Franc&Franc 2024 - Fórum

Franc&Franc 2024 – Fórum

2024. november 22. (péntek) 08.30
Bock pince 7773 Villány, Batthyány u. 15.Mutasd a térképen
FizetősFedett helyen

Franc & Franc 2024 – Fórum
„A fenntarthatóság útján”

2024-ben immár kilencedik alkalommal szervezzük meg a FRANC & FRANC-t, ahol az idei évben egy kiemelten fontos téma, a fenntarthatóság és annak gyakorlati megvalósulása kerül a figyelem középpontjába.

A IX. FRANC & FRANC Fórum 2024. november 22-én, pénteken 8.30 órától kerül megrendezésre, melynek a villányi Bock Borászat konferenciaterme ad otthont. (7773 Villány, Batthyány Lajos u. 15.)

A szakmai tanácskozáson a szőlészetben és borászatban értelmezhető „fenntarthatóság” változatos aspektusait járjuk körül. Különböző cabernet franc alanyok összehasonlításával indítjuk a Fórumot a Rauscedo oltványüzem jóvoltából, majd a 2024-ben legjobbnak választott 12 Villányi Franc, a TOP12 bemutatkozása következik Horkay András nemzetközi borakadémikus és a TOP12 borászatok személyes prezentálásában. A délelőtt zárásaként egy kerekasztal beszélgetés keretében feltárjuk a fenntarthatóság vendéglátásban alkalmazott jó gyakorlatait, ismert és elismert gasztronómiában jártas szakemberek tolmácsolásában.

A délutáni szekcióban a fenntarthatóság határon túli és villányi jó gyakorlatait vizsgáljuk meg mind a szőlészetben, borászatban kis -és nagyüzemi szinten, kiemelve az innovatív technikai megoldásokat. Míg a Villányi borvidék fenntartható jó gyakorlatait Romsics László, a Csányi Pincészet Zrt. vezérigazgatója mutatja be kóstolóval egybekötött előadásában, addig a külföldi jó példákat, az ötszörös magyar Sommelier-bajnok Sebastian Giraldo Makovej ismerteti meg a nagyérdeművel. Az előadás keretében Ruppert Ignác, a Cellarius Kft. ügyvezetője is megosztja a konvencionális és ökológiai gazdálkodással kapcsolatban kialakított nézeteit és tapasztalatait.

A nap értékelése és zárásaként, fenntarthatóság a szőlészetben és borászatban kerekasztal beszélgetés során osztják meg a tapasztalataikat a meghívott szakemberek.

Jegyinformáció:
A 180 fős fórumon 60 belépőjegyet vásárló borkedvelő is részt vehet a szakmai meghívottak mellett.

Elővételes jegyár szeptember 20-ig vagy a készlet erejéig: 27.900 Ft
Normál jegyár november 20-ig vagy a készlet erejéig: 29.900 Ft

amely az egész napos (8.30-17.00) rendezvény részvételi díja.
A díj tartalmazza:
– a kávészünetet
– az ebédet
– a borkóstolókat (több, mint 25 tétel)

Fórum Program

8.30 – 9.30 REGISZTRÁCIÓ / REGISTRATION

9.30 – 9.45 KÖSZÖNTŐK / GREETINGS
Bock József elnök, Villányi Borvidék Hegyközségi Tanácsa / József Bock, President, Villányi Wine Region Regional Council

Rókusfalvy Pál, nemzeti bormarketingért felelős kormánybiztos, Magyarország Kormánya / Pál Rókusfalvy, Government Commissioner for National Wine Marketing, Government of Hungary

Gere Andrea, Villányi Marketing Műhely / Andrea Gere, Villányi Marketing Workshop

