Wine Tour Across Borders

Projekt azonosító: HUHR/1901/2.1.3/0095
Projekt címe: Wine Tour Across Borders

Projekt leírása:
A projekt célja a turizmus fejlesztésének erősítése az egyedülálló, határokon átnyúló borturisztikai desztináció népszerűsítése révén, amely összeköti Magyarország és Horvátország két fontos borvidékét – Siklós-Villány és a horvát Duna- és Szlavónia régiót. Ezt a célt egy határokon átnyúló borturisztikai együttműködési hálózat létrehozásával és a két EU-tagállam által megosztott földrajzi régió közös borkultúrájának, kulturális, multietnikus és természeti örökségének népszerűsítésével érik el a helyi, regionális és nemzetközi piacon. A határ mentén fekvő két borvidék a hazai piacokon külön-külön kiváló minőségű bortermelő területként és érdekes borturisztikai célpontként ismerhető fel. A határ két oldalán lévő kínálat integrálásával és népszerűsítésével, valamint a megvalósításra váró tevékenységeknek köszönhető vonzó és változatos turisztikai tartalmak létrehozásával a turistaforgalom és a vendégéjszakák számának növelése a projekt elérhető célkitűzése.
A Horvát Élelmiszerügyi és Mezőgazdasági Hivatal, mint a projekt vezető kedvezményezettje felel a projekt általános koordinációjáért, valamint a Tenkes Borvidékfejlesztési Nonprofit Kft.-vel együtt a borturisztikai menedzsmentkapacitások és a hálózatépítési tevékenységek megvalósításáért, míg az OBC Turisztikai Igazgatósága a közös borturisztikai desztinációfejlesztési és promóciós tevékenységekért.

 

A Projekttel kapcsolatos legfrissebb hírek:

2022.12.08. Pályázati zárókonferencia

2022. december 8-án került megrendezésre a harkányi Dráva Hotelben**** a Villányi Borvidék „Wine Tour Across Borders” HUHR/2.1.3/0095 horvát-magyar együttműködési projektjét hivatalosan is lezáró minikonferencia.
A pályázat elsődleges célja a horvát-magyar baranyai térség és Erdut egy desztinációként való definiálása és népszerűsítése volt. Az esemény keretében a horvát együttműködő partnerek – a Horvát Élelmiszerügyi és Mezőgazdasági Ügynökség, valamint az Eszék-Baranya Megyei Idegenforgalmi Hivatal – munkatársai mutatták be a 2 éves megvalósítási időszak kiemelt aktivitásait. A Villányi borvidék fejlesztéseiről pedig a Tenkes Borvidékfejlesztő Nonprofit Kft. munkatársai számoltak be az érdeklődőknek.

****

On December 8, 2022, the mini-conference officially closing the Croatian-Hungarian cooperation project HUHR/2.1.3/0095 of the Villányi Borvidék „Wine Tour Across Borders” was held in the Dráva Hotel**** in Harkány.
The primary goal of the tender was to define and promote the Croatian-Hungarian Baranya region and Erdut as a destination. In the framework of the event, the employees of the Croatian cooperating partners – the Croatian Food and Agriculture Agency and the Eszék-Baranya County Tourist Office – presented the highlighted activities of the 2-year implementation period. The employees of Tenkes Borvidékfejlesztő Nonprofit Kft. reported to the interested parties about the developments in the Villány wine region.

****

Dana 8. prosinca 2022. godine u hotelu Dráva**** u Harkányju održana je mini-konferencija kojom je svečano zatvoren projekt hrvatsko-mađarske suradnje HUHR/2.1.3/0095 Villányi Borvidék „Vinska tura preko granica“.
Primarni cilj natječaja bio je definirati i promovirati hrvatsko-mađarsku Baranju i Erdut kao destinaciju. U okviru događanja djelatnici hrvatskih suradnih partnera – Hrvatske agencije za hranu i poljoprivredu i Turističke zajednice Eszék-Baranya županije – predstavili su istaknute aktivnosti dvogodišnjeg razdoblja provedbe. Zaposlenici Tenkes Borvidékfejlesztő Nonprofit Kft. izvijestio je zainteresirane o zbivanjima u vinogorju Villány.


zárókonferencia Harkány

 

2022.11.24.

