Főoldal Villányi borvidék Vörösborok Kadarka

Kadarka

A Kadarkát magyar fajtának tekintjük, pedig a délvidékről került hozzánk a török hódoltság idején.

A Kadarka bő termésre képes, de bő termésből készült bora gyenge minőségű. Gondoskodással, odafigyeléssel igen figyelemreméltó bor készíthető a Kadarkából. Hagyományos művelésben – bár az időjárástól nagyban befolyásoltan – kitűnő, semmi mással össze nem hasonlítható íz- és illatanyagokkal rendelkezik.

  • Fűszeressége,
  • magas savtartalma,
  • tartózkodó íz- világa kitűnően párosult a hagyományos magyar konyha ételeihez, amellett – főként a „vékonyabb” évjáratokban – önmagában is könnyen iható. Igazi „társasági-bor”.Kiemelkedő évjáratokban valami egészen különleges, csokoládé-meggyes, fűszerpaprikás íz-komplexumot képes magában hordozni. Általában nem érlelhető hosszú évekig, varázsa frissességében van.