Franc&Franc 2024 – Fórum
Franc & Franc 2024 – Fórum
„A fenntarthatóság útján”
2024-ben immár kilencedik alkalommal szervezzük meg a FRANC & FRANC-t, ahol az idei évben egy kiemelten fontos téma, a fenntarthatóság és annak gyakorlati megvalósulása kerül a figyelem középpontjába.
A IX. FRANC & FRANC Fórum 2024. november 22-én, pénteken 8.30 órától kerül megrendezésre, melynek a villányi Bock Borászat konferenciaterme ad otthont. (7773 Villány, Batthyány Lajos u. 15.)
A szakmai tanácskozáson a szőlészetben és borászatban értelmezhető „fenntarthatóság” változatos aspektusait járjuk körül. Különböző cabernet franc alanyok összehasonlításával indítjuk a Fórumot a Rauscedo oltványüzem jóvoltából, majd a 2024-ben legjobbnak választott 12 Villányi Franc, a TOP12 bemutatkozása következik Horkay András nemzetközi borakadémikus és a TOP12 borászatok személyes prezentálásában. A délelőtt zárásaként egy kerekasztal beszélgetés keretében feltárjuk a fenntarthatóság vendéglátásban alkalmazott jó gyakorlatait, ismert és elismert gasztronómiában jártas szakemberek tolmácsolásában.
A délutáni szekcióban a fenntarthatóság határon túli és villányi jó gyakorlatait vizsgáljuk meg mind a szőlészetben, borászatban kis -és nagyüzemi szinten, kiemelve az innovatív technikai megoldásokat. Míg a Villányi borvidék fenntartható jó gyakorlatait Romsics László, a Csányi Pincészet Zrt. vezérigazgatója mutatja be kóstolóval egybekötött előadásában, addig a külföldi jó példákat, az ötszörös magyar Sommelier-bajnok Sebastian Giraldo Makovej ismerteti meg a nagyérdeművel. Az előadás keretében Ruppert Ignác, a Cellarius Kft. ügyvezetője is megosztja a konvencionális és ökológiai gazdálkodással kapcsolatban kialakított nézeteit és tapasztalatait.
A nap értékelése és zárásaként, fenntarthatóság a szőlészetben és borászatban kerekasztal beszélgetés során osztják meg a tapasztalataikat a meghívott szakemberek.
Jegyinformáció:
A 180 fős fórumon 60 belépőjegyet vásárló borkedvelő is részt vehet a szakmai meghívottak mellett.
Elővételes jegyár szeptember 20-ig vagy a készlet erejéig: 27.900 Ft
Normál jegyár november 20-ig vagy a készlet erejéig: 29.900 Ft
amely az egész napos (8.30-17.00) rendezvény részvételi díja.
A díj tartalmazza:
– a kávészünetet
– az ebédet
– a borkóstolókat (több, mint 25 tétel)
Fórum Program
8.30 – 9.30 REGISZTRÁCIÓ / REGISTRATION
9.30 – 9.45 KÖSZÖNTŐK / GREETINGS
Bock József elnök, Villányi Borvidék Hegyközségi Tanácsa / József Bock, President, Villányi Wine Region Regional Council
Rókusfalvy Pál, nemzeti bormarketingért felelős kormánybiztos, Magyarország Kormánya / Pál Rókusfalvy, Government Commissioner for National Wine Marketing, Government of Hungary
Gere Andrea, Villányi Marketing Műhely / Andrea Gere, Villányi Marketing Workshop
SZAKMAI ELŐADÁSOK / PROFESSIONAL PRESENTATIONS
9.45 – 11.00 Cabernet franc klónok evolúciója és szelekciója – Vivai Cooperativi Rauscedo (Dr. Raffaele Niedda, Export Manager – Vivai Cooperativi Rauscedo) – kóstolóval egybekötött előadás / Vivai Cooperativi Rauscedo: Evolution and selection on Cabernet franc clones (Dr. Raffaele Niedda, Export Manager – Vivai Cooperativi Rauscedo) – presentation with tasting
11.00 – 12.30 „Egység a sokszínűségben” – Bemutatkozik a TOP12 (Előadó: Horkay András vezető, CEWI, nemzetközi borakadémikus) – kóstolóval egybekötött előadás / “Unity in Diversity” – Introducing the TOP12 Villányi Franc (Presenter: András Horkay, Dip WSET, Head of CEWI, International Wine Expert) – presentation with tasting
12.30 – 13.00 Kerekasztal beszélgetés – Fenntarthatóság a villányi gasztronómiában (Tamás Róbert – étteremvezető- sommelier, Bock Óbor Étterem, Hárságyi Balázs szarvasgomba szakértő, Triflafater, Bicsár Attila Executive chef, Sauska 48) / Roundtable discussion – Sustainability in Villány gastronomy (Robert Tamás – Restaurant Manager and Sommelier, Bock Óbor Restaurant, Balázs Hárságyi – Truffle Expert, Triflafater, Attila Bicsár – Executive Chef, Sauska 48)
13.00 – 14.00 EBÉD / LUNCH
14.00 – 15.30 A jövőnk sikeressége a jelenünk bölcsessége. A fenntarthatóság céljai, jelene és jövője (Romsics László vezérigazgató, Csányi Pincészet – WSET-diplomás borszakértő, Ruppert Ignác tulajdonos, Cellarius Kft.) – cabernet franc borok kóstolójával egybekötött előadás. / The success of our future is the wisdom of our present. The goals, present, and future of sustainability (László Romsics, CEO, Csányi Winery – WSET Certified Wine Expert, Ignác Ruppert, Owner, Cellarius Ltd.) – presentation with Cabernet Franc wine tasting
15.30 – 16.15 Fenntarthatóság a nagyvilágban, három cabernet franc-on keresztül (Sebastian Giraldo Makovej ötszörös Sommelier Bajnok, a Sauska márkanagykövete) – kóstolóval egybekötött előadás / Sustainability in the world, through three Cabernet Francs (Sebastian Giraldo Makovej, Five-Time Sommelier Champion, Brand Ambassador for Sauska) – presentation with tasting
16.15 – 16.45 Kerekasztal beszélgetés – Fenntarthatóság a szőlészetben és borászatban (Romsics László vezérigazgató, Csányi Pincészet – WSET-diplomás borszakértő, Ruppert Ignác tulajdonos, Cellarius Kft, Sebastian Giraldo Makovej ötszörös Sommelier Bajnok, a Sauska márkanagykövete) / Roundtable discussion – Sustainability in viticulture and winemaking (László Romsics, CEO, Csányi Winery – WSET Certified Wine Expert, Ignác Ruppert, Owner, Cellarius Ltd., Sebastian Giraldo Makovej, Five-Time Sommelier Champion, Brand Ambassador for Sauska)
Látogasson el Ön is 2024. november 22-23-án a Villányban megrendezésre kerülő FRANC & FRANC Fórum és Kóstolónapra és ismerje meg a cabernet franc sokszínű világát!
További információ:
A beléptetés és a programváltozás jogát fenntartjuk. A rendezvényen fotók készülhetnek.
Franc&Franc 2024 – Fórum
- 2024. november 22. (péntek) 08.30
- Bock pince
7773 Villány, Batthyány u. 15. Mutasd a térképen - +36 70/509- XXX megjelenítés
Szervező
- Tenkes Borvidékfejlesztő Nonprofit Kft.
- +36 70/509-8735
- szervezes@villanyiborvidek.hu
- http://www.villanyiborvidek.hu
- https://www.facebook.com/villanytermeszetesen