Főoldal Rólunk Kiemelt hírek Gere Zsolté a legszebb kékfrankos

Gere Zsolté a legszebb kékfrankosLerántották a fátylat az ország legszebb kékfrankosairól. A Kékfrankos Április hónap keretein belül a Winelovers csapat rendszerint megrendezi a nagykóstolót és a kékfrankos nagytesztet. Idén egy hét tagból álló szigorú, szakmai zsűri választotta ki a beküldött tételekből a legszebb kékfrankosokat. Gere Zsolt Gentleman 2013 bora lett a tesztgyőztes.

Gere Zsolt Gentleman 2013 - Legszebb kékfrankos

Gere Zsolt sorozatának prémium kékfrankosa, a GENTLEMAN 2013 hódította el az ország legszebb kékfrankosa címet. Továbbá igen megtisztelő, hogy a Villányi borvidék négy bora is TOP 10-ben szerepel.

 

TOP 10 kékfrankos 2017-ben:

1. Gere Zsolt, Gentleman 2013

5-6. Vylyan Pincészet, Villányi Kékfrankos 2015

7-9. Günzer Tamás Pincészete, Bocor Kékfrankos 2011

10. Gere Tamás & Zsolt, Kékfrankos Válogatás 2012

A győztes kékfrankosról Gere Zsolt a következőket mondta: „Jó döntés volt, mikor 2008 tavaszán merészet léptünk és kékfrankost telepítettünk a Kopárra. Nagy és elegáns bort akartunk készíteni”

Gere Zsolt  - Gentleman 2013

Az Ausztriából származó klónt, kísérleti céllal telepítettük 2008-ban az egyik legszebb területünkre a Kopár-dűlőbe. A lassabb növekedésű fajta, nagy odafigyelést igényel. Cserébe egy elegáns és gyümölcsös bort kapunk, mely kellő savra és finomabb szerkezetű tanninstruktúrára helyezi a hangsúlyt.
A jól megválasztott szüreti időpont a Kopár-dűlőn szinte elengedhetetlen. A feldolgozás és az érlelés már csak a játék része. A tétel 14 hónapot töltött másodtöltésű magyar tölgyfahordóban. Íz világában a meggy és szilva játszik jelentős szerepet. A dohány és a hordófűszer már csak hab a tortán.

Gratulálunk!