Ajánlattételi felhívás – „Projektzáró konferencia helyszínének és catering szolgáltatásának biztosítása”

A Tenkes Borvidékfejlesztő Nonprofit Kft. HUHR/1901/2.1.3/0095 azonosító számon nyilvántartott „Wine Tour Across Borders” projektje kapcsán ezúton szeretnénk ajánlatot kérni a „Projekt záró konferencia helyszínének és catering szolgáltatásának biztosítása” tevékenységre a mellékletben található ajánlattételi felhívás szerint.

Felhívjuk kedves figyelmét, hogy a Tenkes Borvidékfejlesztő Nonprofit Kft., mint Ajánlatkérő, az Ajánlattevők részére előírja a bevont alvállalkozói szerződések tartalmára, összegére és kifizetésére vonatkozó transzparenciát, mely ellenőrzés tárgyát képezi. A saját és alvállalkozókon keresztül végzett teljesítéseket a számla mellékleteként benyújtott számlarészletezőn részletesen bemutatni szükséges.

Ajánlatát kérem, e-mailben 3 napon belül a szervezes@villanyiborvidek.hu email címre vagy személyesen a Tenkes Borvidékfejlesztő Nonprofit Kft. irodájába (7800 Siklós, Felszabadulás u. 80.) megküldeni szíveskedjen.

Ajánlattételi felhívás letöltése itt.

Tematikus útvonalak

Határokon átnyúló élménytúra

1. nap

A túra a Villányi borvidéken veszi kezdetét, délelőtt látogatás a Nagyharsányi Szoborparkba, ahol a Kikerics Panorámasétányról gyönyörű kilátás nyílik a Villányi borvidékre. Délben ebéd egy helyi étteremnél, majd délután látogatás a Siklósi Várba. A történelmi építmény több, mint 700 éves, az ódon falak között pedig középkori-, világháborús kiállítás és Tenkes kapitánya emlékszoba mellett több tematikus terem is található. A kicsiknek szórakozási lehetőséget nyújt a 4 termes beltéri játszóház. Késő délután a Villányi borvidék tradicionális pincesorainak a látogatása Palkonyáról indulva, Villánykövesden át Villányig. Este borvacsora egy helyi Pincészetnél.

Térképes útvonal: https://goo.gl/maps/3HMH8iUzdYiU8ZXe7

2. nap

Másnap indulás Villányból Horvátországba, délelőtti órákban látogatás a Prandau – Normann kastélyba, amely Észak-Horvátország egyik legjelentősebb középkori-barokk építészeti műemlékegyüttese. Késő délelőtt indulás Diakovárba, ami leginkább az érseki palotáról, a székesegyházról, a borról és a nemes lipicai lovakról ismert, amelyeket még mindig nem csak a városban, hanem az egész régióban tenyésztenek. Délben látogatás Eszékre, ahol a Dráva mentén található az ország egyik legszebb folyóparti sétánya a Promenád. A Promenádon egy gyalogos híd is található, amely összeköti a Dráva bal és jobb partját, azaz Szlavóniát és Baranyát. Ebéd egy helyi étteremben, javasoljuk megkóstolni a helyi specialitásokat, mint például a kulent. Kora délután frissítő séta a Kopácsi-rét Természetvédelmi Parkban. A természetvédett terület több, mint 2300 biológiai fajnak ad otthont, a Duna-régió legnagyobb édesvízi halkeltetője, valamint Európa egyik legnagyobb folyami-nedves alföldi területe. Az esti órákban érkezés Vörösmartra, ahol vacsora egy helyi vendéglátóhelyen.

Térképes útvonalhttps://goo.gl/maps/VcuBb7c4qwE7fCch9

Szállás és étterem ajánló: https://visitslavoniabaranja.com/hu/zemlja-vina/

Jelen programajánló a HUHR/1901/2.1.3/0095 azonosító számon nyilvántartott „Wine Tour Across Borders” projekt támogatásából kerül megvalósításra.

Határokon átnyúló feltöltődés

1. nap

Reggeli órákban látogatás a Máriagyűdi Kegytemplomba, az ország egyik legkedveltebb zarándokhelyére, valamint a sétány körbejárása. Délelőtt érkezés a Harkányi Gyógyfürdőhöz, ahol egész napos föltöltődés várja a kikapcsolódni vágyókat. A fürdő vizét pozitív termelésű hévízkút látja el, melynek összetevői számos betegséget tud kezelni. Este vacsora és szállás Harkányban.

