Bakonyi Pincészet
- Borkóstolás
- Pincelátogatás
- Csak bejelentkezésre
- Villányi Franc
Leírás a pincéről
Bakonyi Pincészet Bakonyi Péter és Josef Kerl organikus borászata, akik villányi pincéjükben borkóstolót is tartanak környezetkímélő boraikból.
A kóstolóra előzetes bejelentkezés szükséges, kisebb csoportok fogadására is fel tudnak készülni.
Bakonyi Pincészet
A fiatal Bakonyi Péter már siklósi szőlőterületén tevékenykedett, mikor Josef Kerl épp partnert keresett egy borászat létrehozásához. Borászatukat 2010-ben alapították. Azóta együtt, nagyobb lendülettel tudnak 5 ha siklósi és nagytótfalusi organikus szőlőterületük gyümölcséből készülő boraik készítésével és természetesen eladásával foglalkozni.
Villány egyik legöregebb háza ad otthont a Cabernet Franc, a Kékfrankos, a Portugieser, a Királyleányka, a Hárslevelű, a Furmint, az Olaszrizling Bakonyi boroknak és ezek küvéinek. Ezek saját termelésű fajtáik és teljes egészében bioművelésű szőlőkből készülnek. Mind közül a Cabernet Francra fókuszálnak leginkább. Péterhez a villányi borvidék borászai közül a Wassmann bioborászat áll szakmailag legközelebb, akikkel majd 2 évtizedes baráti kapcsolatot is ápol.
Tiszta fajtaboraik mellett büszkék a fehér és vörös küvéikre is. A jóivású, transzparens, tiszta gyümölcsillatú, és fűszeres zamatú borokat szeretik, amiben csak egy ecsetvonás a hordó zamata.
Borkóstoló
A villányi pincészetnél borkóstolókat is tartanak előre egyeztetett időpontban, maximum 15 főig. Igény szerint falatkákat, elsősorban hidegtálat is biztosítanak a borok mellé, és természetesen az érdeklődőknek nagy örömmel mutatják be pincéjüket, birtokukat is.
Bakonyi Pincészet
- 7773 Villány, Dózsa György utca 33. útvonaltervezés ide
- +36 20/589- XXX megjelenítés
- bakonyi.pter@gmail.com
- https://www.bakonyibor.hu/
- https://www.bakonyibor.hu/
- Google cégem
Nyitvatartás
- Csak bejelentkezésre