Villányi Aranykóstoló-sajtóközlemény

2022-10-18

Sajtóközlemény

2022. október 13.-án került megrendezésre a Villányi Aranykóstoló esemény, a Villányi Borvidék és a Borjour szervező csapatának együttműködésével a Stefánia Palotában.

Villány top borainak bemutatóján külön standon mutatkoztak be a borvidék vezető márkái, a Villányi Franc és a Villányi REDy, amelyek stílusáról és küldetéséről szakértőnk által moderált mesterkurzuson ismerkedhettek meg az érdeklődők. A „Villány két arca” mesterkurzust Horkay András DipWSET, a CEWI vezetője adta elő.

Önálló standon az alábbi pincészetek mutatták be a helyi borversenyeken aranyéremmel díjazott boraikat:

Agancsos Pincészet, Bock Pince, Blum Pincészet, Csányi Pincészet, Csillagvölgy Pincészet, Gere Attila Pincészete, Gere Tamás És Zsolt Pincészete, Günzer Tamás Pincészete, Jackfall Bormanufaktúra, Koch Csaba Vinart Pincészet, Mokos Pincészet, Ősi Gábor Pincészete, Polgár Pincészet, Riczu Tamás Borászata, Sauska Borászat, Vinatus Pincészet, Vylyan Szőlőbirtok És Pincészet

Egy határon átnyúló együttműködés keretében a horvát Baranja térségből érkező vendégborászok is bemutatkoztak kiváló boraikkal, valamint egy mesterkurzuson keresztül kalauzoltak el minden érdeklődőt a Grasevinák világába.

A kurzus címe: Graševina, Horvátország borkirálynője volt, melyet Damir Zrno adott elő, valamint Ivana Juric bemutatta a horvát turisztikai desztinációt előadásában.

Önálló standon állítottak ki az alábbi termelők: Antunović Winery, Belje Winery, Gerstmajer Winery, Josić Winery, Kalazić Winery, Kolar Winery, valamint Erdut Vineyards.

Az esemény a HUHR/1901/2.1.3/0095 azonosítószámon nyilvántartott „Wine Tour Across Borders” projekt támogatásával került megrendezésre.

Megosztás