Térképes útvonal: https://goo.gl/maps/daU68r31vdyxaq159

2. nap

Másnap indulás Harkányból, délelőtti órákban érkezés a Bizováci gyógyfürdőbe, ahol Euróla legmelegebb hipertermikus kénes vize található. Délután indulás tovább a Kopácsi-rét Természetvédelmi Parkba. A természetvédett terület több, mint 2300 biológiai fajnak ad otthont, a Duna-régió legnagyobb édesvízi halkeltetője, valamint Európa egyik legnagyobb folyami-nedves alföldi területe.Este látogatás Eszékre, ahol a Dráva mentén található az ország egyik legszebb folyóparti sétánya a Promenád. A Promenádon egy gyalogos híd is található, amely összeköti a Dráva bal és jobb partját, azaz Szlavóniát és Baranyát. Vacsora és szállás Eszéken.

Térképes útvonalhttps://goo.gl/maps/KrDSZAKzFCmtDZmT8

Szállás és étterem ajánló: https://visitslavoniabaranja.com/hu/zemlja-vina/

Jelen programajánló a HUHR/1901/2.1.3/0095 azonosító számon nyilvántartott „Wine Tour Across Borders” projekt támogatásából kerül megvalósításra.

—-ENGLISH—-

Thematic routes

Cross-border adventure tour

Day 1

The tour starts in the Villány wine region, in the morning a visit to the Nagyharsány Sculpture Park, where the Kikerics Panorama Trail offers a beautiful view of the Villány wine region. Lunch at a local restaurant at noon, followed by a visit to Siklós Castle in the afternoon. The historic building is more than 700 years old, and within its ancient walls you will find a medieval exhibition, a World War II exhibition and a memorial room for Captain Tenkes. For the little ones, there is a 4-room indoor playhouse. In the late afternoon, a visit to the traditional cellars of the Villány wine region, starting from Palkonya, via Villánykövesd to Villány. In the evening wine dinner at a local winery.

Map: https://goo.gl/maps/3HMH8iUzdYiU8ZXe7 

Day 2

The next day departure from Villány to Croatia, in the morning visit to the Prandau – Norman Castle, one of the most important medieval-baroque architectural monuments in northern Croatia. Late morning departure to Diakovar, best known for the Archbishop’s Palace, the Cathedral, the wine and the noble Lipizzaner horses, which are still bred not only in the town but throughout the region. At noon, a visit to Osijek, where one of the country’s most beautiful riverside promenades, the Promenade, is located along the Drava. The Promenade also features a pedestrian bridge that connects the left and right banks of the Drava, i.e. Slavonia and Baranya. Lunch in a local restaurant, we recommend you to try local specialities such as kulen. In the early afternoon, a refreshing walk in the Kopáčí Ráj Nature Park. The protected area is home to more than 2,300 biological species, the largest freshwater fish hatchery in the Danube region and one of the largest river-wetland lowlands in Europe. Arrival in Vörösmartra in the evening for dinner at a local restaurant.

Map: https://goo.gl/maps/VcuBb7c4qwE7fCch9

Accommodation and restaurant recommendations: https://visitslavoniabaranja.com/hu/zemlja-vina/

This programme is supported by the project „Wine Tour Across Borders”, registered under the number HUHR/1901/2.1.3/0095.

Cross-border replenishment

Day 1

In the morning, visit to the Máriagyűd Kegytemplom, one of the most popular pilgrimage sites in the country, and a tour of the promenade. In the morning arrival at the Harkány Spa, where a full day of relaxation awaits you. The spa’s water is supplied by a positive production hot spring, whose ingredients can treat a wide range of ailments. Dinner and accommodation in Harkány in the evening.

Map: https://goo.gl/maps/daU68r31vdyxaq159

Day 2

The next day departure from Harkany, arrival in the morning to the Bizovac Spa, where you will find the hottest hyperthermal sulphuric water in Europe. In the afternoon, continue to the Kopácsi Ráj Nature Park. The protected area is home to more than 2,300 biological species, the largest freshwater fish hatchery in the Danube region and one of the largest river wetland wetlands in Europe.In the evening, visit Osijek, where one of the most beautiful riverside promenades in the country, the Promenade, is located along the Drava. The Promenade also features a pedestrian bridge that connects the left and right banks of the Drava, i.e. Slavonia and Baranya. Dinner and overnight stay in Esztergom.

Map: https://goo.gl/maps/KrDSZAKzFCmtDZmT8

Accommodation and restaurant recommendations: https://visitslavoniabaranja.com/hu/zemlja-vina/

The present programme is funded by the project „Wine Tour Across Borders”, registered under the project number HUHR/1901/2.1.3/0095.

Megosztás