Főoldal Rólunk Kiemelt hírek A Villányi borvidék legjobb stifoldere

A Villányi borvidék legjobb stifoldere

A 12. Villányi BorZsongás Fesztivál ideje alatt a PalKonyhában megszervezett versenyen "A Villányi borvidék legjobb stifoldere 2017" címet a siklósi Kalmár Pince szalámija nyerte.

The Best of Stifi - 2017.04.30. - PalKonyha, Palkonya


A bírálók a termelők azonosítása nélkül, sorszámozott tételenként minősítették a házi készítményeket szín, illat, állag, íz, és mindezek összhangja alapján. Az értékelés húsz pontos rendszerben, egy kategóriában történt, de a klasszikus receptúrától való jelentősebb eltérést előre kérték jelezni. A zsűri először kiválasztotta, majd újrakóstolta és újrapontozta a legjobb öt szalámit. A két pontozás együttese alakította a végeredményt.

 

A LEGJOBB STIFI 16 minta közül:

  1. Kalmár László - Kalmár Pince, Siklós
  2. Pauli Zoltán - PalKonyha, Siklós
  3. Nagypál József, Palkonya

A KÜLÖNDÍJAT Jozipovics Tamás csemege szalámija kapta.

Gratulálunk!

Összességében elmondható, hogy a készítők harmonikusan fűszerezett, gondosan kezelt stifoldereket neveztek, kiegyensúlyozott, erős mezőnyt alkotva, ezért a zsűrinek idén jóval nehezebb dolga volt. - mondta Pauli Zoltán szervező. A díjazott stifolderek mindegyike csak sertéshúsból készült, a hagyományos – só, bors, paprika, fokhagyma – ízesítést kapták, mérsékelt füstöléssel.

A versennyel azt a szándékot sikerült erősíteni, hogy ez a remek, házi termék eredetvédett, Dél- Baranyai különlegességként kerüljön vissza a köztudatba.

Köszönjük a Zsűri elhivatott munkáját.