Főoldal Villányi borvidék Vörösborok Portugieser

Portugieser

A Portugieser, különösen a villányi, országosan és nemzetközileg elismert vörösbor. Értékeit meleg éghajlatú termőhelyen mutatja meg igazán.

A teljesen érett kék szőlőből készült Portugieser:

  • mélyvörös színű,
  • mérsékelt savtartalmú,
  • lágy karakterű.
  • Harmonikus, ibolyára emlékeztető illattal és zamattal rendelkezik.
  • Ideális „ivóbor”.

A Portugieser erős hozamkorlátozás mellett, meglepően szép az újhordós érlelésű változata is. Finom rozébort is készítenek belőle.  Frissességét, gyümölcsösségét általában a következő szüretig őrzi meg. A népszerű Márton-napi borünnep is a Portugiesernek köszönheti sikerét, hiszen újborként is kiváló.  A fajtát újborként készítve (ezt a címkén fel is tüntetik) a tavasz beköszöntéig őrzi meg sajátos aromáit. Ahogy az étkezési szokások egyre inkább a könnyű ételek irányába mutatnak, úgy ez a bor is egyre népszerűbbé válik.