró Vincézőknek, hogy velünk tartottak.

A képre kattintva megnézheti képes beszámolónkat.

Dűlőjáró Vince 4. program - 2017.01.21. - Vylyan Pince, Kisharsány

Visszavárjuk jövőre is!