Lackó Szörp
Termelő leírása
Lackó Szörp
A szörp, tradicionális italaik közé tartozik, mely sokak gyermekkorában édesítette meg, kedvelt frissítőként. A szörpkészítés kultúrája nem veszett feledésbe, hiszen nagymamák gyermekeiknek és unokáiknak adják át a tökéletes recepteket, amelyek szerencsére ma készen kapható kistermelői finomságok.
Lackó
Lackó is családi hagyományokat megelevenítve készíti szörpjeit, gazdasága Túronyban található, mindössze 6 km-re a Máriagyűdi Bazilikától.
A Lackó gazdaságában művelt területen 8 fajta gyümölcsfa termése biztosítja a minőségi alapanyagokat. Ezekből készíti a finomabbnál finomabb termékeiket, többek között a minősített bodza- és levendulaszörpöket.
Készítés
A termékek készítésénél a minőségi alapanyagok felhasználása kiemelkedően fontos szerepet kap. A szedést követően kézi válogatással történik az egészséges alapanyagok szelektálása. Az alapanyagok ízvilágának gondos megtartása érdekében kiegészítő ízesítést vagy fűszereket nem használnak. Az egészséges termékek készítését szem előtt tartva a kiegészítő cukor mennyiségének csökkentésére törekszenek, és a termékeket eritrit vagy xilit édesítővel is készítik.
Minősített termékek
A kistermelői üzemengedéllyel rendelkező családi gazdaságban állítják elő a szörpöket, lekvárokat, gyümölcsleveket és aszalványokat saját termelésű alapanyagokból. Minősített termékeik a bodzaszörp és a levendulaszörp.
Lackó Szörp
- 7811 Túrony, Rákóczi F. u. 2. nem látogatható útvonaltervezés ide
- +36 20/482- XXX megjelenítés
- lajos.szarkandi@gmail.com
- https://www.lackoszorp.hu/