Portugieser du Monde Kóstolófesztivál

Portugieser du Monde Kóstolófesztivál

2023. április 15. (szombat) 15.00
Dóm Kőtár 7621 Pécs, Káptalan Utca 8Mutasd a térképen
FizetősFedett helyen

 

Rendületlenül valljuk: a portugieser Közép-Európa egyik kikerülhetetlen és fontos fajtája, amely a borvilágban sajnos ritkán kerül reflektorfénybe. Tíz éve csak villányi portugieserekkel rendeztünk tematikus kóstolót, a következő évtől már nemzetközivé bővítettük a mezőnyt és természetesen a korábbi évek sikerét folytatva idén is meghirdetjük a Portugieser du Monde borversenyt és kóstolófesztivált.

Idén már kilencedszerre rendezzük meg a nemzetközi portugieser fajtaversenyt, rendezvényünk első napján, április 14-én nemzetközi zsűri előtt mérkőznek meg a benevezett borok. Az idei évben is a Siklósi Vár lovagtermében ül össze a zsűri, hogy kiválassza a champion díjas és érmes borokat.

Négy kategóriában lehet nevezni a Portugieser Du Monde versenyen: fiatal portugieserek (2022-es évjárat), évjáratos portugieserek (2021 vagy korábbi évjárat), minimum 50%-ban portugiesert tartalmazó házasítások, portugieser különlegességek (fehérborok, rozék, pezsgők stb.)

Portugieser du Monde eseményfotó

Portugieser du Monde Kóstolófesztivál

2023. április 15-én a pécsi Dóm Kőtárban kerül megszervezésre a közép-európai portugieser borok sétáló kóstolója, a Portugieser Du Monde Kóstolófesztivál. A rendezvény keretében számos hazai és külföldi portugieser, portugieser alapú házasítás, de a pincészetek jellemző stílusát reprezentáló más borok is bemutatásra kerülnek. Az eseményen debütál a Villányi Borvidék 2022-es évjáratú közösségi bisztróbora, a Villány vidám arcát felvillantó Villányi REDy is, amely a főszervező Villányi Borvidék közösségi standján a termelők személyes prezentálásban lesz megkóstolható.

Magyar Bor Nagydíj

Idén vendégeink is lesznek a kóstolófesztiválon, a Magyar Borszakírók Köre által választott Super 12, azaz a 12 legjobb magyar fehér- és vörösbor is Pécsett vendégeskedik és kóstolhatók is lesznek ezek a borok, valamint itt adják át a Magyar Bor Nagydíj okleveleit és serlegeit is!

Jegyvásárlás

A pécsi Dóm Kőtárban tartandó Kóstolófesztiválra a jegymester oldalon lehetséges a jegyet megvásárolni.

 

A kitelepülők listáját hamarosan közzétesszük!

Portugieser du Monde Kóstolófesztivál

  • 2023. április 15. (szombat) 15.00
  • Dóm Kőtár
    7621 Pécs, Káptalan Utca 8 Mutasd a térképen
  • +36 70/509- XXX megjelenítés

Közösségi oldalak