Maczkó Róbert Pincészete

Európai borút minőség: ♣♣

Cím: Villány, Baross G. u. 73

GPS: 45.866617, 18.450455

Telefax:+3672/492-334
Mobil:+3670/459-0347

Webcím: http://www.maczkorobert.hu/


Nyitva tartás: bejelentkezés alapján


Pince szolgáltatásai:

  • Pincelátogatás
  • Borkóstolás
  • Borértékesítés
Főoldal > Pince > Maczkó Róbert Pincészete

Maczkó Róbert Pincészete

Villány, Baross G. u. 73

Maczkó Róbert Pincészete

Családunk életében a szőlőtermesztés sok évtizedes múltra tekint vissza, így már kisgyermekként kivettem a részem a szőlővel és a borral kapcsolatos munkálatokból. Édesapámmal 1996-ban alapítottuk vállalkozásunkat - ekkor már kizárólag szőlőt műveltünk - amelynek legfontosabb célja a csúcsminőségi borok készítése és azok megismertetése nemcsak a hazai, hanem más országok borkedvelőivel is.

Jelenleg 16,5 hektáron gazdálkodunk a Villányi borvidéken. A terroir ideális feltételeket teremt a szőlőnek. A hely kiváló adottságait kihasználva, hozzáértéssel, odafigyeléssel és törődéssel készülnek évről-évre a Maczkó-borok. A borvidékre jellemző vörösbor fajtáink között szerepel a portugieser, zweigelt, blauburger, pinot noir, merlot, cabernet sauvignon, kékfrankos és cabernet franc. Fehér fajtáink az olaszrizling és a chardonnay. 

Célunk, évről - évre több prémium kategóriás bor készítése, és annak bizonyítása, hogy Villányban is készíthetők olyan borok, amelyek a világon bárhol megállják a helyüket.
A borversenyeken elért Nagy Arany és Arany érmek, megerősítenek abban, hogy jó úton járunk. Mindez továbbra is sok és következetes munkát követel, amelybe a következő generációknak is be kell kapcsolódna.


Pince Térkép

Maczkó borház

Villány főutcáján, közvetlenül a történelmi pincesoron található borozónk, amely egész évben nyitva tart. Kicsike üzletünk arra biztosan elég, hogy egy szelet libazsíros kenyér mellett végigkóstolja aktuális borkínálatunkat, vagy találkozzon velünk – akár személyesen is. Ahogy azonban kisüt a nap, hangulatos kerthelyiségünkben akár 50-60 fős borkóstolóknak is helyet tudunk biztosítani.
Rendezvényekkor, fesztiválok idején kibővült étlappal várjuk Önöket!

A borkóstolók mellé ajánljuk:

  • Zsíros kenyér lilahagymával, paprikával, paradicsommal
  • Libatepertő krémes kenyér lilahagymával
  • Sajtválogatás 4 féle sajttal, olívával, kiflikarikával
  • Pogácsa, sóskifli
  • Paraszt-tál kolbásszal, sonkával, sajttal és friss zöldségekkel

Kiegészítő szolgáltatás - várjuk Önöket pincéinkben is…
Amennyiben van kedvük, szívesen vendégül látjuk Önöket pincéinkben is, ahol egy állófogadás keretében a hordókból kóstolgathatjuk végig aktuális borkínálatunkat – személyre szabottan választhatnak kisebb, illetve nagyobb kóstolósorokból. A kóstoló tartalmazza a borkorcsolyát is.
A borkóstolók időtartama egy-másfél óra.

Beszélt nyelvek:

  • német

  • angol