SZAKMAI ELŐADÁSOK / PROFESSIONAL PRESENTATIONS

9.45 – 11.00 Cabernet franc klónok evolúciója és szelekciója – Vivai Cooperativi Rauscedo (Dr. Raffaele Niedda, Export Manager – Vivai Cooperativi Rauscedo) – kóstolóval egybekötött előadás / Vivai Cooperativi Rauscedo: Evolution and selection on Cabernet franc clones (Dr. Raffaele Niedda, Export Manager – Vivai Cooperativi Rauscedo) – presentation with tasting

11.00 – 12.30 „Egység a sokszínűségben” – Bemutatkozik a TOP12 (Előadó: Horkay András vezető, CEWI, nemzetközi borakadémikus) – kóstolóval egybekötött előadás / “Unity in Diversity” – Introducing the TOP12 Villányi Franc (Presenter: András Horkay, Dip WSET, Head of CEWI, International Wine Expert) – presentation with tasting

12.30 – 13.00 Kerekasztal beszélgetés – Fenntarthatóság a villányi gasztronómiában (Tamás Róbert – étteremvezető- sommelier, Bock Óbor Étterem, Hárságyi Balázs szarvasgomba szakértő, Triflafater, Bicsár Attila Executive chef, Sauska 48) / Roundtable discussion – Sustainability in Villány gastronomy (Robert Tamás – Restaurant Manager and Sommelier, Bock Óbor Restaurant, Balázs Hárságyi – Truffle Expert, Triflafater, Attila Bicsár – Executive Chef, Sauska 48)

13.00 – 14.00 EBÉD / LUNCH

14.00 – 15.30 A jövőnk sikeressége a jelenünk bölcsessége. A fenntarthatóság céljai, jelene és jövője (Romsics László vezérigazgató, Csányi Pincészet – WSET-diplomás borszakértő, Ruppert Ignác tulajdonos, Cellarius Kft.) – cabernet franc borok kóstolójával egybekötött előadás. / The success of our future is the wisdom of our present. The goals, present, and future of sustainability (László Romsics, CEO, Csányi Winery – WSET Certified Wine Expert, Ignác Ruppert, Owner, Cellarius Ltd.) – presentation with Cabernet Franc wine tasting

15.30 – 16.15 Fenntarthatóság a nagyvilágban, három cabernet franc-on keresztül (Sebastian Giraldo Makovej ötszörös Sommelier Bajnok, a Sauska márkanagykövete) – kóstolóval egybekötött előadás / Sustainability in the world, through three Cabernet Francs (Sebastian Giraldo Makovej, Five-Time Sommelier Champion, Brand Ambassador for Sauska) – presentation with tasting

16.15 – 16.45 Kerekasztal beszélgetés – Fenntarthatóság a szőlészetben és borászatban (Romsics László vezérigazgató, Csányi Pincészet – WSET-diplomás borszakértő, Ruppert Ignác tulajdonos, Cellarius Kft, Sebastian Giraldo Makovej ötszörös Sommelier Bajnok, a Sauska márkanagykövete) / Roundtable discussion – Sustainability in viticulture and winemaking (László Romsics, CEO, Csányi Winery – WSET Certified Wine Expert, Ignác Ruppert, Owner, Cellarius Ltd., Sebastian Giraldo Makovej, Five-Time Sommelier Champion, Brand Ambassador for Sauska)

 

Látogasson el Ön is 2024. november 22-23-án a Villányban megrendezésre kerülő FRANC & FRANC Fórum és Kóstolónapra és ismerje meg a cabernet franc sokszínű világát!

További információ:

szervezes@villanyiborvidek.hu

marketing@villanyiborvidek.hu

A beléptetés és a programváltozás jogát fenntartjuk. A rendezvényen fotók készülhetnek.

Jegyek

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Franc&Franc Fórum - Normál jegy
Normál jegyár november 20-ig vagy a készlet erejéig.
29 900 Ft
8 elérhető

Franc&Franc 2024 – Fórum

  • 2024. november 22. (péntek) 08.30
  • Bock pince
    7773 Villány, Batthyány u. 15. Mutasd a térképen
  • +36 70/509- XXX megjelenítés

Szervező