Tiffán’s Pincészet
- Borkóstolás
- Egész évben nyitva
Leírás a pincéről
A Tiffán’s Pincészet családi vállalkozás, amely több évszázados múltra tekint vissza, hiszen a Tiffán családfa egészen 1746-ig visszavezethető.
A Németországból Magyarországra települt Tiffánok 11 generáció óta foglalkoznak szőlő- és bortermeléssel; e hagyomány apáról fiúra szállt.
Tiffán’s Pincészet
A családi birtok szőlőterületei a borvidék villányi termelési körzetében találhatóak és a legkiválóbb dűlőkben helyezkednek el, mint a Jammertal, a Sterntal, az Ördögárok, a Remete, a Kopár vagy a Várerdő. Az ültetvényekben Portugieser, Kadarka, Kékfrankos, Pinot Noir, Merlot, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon kékszőlő fajtákat termesztenek és természetesen ezen fajták legegészségesebb fürtjeiből kitűnő borokat is készítenek.
Tíz generációt átölelő múltjuk és jelenük kötelezi őket arra, hogy a szőlőben, a borban és a vendéglátásban a hiteles minőséghez való teljes ragaszkodás legyen az irányadó elvük. Birtokuk alapítója és vezetője Tiffán Ede, elsőként érdemelte ki a magyar borász társadalom legnagyobb elismerését, az „Év borásza” címet. Kivételes szakértelme, elhivatottsága, a borvidék iránti rajongása a biztosítéka annak, hogy az Önök poharaiban a hitelesség és a tradíció tisztelete díszítse a bor minden rezdülését! A mindennap megélhető csoda az ember és a táj szakrális kapcsolatában rejlik. Ez az összeköttetés pedig számukra a szőlő és a bor!
Szőlőültetvényeik a borvidék legkiemelkedőbb dűlőiben fekszenek, a rajtuk termő fajták pedig rendkívüli minőséget adnak, évről évre. Céljuk az, hogy személyes jelenlétük, a bor, az étel, a táj, a pihenés széles körű élményt nyújtson! A napfény, annak éltető ereje, a talaj, a fekvés, a klimatikus adottságok, a fajták kiválasztása, a szőlőt művelő ember szorgalma, alázata mind-mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a gyümölcsből elegáns, érett és finom bor készüljön.
Vendéglátás
A Tiffán’s Pince Villány talán legszebb panorámájával rendelkező teraszán akár 60 fő gyönyörködhet a csodálatos tájban. Ezt az élményt fokozza az egyik legnagyobb gasztronómiai attrakció, a teraszukon található kemence, amelyben a bárányból, kacsából, malacból, s egyéb finom húsokból készítenek ínycsiklandó étkeket Vendégeik számára. A pince felett kialakított Panzióban pedig egész évben szeretettel várják a borszerető turistákat.
Díjak
- Tiffán Ede - ÉV bortermelője, 1991 (első)
Tiffán’s Pincészet
- 7773 Villány, Erkel Ferenc utca 10. útvonaltervezés ide
- +36 20/989- XXX megjelenítés
- +36 72/592- XXX megjelenítés
- recepcio@tiffans.hu
- http://www.tiffans.hu/
- https://www.borkereskedes.hu/tiffan-m-30
- Google cégem
Nyitvatartás
- Egész évben nyitva